Angsten verminderen met Bachbloesems

Angsten verminderen met Bachbloesems De arts Edward Bach ontdekte in de jaren dertig van de vorige eeuw, dat bepaalde soorten bloesems de menselijke geest op een natuurlijke wijze kunnen beïnvloeden. Hij ontwikkelde 38 verschillende bloesemremedies. Mensen die veel angsten of paniek ervaren kunnen soms geholpen worden met bepaalde Bach bloesemremedies. Er dient dan één of meerdere remedies gekozen te worden om zo te proberen de balans in het lichaam te herstellen. Individueel geselecteerde Bach remedies kunnen ons derhalve helpen meer positief tegen dingen aan te kijken.

Bachbloesem druppels tegen angsten

In het geval van angsten of paniekaanvallen die ongegrond zijn of echt overmatig aanwezig zijn, kunnen Bach bloesemremedies een bijdrage leveren om deze angsten te overwinnen. Het oplossen van oude problemen vergen meer tijd om te genezen dan nieuwe problemen. Angsten blijven optreden, totdat je ze omarmt en geheel doorvoelt. Om een gepaste essence te kiezen, dient men eerst na te gaan, welke negatieve emoties de boventoon voeren. Daartoe is zeker naast een goede observatie een goed inlevingsvermogen vereist. Deze druppels zijn onschadelijk en kunnen heel goed tezamen met andere medicatie ingenomen worden, omdat ze geen bijwerkingen hebben.

De keuze bestaat onder meer uit de volgende remedies:
  • Aspen (Esp)
  • Cherry Plum (Kerspruim)
  • Crab Apple (Appel)
  • Heather (Struikheide)
  • Larch (Lariks)
  • Mimulus (Maskerbloem)
  • Red Chestnut (Rode Kastanje)
  • Rock Rose (Zonneroosje)

Aspen

Aspen is geschikt voor mensen die vage angsten en voorgevoelens ervaren. Men is dan bang voor naderend onheil, vaak zijn deze mensen ook bijgelovig. Daarom zoeken deze mensen hun oplossing in bijvoorbeeld waarzeggerij of astrologie.

Cherry Plum

De mensen waarvoor deze remedie geschikt is lopen vaak op hun tenen. Ze zijn vaak bang om hun zelfbeheersing te verliezen in een driftbui of in een impuls. Deze mensen zijn dan bang om zichzelf of andere mensen op zo'n moment wat aan te doen.

Crab Apple

Crab apple is er voor mensen die bang zijn voor besmetting, bacteriën, insecten of bijvoorbeeld bedorven eten. Deze mensen zijn vaak zeer precies en schenken erg veel aandacht aan bijzaken.

Heather

Deze remedie is er voor mensen die zeer met zichzelf bezig zijn en angsten hebben dat er iets ernstigs met hun zelf gebeurd. Persoonlijke problemen worden groot uitgemeten en deze mensen praten veel over zichzelf en hun problemen.

Larch

Dit is het middel voor faalangst. Mensen die een gebrek aan zelfvertrouwen hebben en daardoor niets durven te ondernemen of bang zijn dat ze falen bij bijvoorbeeld een examen. Ze hebben vaak een groot minderwaardigheidsgevoel en zijn ervan overtuigd dat iets wel zal mislukken of dat ze onbekwaam zijn in hun handelen.

Mimulus

Mimulus is voor mensen die bang zijn voor concrete dingen zoals bijvoorbeeld een angst voor spinnen of honden. Deze mensen kunnen ook hoogtevrees hebben of bang zijn in een kleine ruimte zoals een lift.

Red Chestnut

Mensen die zich grote zorgen maken over het welzijn van andere mensen zijn vaak goed geholpen met Red Chestnut. Bij het minste of geringste zijn ze bang dat hun naasten financieel, beroepsmatig of op het gebied van gezondheid iets overkomen.

Rock Rose

Bij acute angsten in extreme situaties is deze remedie aangewezen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een aanslag of een oorlogssituatie.

Rescue remedie

Naast deze enkelvoudige remedies bestaat er ook een soort eerste hulp remedie die bij de diverse fabrikanten een verschillende naam heeft. Hij wordt onder andere rescue remedie of first aid essence genoemd. Dit middel bestaat uit meerdere bovenstaande remedies en is bijvoorbeeld geschikt voor examenvrees, angst voor de tandarts of een sollicitatiegesprek.

Lees verder

© 2014 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BachbloesemtherapieEdward Bach (1886 - 1936) was een Engelse arts die een natuurgeneeswijze ontwikkelde op basis van bloemen. De Bachbloese…
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
Wat is faalangst?Op de basisschool heeft op de twaalf kinderen last van faalangst. Faalangst is een angst, bij die angst ben je bang om t…
Bach Bloesem RemediesBach Bloesem RemediesBach Bloesem is een remedie waar men met behulp van druppels van de olie van planten tot een geneeskrachtige werking kan…

Natuurlijke ontstekingsremmersNatuurlijke ontstekingsremmersOntstekingen en pijn gaan vaak samen. Door de huisarts of drogist worden vaak NSAID's geadviseerd om in te nemen om de o…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
  • Pharmactueel nr. 5 2014
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 17-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.