Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een kiemdodend stofje dat bacteriën uitroeit door oxidatie. Waterstofperoxide wordt beschouwd als 's werelds veiligste ontsmettingsmiddel. Het bestrijdt micro-organismen door oxidatie wat omschreven kan worden als een gecontroleerd verbrandingsproces. Als waterstofperoxide in contact komt met organisch materiaal verandert het in water en zuurstof.

Waar kun je waterstofperoxide 3% voor gebruiken?

Acne

Waterstofperoxide kan helpen bij acneproblemen door de bacteriën te doden die de acne veroorzaken. Na het grondig reinigen van het gezicht, dep je het gezicht een paar minuten goed droog en breng je met een watje de waterstofperoxide op de acne aan. Smeer vervolgens een olievrije verzorging in. Herhaal dit dagelijks totdat de acne verdwenen is.

Kleding witter maken, een alternatief voor bleek

Voeg een half kopje waterstofperoxide toe aan je favoriete wasmiddel, dit zal je witte was stralend schoon krijgen. Waterstofperoxide is geweldig om bloedvlekken in kleding te verwijderen. Giet een beetje waterstofperoxide direct op de vlek, even inwrijven en uitspoelen. Was dit indien nodig nog mee in de wasmachine of handwas.

Verjongend en ontgiftend bad

Voeg twee kopjes waterstofperoxide aan je bad toe en badder tenminste een half uurtje; dit zal ervoor zorgen dat je lichaam ontgift en zijdezacht aanvoelt.

Voetschimmel

Om voetschimmel te genezen meng je in een sprayflesje 50% waterstofperoxide en 50% water. Spray elke avond, vooral tussen de tenen. Goed laten drogen en herhaal dit tot de voetschimmel is genezen.

Vaginale infectie

Mix twee dopjes waterstofperoxide met warm water in een vaginale douche en reinig hiermee één à twee keer per week.

Infectie of schaafwondjes

Week infecties of schaafwondje 5 minuten met waterstofperoxide, dit kan meerdere keren per dag. Waterstofperoxide wordt medicinaal gebruikt om wondjes te reinigen en om het bloeden te stoppen.

Vogelmijtinfecties

Waterstofperoxide is bijzonder effectief bij het doden van vogelmijtinfecties op de huid. Spray direct op de huid, dit kan meerdere keren per dag.

Orale verzorging

Spoel een week lang dagelijks 10 minuten je mond met waterstofperoxide, dit werkt desinfecterend en zal ervoor zorgen dat je tanden witter worden. Wanneer je tandpijn of pijn in je mond hebt, en je kan niet direct bij een tandarts terecht, zal spoelen met waterstofperoxide de pijn verlichten. Waterstofperoxide is geen pijnstiller maar door zijn antibacteriële, antivirale en anti-schimmelwerking, kan het de oorsprong aanpakken die de infectie veroorzaakt.

Tandpasta

Een zeer effectieve en kostenbesparende manier om je tanden te poetsen en tevens te bleken is door een tandpasta te maken van waterstofperoxide en zuiveringszout. Mix de tandpasta in een potje dat geen licht doorlaat. Waterstofperoxide oxideert bij blootstelling aan licht. Om er een smaakje eraan toe te voegen, mix je er een paar druppels muntolie doorheen. Spoel goed na en slik de tandpasta niet in.

Tandenborstel

Dompel je tandenborstel een paar uur onder in waterstofperoxide, om deze te ontsmetten.

Haren oplichten

Waterstofperoxide heeft blekende eigenschappen en kan worden gebruikt om haren lichter te maken. Dit zal je natuurlijke highlights geleidelijk doen oplichten als je lichtbruin of blond van je zelf bent.

Desinfecterend schoonmaken

Reinig het aanrecht, de koelkast, tafels, badkamers en het toilet met waterstofperoxide en azijn om alle bacteriën te doden. Spiegels en glas krijg je streeploos schoon als je een dopje waterstofperoxide aan je water toevoegt; een sprayflesje zorgt voor nog meer gemak.

Desinfecteer de kinderlunchboxjes, het speelgoed, speelgoed voor huisdieren en de vloeren met waterstofperoxide. Voeg een dopje aan de vaatwasser of handwas toe om de vaat nog schoner te krijgen. Waterstofperoxide en azijn is een perfecte combinatie om houten snijplanken mee te desinfecteren. Ook kun je hiermee groenten en fruit wassen. Goed naspoelen en je bent verzekerd van zuiver en chemicaliënvrij groente en fruit.

Schimmels

Allerlei soorten schimmels verdwijnen voor je ogen wanneer je deze behandelt met waterstofperoxide.

Planten

Waterstofperoxide helpt planten door zuurstof vrij te geven. Het werkt als een soort supplement voor planten. Het ondersteunt een gezonde en sterke groei van planten. Beschimmelde planten kunnen baat hebben bij waterstofperoxide. Mix tien druppels waterstofperoxide met een kopje water in een spuitfles en spray het op de besmette gebieden.

Waarschuwing: Gebruik alleen waterstofperoxide 3%, hogere sterktes kunnen ernstige schade veroorzaken.
© 2014 - 2024 Natuurlijkmooi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Tanden bleken in NederlandTanden bleken in NederlandWitte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze. Er zijn allerlei middeltjes te koop en ook met huis- tuin- en keu…
Verschillende methodes van tanden blekenVerschillende methodes van tanden blekenNaarmate de mens ouder wordt veranderd de kleur van zijn gebit. Dit hoeft geen probleem meer te zijn want tegenwoordig k…
Gele tanden, wat doe je eraanGele tanden, wat doe je eraanJe kent ze wel, de reclames waarin je iemand met stralende witte tanden ziet lachen. Elke keer als je die reclame ziet d…

Zelf een crème maken van celzoutenZelf een crème maken van celzoutenDe eerste 12 celzouten van Schüssler hebben ook crèmes in hun assortiment, zodat je bepaalde plekken op het lichaam loka…
Homeopathie: allium cepa (ui)Homeopathie: allium cepa (ui)In de klassieke homeopathie behoort allium cepa tot de acute middelen. Het wordt bereid uit verse uien die in de zomer w…
Bronnen en referenties
  • http://www.care2.com/greenliving/15-surprising-uses-for-hydrogen-peroxide.html
Natuurlijkmooi (15 artikelen)
Gepubliceerd: 02-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.