Verschillende methodes van tanden bleken

Verschillende methodes van tanden bleken Naarmate de mens ouder wordt veranderd de kleur van zijn gebit. Dit hoeft geen probleem meer te zijn want tegenwoordig kunnen tanden gebleekt worden. Dit is een behandeling waar veel gebruik van gemaakt word en wat tegenwoordig niet eens meer zo veel hoeft te kosten. Hieronder de oorzaken van verkleuring en methodes voor het bleken van de tanden.

Oorzaken van de verkleuring

Dat het gebit wat verkleurt naarmate we ouder worden is een natuurlijk proces. Wel is het van grote invloed wat er gegeten of gedronken word. Koffie, thee, alcohol en sigaretten staan er om bekend het gebit te verkleuren. Ook door een ziekte of medicatie kan het gebit verkleuren. In hoeverre het gebit verkleurt verschilt per persoon en hangt sterk af van de kwaliteit van het gebit.

Verschillende methoden om uw tanden te bleken

Tanden bleken van buitenaf door de tandarts

Het bleken bij de tandarts wordt gedaan door middel van een hoge concentratie(30-35%) waterstofperoxide. Voor de behandeling worden vullingen vervangen die niet goed meer zijn, de tanden worden gepolijst en de kleur wordt bepaald. Vervolgens wordt er een rubberen lapje om het tandvlees gelegd. Dit is om het tandvlees te beschermen. Hierna wordt de waterstofperoxide in de vorm van een gel of vloeistof op de tanden aangebracht. Door middel van warmte en licht gaat de blekingsreactie sneller. Om de vijf a tien minuten wordt er een nieuw laagje waterstofperoxide aangebracht. De duur van de behandeling is gemiddeld 30 a 45 minuten.

Een dode tand bleken van binnenuit

Een dode tand is een tand waarvan de bloedvaten en zenuwvezels in de wortel afgestorven zijn. Een dode tand krijgt vaak een blauwgrijs/gele kleur. Een dode tand wordt van binnenuit gebleekt. Eerst wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd en vervolgens wordt de vulling uit de tand gehaald. De tandarts brengt een papje met bleekmiddel aan in de tand en sluit deze weer af met een noodvulling. Het bleekproces duurt een paar dagen en moet een paar keer herhaald worden. Als het gewenste resultaat bereikt is wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.

Thuisbehandeling

Een populaire behandeling is de thuisbehandeling opgezet door de tandarts. Bij de tandarts wordt er een afdruk van het gebit gemaakt waarvan een bitje op maat gemaakt word. Dit bitje moet overdag of s, nachts een paar uur gedragen worden en wordt elke keer gevuld met een gel waarin een lage concentratie (10%) carbamide en ureumperoxide zit. Na een aantal keer dragen van het bitje worden de tanden steeds iets witter. Het grote voordeel van deze manier van het bleken van de tanden is dat het een stuk goedkoper is dan een behandeling bij de tandarts.

Tanden zelf bleken

Er zijn natuurlijk ook tientallen artikelen op de markt om zelf thuis de tanden te bleken. In de vorm van bleektandpasta, bleekgel of bleekstrips worden er veel producten aangeboden. Als er een bleekmiddel aanwezig is in bovenstaande producten kan dit ook best een verandering teweegbrengen. Toch is het belangrijk om hier verstandig mee om te gaan want bij verkeerd gebruik kunnen de tanden of het tandvlees aangetast worden. Het wordt dan ook aangeraden om bleken van de tanden altijd met een tandarts te overleggen.

Resultaat

Het resultaat van het bleken van de tanden is niet blijvend en zal steeds weer herhaald moeten worden. Zeker wanneer er gerookt blijft worden en veel koffie gedronken word zullen de tanden uiteindelijk weer verkleuren. Hoe lang het effect behouden word hangt sterk af van welke soort behandeling en de kwaliteit van het gebit.
© 2011 - 2024 Marie897, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verkleurde tandenVerkleurde tandenVerkleurde tanden kunnen diverse oorzaken hebben. Het is verstandig de oorzaak van de verkleurde tand of kies te kennen,…
Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Wanneer je kijkt naar Amerikaanse advertenties, lachen prachtige mensen je toe met de meest witte tanden die je ooit heb…
Bleken van verkleurde tandenBleken van verkleurde tandenEen mooie glimlach en stralende tanden. Het is een belangrijk element om ons goed te voelen in ons vel. Toch, velen hebb…
Tanden bleken met bleektandpasta'sTanden bleken met bleektandpasta'sSpeciale bleektandpasta's (ook wel whitening tandpasta genoemd) kunnen je helpen je tanden witter te maken tegen geringe…

Het juiste scheerapparaat voor elke huidHet juiste scheerapparaat voor elke huidEen uitgebreid aanbod aan verschillende scheermogelijkheden maakt een keuze niet gemakkelijk. Behalve kwaliteit spelen v…
Beauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereikBeauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereikTypisch dat veel vrouwen met name een tangente onderkin of zoveel aan onderkin als ontsierend ervaren. Het gaat er dan o…
Marie897 (16 artikelen)
Gepubliceerd: 17-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.