Beauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereik

Beauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereik Typisch dat veel vrouwen met name een tangente onderkin of zoveel aan onderkin als ontsierend ervaren. Het gaat er dan ook niet zozeer om dat mee een strak getrokken gezicht wil hebben, immers een rimpeltje hier en daar geeft karakter en maakt een gezicht levendig. Maar de hangende onderkin of zoveel aan onderkin is een doorn in het oog van menig vrouw. Wat kan op relatief eenvoudige wijze een oplossing bieden?

Genetisch bepaald?

Het is wat lastiger als blijkt dat een onderkin, een ietwat doorlopende kin van gezicht richting hals, genetisch bepaald is. Geen oefening die er tegenop kan en de spieren de vorm van je onderkin doen veranderen.
Is het niet genetisch bepaald dan is de oorspronkelijke vorm wellicht, door de jaren, wat gaan zakken, en zijn er een soort kwabjes ontstaan. Kwabjes die met name bij de kin vaak snel zichtbaar worden.

Definitief of tijdelijk veranderen?

Dan zijn er de facelifts die uitgeprobeerd kunnen worden, maar dat is nogal drastisch en voor sommige mensen té drastisch. Maar sinds botox en fillers op de markt zijn is er plots een alternatief wat acceptabel is, niet definitief is en het voorkomen van een operatie ook meewerkt aan de populariteit.

Vloeibare tijdelijke facelift?

Eigenlijk zijn de fillers een soort vloeibare tijdelijke facelift. Want met de fillers kan ook de bekende onderkin aangepast worden. Wellicht klinkt het vreemd, want de onderkin wil je juist weg hebben en dan is ergens iets inspuiten niet logisch.
Toch zijn fillers ook de oplossing voor de onderkin, want op de juiste plaats in het gezicht de filler inspuiten geeft het gezicht de vorm die het bij voorkeur moet hebben, t.w. een relatief breed voorhoofd, wangen die ook relatief breed zijn en wat langzaam, naar beneden doorlopend, langzaam smaller wordt. Tot je bij de enigszins spits toelopende kin aankomt.

Natuurlijke vorm van het gezicht

Om nu de van nature of door de loop der jaren wat hangende onderkin weg te werken, is het zinvol om de oorspronkelijke en/of gewenste vorm van het gezicht aan te pakken. Door op de juiste plaatsen filler in het gezicht in te spuiten, breng je de jonge vorm weer aan en trek je als het ware de huid mee naar haar oorspronkelijke vorm (je vult de huid weer op).

Spreekt voor zich dat wil je het een natuurlijk effect geven, je niet te geprononceerd moet laten spuiten. Een vakkundige arts zal dit ook niet doen, maar je moet ook voor jezelf het juiste effect krijgen en dat komt dichter bij je oorspronkelijke jonge gezicht. De kans dat je anders een karikatuur van jezelf wordt is aanwezig.
De arts zal op het gezicht de aftekening maken, waar ingespoten moet worden, hij/zij zal de huid in de juiste vorm “trekken”, zoals het er uit komt te zien, en daarna kan het inspuiten van de filler beginnen.

Verjonging

Een filler heeft ook nog eens het effect dat je gezicht er frisser uitziet (wat door het verjongingseffect komt) en er is dan ook geen sprake van strak getrokken gezichten waar het duidelijk zichtbaar is dat er met de huid gewerkt is.

Het is natuurlijke en tijdelijk oplossing. Als het uitgewerkt is, kan er desgewenst opnieuw ingespoten worden om diezelfde jonge uitstraling te behouden. Je kunt het naar mate je ouder wordt ook iets meer afbouwen om toch een natuurlijk effect te houden. Met een facelift gaat dit uiteraard niet.

Product

Een filler is niet meer dan een verzamelnaam van producten die middels injecties onder de huid aangebracht worden. Er zijn verschillende producten, maar ze zijn allemaal terug te vinden in de categorie collageenpreparaten of hyaluronzuurpreparaten. Ze lossen, afhankelijk van het product op tussen een kleine zes maanden oplopend tot anderhalf jaar. Afhankelijk van de diepte van de rimpel of hetgeen er allemaal moet gevuld worden in het gezicht kan het zijn dat je meerdere keren moet terugkomen. Maar een behandeling duurt meestal niet langer dan zo’n dertig minuten.

Ook rimpels kunnen er mee weggespoten worden en jukbeenderen kunnen ermee verhoogd worden. Verder krijgen veel vrouwen enig moment last van een verticale lijn tussen de borsten. Dit heeft te maken met de borsten die, als je op je zij slaapt, naar een kant hangen. (Vrouwen met erg kleine borsten zullen er dan ook weinig last van hebben.) Deze lijn(en) in het decolleté kunnen desgewenst ook met fillers weggewerkt worden.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van hetgeen je in laat spuiten en de hoeveelheid. Maar een behandeling begint al snel bij zo’n 350,00 euro. Alleen de onderkin laten behandelen zal in de orde van grootte van 200,00/250,00 zijn.

Informatie

Wil je eventueel met fillers starten, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent. Een website goed bekijken en een gratis intake bij een kliniek is belangrijk. Maar als je mensen kunt spreken die het bij die kliniek hebben laten toepassen, kan je dat ook het juiste beeld geven van wat je te wachten staat en hoe het resultaat kan zijn.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Voor vele mensen is het een dilemma, want je gaat toch aan je gezicht frunniken. Typisch dat relatief veel mensen hun ha…
Onderkin weg laten halenOnderkin weg laten halenEen onderkin weg laten halen is een van de meest voorkomende ingrepen in de plastische chirurgie. Een onderkin weg laten…
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Beauty: Nieuwe cosmetische techniekenBeauty: Nieuwe cosmetische techniekenHet is booming business, de cosmetische en plastische chirurgie. Men wil jonger blijven en hoewel dit met de geest prima…

Verschillende methodes van tanden blekenVerschillende methodes van tanden blekenNaarmate de mens ouder wordt veranderd de kleur van zijn gebit. Dit hoeft geen probleem meer te zijn want tegenwoordig k…
Alles over een borstvergrotingAlles over een borstvergrotingEen van de meest voorkomende ingrepen op het gebied van plastisch chirurgie is een borstvergroting. Wanneer je asymmetri…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.