Onderkin weg laten halen

Onderkin weg laten halen Een onderkin weg laten halen is een van de meest voorkomende ingrepen in de plastische chirurgie. Een onderkin weg laten halen kan er voor zorgen dat de kaaklijn weer strak wordt waardoor de contouren van het gezicht beter tot zijn recht komen. Er zijn veel verschillende onderkin behandelingen beschikbaar, zoals liposculptuur, kin implantaten, laser lipolyse, radio frequentie therapie en injecties.

Artikelindeling


Onderkin weg laten halen

Een onderkin is een vetophoping onder de kin en op de kaaklijn. Deze vetophoping is nauwelijks te verwijderen met sporten of diëten, omdat de onderkin zich bevindt op een plaats waar geen sprake is van een primaire vetopslag, zoals dat wel het geval is bij de buik, de billen en de heupen. Er is eigenlijk maar een oplossing voor het verwijderen van een onderkin en dat is een onderkin behandeling bij een plastisch chirurg. Gelukkig zijn er in Nederland een verscheidenheid aan goede en gekwalificeerde klinieken aanwezig die toezien op goede zorg en bovendien zeer bekwaam zijn in het verwijderen van die hinderlijke onderkin. Een onderkin weg laten halen kan op verschillende manieren. De onderstaande onderkin behandelingen zijn allemaal behoorlijk effectief en betaalbaar.

Liposculptuur

De eerste veel gebruikte methode voor het verwijderen van een onderkin is de liposculptuur. Liposculptuur is een ander woord voor liposuctie en houdt het wegzuigen van vetophopingen in. In het geval van een onderkin betekent dat, dat de kleine vetophopingen onder de kin, op de kaaklijn en bij de hals worden weggezogen. Op deze manier komt de huid weer strak te staan waardoor de kin zich zal gaan kenmerken door scherpe kaaklijn.

Kin implantaat

Het kan ook mogelijk zijn dat het probleem van de onderkin niet direct een gevolg is van vetophopingen, maar eerder van een terugwijkende of onderontwikkelde kin. Een dergelijke kin heeft als kenmerk dat deze schuin afloopt richting de hals, daar waar een volgroeide kin een stukje naar voren steekt. Met een onderontwikkelde of terugwijkende kin is er minder bot aanwezig op de plaats van de kin. Dit bot zorgt er normaal gesproken voor dat de huid wordt strak getrokken. als dit bot niet aanwezig is, is een onderkin bestaande uit loos vel het gevolg. Om alsnog een behoorlijke kin vorm te reconstrueren kan er een kin implantaat worden aangebracht. Dit kinimplantaat zorgt er voor dat de huid van de hals en om de kaken alsnog wordt strakgetrokken.

Laser lipolyse

Het verwijderen van een onderkin kan ook plaatsvinden door middel van een laser lipolyse. De laser lipolyse is een methode die gepaard gaat met het nodige technische vernuft. Allereerst wordt de plek van behandeling verdoofd. Vervolgens worden er prikgaatjes gemaakt die worden gebruikt voor het onderhuids aanbrengen van een canule (buisje). Aan het eind van deze canule zit een fiber die hitte afgeeft. De behandelend arts beweegt de canule heen en weer, parallel aan de huid, en smelt daarmee het vet dat de onderkin veroorzaakt weg.

Radio frequentie therapie

De radio frequentie therapie heeft veel weg van de hierboven besproken laser lipolyse. Het verschil is echter dat deze methode gebruikt maakt van trillingen. De trillingen zorgen voor warmte en deze warmte wordt vervolgens doelgericht ingezet voor het wegsmelten van het onderhuidse vet dat de onderkin veroorzaakt. Het grote voordeel van de radio frequentie therapie is dat de bovenste laag van de huid niet wordt beschadigd met als gevolg dat er geen sprake is van een herstelperiode.

Injecties

Een onderkin weghalen door middel van injecties is een andere methode die gebruikt kan worden voor het verwijderen van het overtollige vet onder de kin, bij de kaaklijn en bij de hals. Bij de injecties wordt er een vloeistof in de onderkin gespoten. Deze vloeistof heeft de futuristische naam ATX 101 toebedeeld gekregen en staat bekend om zijn sterke vet oplossende vermogen. De injecties met ATX 101 zorgen er dus voor dat het overtollige vet in de onderkin wordt opgelost zonder dat er een ingreep aan te pas komt.

Lees verder

© 2014 - 2024 Mitchxl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klaar met je onderkin? ATX-injecties bieden perspectief!Zeg maar dag tegen je onderkin. Althans, wanneer we de ontwikkelaars van de zogenaamde vetverbrandende injectie ATX-101…
Zo kom je van je onderkin af!Zo kom je van je onderkin af!Een onderkin wordt ook wel een dubbele kin genoemd. Vaak krijg je een onderkin als je wat dikker wordt of als je wat oud…
Oefeningen tegen een onderkinOefeningen tegen een onderkinEen onderkin is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Vaak ziet het er 'dikkig' uit of is het een fysieke uiting v…
Beauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereikBeauty: Weer een mooie kin, de oplossing binnen handbereikTypisch dat veel vrouwen met name een tangente onderkin of zoveel aan onderkin als ontsierend ervaren. Het gaat er dan o…

Het verhaal achter de parfums van ChanelHet verhaal achter de parfums van ChanelDe Chanel parfums zijn de beroemdste parfums ter wereld. Het parfum staat al jarenlang in de top 3 van meest gekochte pa…
Beauty: Een statische bos haarBeauty: Een statische bos haarNiets is zo storend als het moment dat je haar netjes zit, althans dat denk je, en je realiseert je plotseling dat je ha…
Bronnen en referenties
Mitchxl (47 artikelen)
Laatste update: 28-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.