Natuurgeneeswijzen: Celtherapie, chiropractie

Door de celtherapie bereiken we niet alleen de bekende verjonging bij oudere mensen, maar wordt ook de genezing van echte ziekten bevorderd. Ofschoon de behandeling altijd door een ervaren iemand gedaan moet worden, wil ik er toch enige woorden over zeggen.

Celtherapie

Behandeling met nieuwe cellen; bij verschillende klachten kan men dit gebruiken. Door de celtherapie bereiken we niet alleen de bekende verjonging bij oudere mensen, maar wordt ook de genezing van echte ziekten bevorderd. Ofschoon de behandeling altijd door een ervaren iemand gedaan moet worden, toch enige uitleg.

Rond 1950 ontdekte prof. Niehans als eerste de werkzaamheid van dierlijke cellen, ingespoten in het menselijk lichaam. Werd een bepaald orgaan zwak, dan kreeg dit orgaan cellen van het-zelfde orgaan van een kalf toegediend. Vaak kan men ook een mengsel van verschillende cellen aan de patiënt toedienen om een bepaald orgaan weer beter te laten werken.

In tegenstelling tot vroeger is de behandeling veel minder gevaarlijk geworden en zijn de resultaten veel beter. De meeste therapeuten gebruiken tegenwoordig gevriesdroogde celdelen van de dieren; dit heeft als voordeel dat ze langer houdbaar en kiemvrij zijn. Deze steriele, in een 0,9% zoutoplossing bewaarde, troebele celbrij kan dan zonder bijkomende complicaties geinjecteerd worden, komt dan via de bloedbaan in het betreffende orgaan en kan daar beginnen met het maken van nieuwe cellen. Voordat een patiënt besluit deze zo zekere en goede kuur te gaan volgen, moet er gewezen worden op de maatregelen die hij erbij moet treffen.

Zo moet de patiënt de mogelijkheid hebben drie tot vier dagen strenge bedrust te houden. Het genezingsproces begint pas vijf tot zes weken later, waarbij tijdens deze tijd nogal wat zelfdiscipline verlangd wordt. Alcohol- en nicotinegebruik is in deze tijd niet toegestaan. De werking van deze kuur duurt jaren waarbij in veel gevallen een herhaling na een jaar wenselijk is. Deze korte onaangenaamheden moeten niemand ervan weerhouden toch gebruik te maken van deze allernieuwste techniek.

Chiropraktijk

Deze methode wordt tegenwoordig door veel artsen gebruikt. Ze heeft weinig te maken met natuurgeneeskunde in engere zin, ofschoon ze bij de oude Egyptenaren al bekend was. De chiropraktijk richt zich op het weer op de plaats brengen van verschoven wervels en berust op het feit dat stoornissen in de organen veroorzaakt worden door sympathische zenuwen die beschadigd zijn geworden door het verschuiven van de wervels.

De chiropraktijk werd eerst in de V.S. door leken uitgeoefend. Een klassiek voorbeeld van het succes van chiropraktijk is het geval van een neger in 1895. De Amerikaanse arts Dr. Palmer genas hem door het uitrekken van de wervelkolom van zijn hardhorendheid. Door een verder vervolmaken van deze praktijken ontstond de tegenwoordige chiropraktijk. Bewezen is dat door verandering van ligging van de wervels, meestal veroorzaakt door kleine verrekkingen, het tussenwervelgat verkleind wordt en dat daardoor drukverschijnselen ontstaan op de zenuwen die erdoor lopen.

De gevolgen zijn pijn of stoornissen in weefsels, organen of in de klieren. Dat wordt ook bevestigd in mijn praktijk waarin mensen met een verkeerde houding of met een verandering in de wervelkolom steeds tegelijkertijd andere klachten hebben. In de meeste gevallen helpt chiropraktijk snel en goed. Met speciale handgrepen die zich richten op de verandering die aangebracht moet worden, wordt dan de wervel weer op de normale plaats gebracht. Deze ingreep geeft altijd genezing. In deze zin is chiropraktijk te vergelijken met het weer op de plaats brengen van uit de kom geschoten ledematen. Alleen moet de greep veel preciezer uitgevoerd worden, daar een verdere beschadiging van de wervelkolom onherstelbare schade zou betekenen.

Driekwartpakkingen

Hieronder verstaan we wikkels met leem, water, hooibloemaftreksel of met andere kruiden die in toebereiding op een totaalwikkel lijken. Alleen wordt hier alleen maar het bovenlichaam ingepakt.

Elektroacupunctuur

De elektroacupunctuur is een verdere ontwikkeling van de uit China stammende acupunctuur die door het insteken van naalden van zilver of goud in het lichaam een ziekte opspoort of geneest. In zoverre is de elektroacupunctuur nog niet helemaal volledig weergegeven, want bij deze methode is aan de naalden een klein staafje verbonden waardoor kleine elektrische impulsen kunnen worden gegeven.

Toch is deze methode wel te vergelijken met de acupunctuur omdat ze gebruik maakt van dezelfde plaatsen om de naalden in te steken. Lange tijd leek de acupunctuur onverklaarbaar en werd ze zelfs verguisd. Pas toen nieuwe ervaringen en kennis over de werking van het vegetatieve zenuwsysteem werden gevonden, werd het duidelijk dat beïnvloeding van organen door prikkels vanuit de huid, in dit geval elektrische impulsen, mogelijk was. Volgens de Chinese acupunctuur betekent gezondheid een evenwichtsverhouding; is een mens ziek dan is het evenwicht verstoord, waarbij dan een van beide krachten overheerst. Door prikkeling van de huid worden ook stoornissen in dieper gelegen organen opgeheven.
© 2008 - 2023 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met acupunctuurAfvallen met acupunctuurAcupunctuur is een behandelmethode die uit China komt. Acupunctuur kan je in allerlei situaties helpen. Zo ook bij het a…
IVF/ICSI en acupunctuurIVF/ICSI en acupunctuurIn de afgelopen jaren wordt acupunctuur steeds vaker genoemd als ondersteuning bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Het zou…
Behandeling RSI: acupunctuurBehandeling RSI: acupunctuurSommige behandelingen voor RSI pakken slechts de symptomen aan. Acupunctuur doet meer. Acupunctuur kijkt ook naar het ve…

Natuurgeneeswijzen: Leemwaterhemd, macrobiotiekVooral sinds de ontdekkingen van de zogenaamde leempastoor Felke geldt leem voor verschillende ziekten als een uitsteken…
Natuurgeneeskunde: FrigiditeitEen vrouw bezit alles wat een vrouw aantrekkelijk maakt: ze is groot, goed geproportioneerd, ziet er verzorgd uit, is in…
Bronnen en referenties
  • Bron: naturheilkunde
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 29-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.