Natuurgeneeskunde: Frigiditeit

Een vrouw bezit alles wat een vrouw aantrekkelijk maakt: ze is groot, goed geproportioneerd, ziet er verzorgd uit, is intelligent en jong, pas 28 jaar. Ondanks dat klaagt ze: ‘Mijn huwelijk is zo goed als kapot.

Symptomen:

Weliswaar heeft de echtgenoot geen reden om zich te beklagen maar hij behoort tot de mannen die pas een totale en gelukkige bevrediging ondervinden als ook de partner bevredigd is. ‘Maar ‘s avonds ben ik al bang voor de nacht. Als hij mij in zijn armen neemt, dan verkramp ik lichamelijk helemaal en het samenkomen doet mij pijn.

Oorzaak:

Verkeerde opvoeding in de jeugd, verkeerde voorlichting in de puberteit. Kinderen die het geslachtelijke verschil tussen man en vrouw als iets natuurlijks hebben leren zien, ontwikkelen zich seksueel harmonisch. Kinderen wier ouders het seksuele leven wegdrukken als iets waar niet over gesproken behoort te worden, krijgen al tijdens de jeugd een gestoorde instelling tegenover het andere geslacht.

Zo kan het gebeuren dat jonge meisjes de seksuele betrekkingen als aanstootgevend ervaren en deze afwijzen. Vinden zij niet een ervaren geliefde die hen met veel geduld probeert te helpen, dan treedt er verkramping op van de gehele persoonlijkheid.

Natuurlijk kan een psychische afwijzing ook in de loop van het huwelijk ontstaan, als de man zijn vrouw lichamelijk en geestelijk lange tijd ontmoedigt. Maar dit komt relatief weinig voor, zodat een gezonde vrouw zich al snel kan losmaken van zo’n man en deze periode dankzij haar sterke instelling snel weer vergeet.

Behandeling:

Psychotherapie samen met de man. In dit geval hypnose.

Genezingsproces:

Helpt de partner mee, dan is het leed gauw geleden. In andere gevallen is het beter de relatie te verbreken, psychische begeleiding te geven, zodat de misstanden uit de weg worden geruimd, waardoor er weer plaats komt om een nieuwe relatie aan te gaan, die dan wel goed verloopt. In bovenstaand geval kan het huwelijk gered worden.

Ter voorkoming:

Een woord tot alle ouders. Voedt uw kinderen niet op zoals u zelf opgevoed bent, maar geef ze een opvoeding gericht op deze tijd. Het kind moet leren ook naakt zonder schaamte rond te lopen. Daarvoor moet hij zijn vader en moeder niet alleen naakt in de douchecel zien.

Op iedere vraag een eerlijk antwoord geven. Geen smoesjes bedenken als ‘dat vertel ik je morgen wel,’ of ‘daar praat je niet over.’ Vaders en moeders die het moeilijk vinden voorlichting te geven — deze is vaak nog belangrijker dan goede studieresultaten — zouden naar een psycholoog moeten gaan die ze dan kan vertellen hoe je zoiets aanpakt. Heb geen valse schaamte; de psycholoog zal het erg verstandig vinden.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geneeskracht van jasmijnDe geneeskracht van jasmijnJasmijn of gewone jasmijn groeit oorspronkelijk in de Kaukasus, Noord-Iran, Pakistan, Afghanistan, het Himalayagebergte…
Seksuele StoornissenSeksuele disfuncties zijn aandoeningen die gerelateerd zijn aan een bepaalde fase van de seksuele respons. Deze stoornis…
De positieve werking van ScharleiScharlei komt van de Salieplant familie en is net zo heilzaam als Salie zelf. Scharlei is een vriend van de vrouw en is…
Psychische seksuele problemen bij de vrouwPsychische seksuele problemen bij de vrouwSeksuele problemen bij vrouwen heeft vaak een psychische oorzaak. Ook lichamelijk oorzaken, zoals de beïnvloeding van de…

Natuurgeneeswijzen: Celtherapie, chiropractieDoor de celtherapie bereiken we niet alleen de bekende verjonging bij oudere mensen, maar wordt ook de genezing van echt…
Natuurgeneeskunde: Menopauze bij man en vrouw‘Vroeger zeiden mijn collega’s: ‘je werkt als een locomotief”, maar nu ben ik op het werk zo sloom als een eend.’ Hoewel…
Bronnen en referenties
  • Bron: Naturheilkunde
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 29-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.