Edelstenen en liefde

Edelstenen bezitten een speciale energie die volgens sommigen ook liefde en geluk kunnen brengen. Romeinse vrouwen dragen barnsteen om hun huwelijk sterk te maken en in India worden diamanten gedragen om seksuele bekwaamheid te bevorderen. Er zijn ook mensen die daar helemaal geen geloof aan hechten. Toch is er een ding waar we het wel allemaal over eens zijn en dat is dat een mens mag krijgen wat hij verdient en wat voor hem bestemd is. Ontdek hier welke steen voor jou van toepassing kan zijn.

Rode edelstenen: zorgen voor een energievol seksleven

Rood is een heldere, stimulerende kleur en staat voor actie, macht, leiderschap en integriteit. Met deze stenen creëert u meer dynamiek en zelfvertrouwen. Hij stookt het vuur van de moed in u op en stimuleert u uzelf te overstijgen, op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
 • Draag een robijn: om uw partner te verleiden.
 • Draag roze kwarts: voor onvoorwaardelijke liefde en behoud van intimiteit. Deze steen maakt u ook aantrekkelijker.

Oranje edelstenen: verdrijven angst en verhogen de seksuele potentie

Deze stenen hebben zonnige tinten en bevatten zeer positieven eigenschappen. Zij staan voor optimisme, waardoor angsten verdwijnen en stellen u in staat om opnieuw te kunnen genieten van een waardevolle relatie. Hij beschermt u tegen negatieve uitstralingen van andere mensen uit de omgeving en laadt u op met positieve energie.
 • Draag barnsteen: als uw lichaam seksueel minder goed reageert en indien u psychisch wanhopig bent. Barnsteen stimuleert u ook om in een liefdesrelatie flexibel en vergevingsgezind te zijn, zodat ruzies en spanningen snel opgelost worden.
 • Draag cornalijn: tegen depressiviteit waardoor uw innerlijk evenwicht hersteld. Deze steen verdrijft uw opgekropte woede waardoor uw houding tegenover anderen verbetert.

Gele edelstenen: brengen licht en vrolijkheid

Deze stenen hebben een heldere kleur die de geest stimuleert en fonkelen als zonlicht op de huid. Geel staat voor zelfvertrouwen en het dragen van geel stimuleert de geest. Hij zorgt voor een positieve uitstraling boordevol energie en pit. Het dragen van geel versterkt de liefde.
 • Draag citrien: om je te bevrijden van conflicterende gedachten, waardoor je licht en vrolijkheid kan brengen in een bestaande relatie.
 • Draag topaas of gele kwarts: als je een somber persoon bent met pessimistische gedachten, want deze stenen zorgen ervoor dat je opleeft en plezier hebt. Hij verhoogd ook de wilskracht, wat heel belangrijk is voor het vinden en behouden van de liefde.

Groene edelstenen: houden jaloerse gevoelens in bedwang

Groen is versmolten met geel en blauw en staat voor evenwicht. Het zijn levendige tinten, zacht, kalmerend en verbonden met de natuur. Deze stenen houden jaloerse gevoelens in bedwang en geven je vertrouwen in de oprechtheid van uw partner en uw innerlijke kracht. Ze helpen u om in een relatie te kunnen geven en te nemen. Ze houden ook uw yin en yang in balans.
 • Peridoot: zorgt voor een jeugdige en frisse energie die uw waardering voor schoonheid prikkelt.
 • Smaragd: verbindt u met de natuur. Deze steen brengt het hart in evenwicht en opent het voor goddelijke liefde.

Blauwe edelstenen: helpen u zoeken naar de liefde

Deze kleur is een verzachtende balsem voor het hart en de emoties. Blauwe edelstenen staan voor idealisme. Ze maken u bewust van de positieve energie, samenzijn en medeleven.
 • Aquamarijn: zal in uw huwelijk rust en vrede brengen. Schenkt het hart moed en versterkt het bewustzijn.
 • Celestiet: maakt u openhartig, kalmeert en sust de emoties.
 • Maansteen: brengt uw wijsheid.
 • Saffier:verbindt u met uw hoogste idealen en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Paarse edelstenen: nemen de pijn weg na een scheiding

Paars is een mengeling van opwekkend rood en verkoelend blauw dat wijsheid in beweging brengt. Deze stenen staan voor energie en geven u een heilzame stimulans op mentaal en emotioneel niveau.
 • Amethist: schermt u af tegen negativiteit en helpt u spiritueel open te stellen. Deze steen verzacht diepgewortelde wonden en neemt radeloosheid weg. Hij helpt om u terug open te stellen voor een nieuwe relatie.

Witte edelstenen: zorgen voor een gelukkig huwelijk

Deze kleurloze stenen staan voor eenheid en perfectie. Witte edelstenen reflecteren alle kleuren van het spectrum en geven u een duwtje in de goede richting. Ze helpen u uw doel na te streven.
 • Een witte parel: is het symbool van liefde en romantiek die uw liefdesleven vreedzaam maar actief weet te houden. Het dragen van parels stellen u in staat uw eigen fouten in te zien, te accepteren en te beteren.
 • Diamant: brengt een unieke eigenschap naar buiten en activeert de zuiverste energie in en om ons lichaam. Daarom wordt hij ook gebruikt in trouwringen, voor toekomstig geluk en om onverwacht weduwschap te voorkomen.

Lees verder

© 2008 - 2024 Worm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als de relatie te goed is om te gaan scheidenAls de relatie te goed is om te gaan scheidenNa jaren van relationele twijfel - blijven of scheiden - kan je met gemengde gevoelens achterblijven als je je realiseer…
Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijkSeksuele problemen binnen de relatie of huwelijkKunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twi…
Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Een gouden of zilveren ring met een edelsteen is een populair en kostbaar bezit. Er zijn veel soorten edelstenen, van he…

Homeopathie: ProstaatproblemenDe prostaat, die de grootte heeft van een walnoot, is gelegen op de bekkenbodem achter de basis van de penis. Tijdens de…
Kamillethee wondertheeEr is steeds meer interesse voor huis, tuin- en keukenmiddeltjes. Een kruid dat bijzondere aandacht verdient is kamille.…
Worm (73 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.