Fulvinezuur gebruiken bij een detox of ontgifting

Fulvinezuur gebruiken bij een detox of ontgifting Fulvinezuur is een natuurproduct dat gebruikt kan worden voor een detox of ontgiftingsbehandeling. Het wordt gewonnen uit een miljoenen jaren oude bodemlaag. Wanneer je het toevoegt aan water dan kleurt dit zwart. Wil je een detox of ontgitingskuur volgen om in het lichaam opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen dan kun je hiervoor fulvinezuur gebruiken. Bij het volgen van een detoxbehandeling is het belangrijk een schema te volgen zodat je de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Binnen de reguliere geneeskunde is geen draagvlak voor de noodzaak om het lichaam te detoxen.

Fulvinezuur en detox


Wat is fulvinezuur?

De naam fulvinezuur doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. Het gaat hier echter om een zeer bruikbare stof, die gewoon uit de natuur komt. Fulvinezuur is een deel van humus (niet te verwarren met hummus!), wat ontstaat wanneer micro-organismen planten verteren. Humus is het traag afbreekbare deel van organische stof in de bodem. Wanneer plantenresten door organismen worden verteerd en worden omgezet in humus ontstaan een drietal belangrijke stoffen, waar fulvinezuur er één van is. De andere twee zijn humine en huminezuur.

Om fulvinezuur te winnen wordt een humuslaag in de grond aangesproken die naar schatting tussen de 20 en 40 miljoen jaar oud is en is ontstaan in het krijttijdperk. De biochemische structuur van humus bestaat uit diverse zeer ingewikkelde groepen moleculen. Het fulvinezuur wordt gemaakt door het een aantal maanden lang een natuurlijk gistingsproces te laten ondergaan, zonder daarbij gebruik te maken van verhitting of chemicaliën. Door het gistingsproces wordt de fulvine gezuiverd van mineralen en metalen die zich normaliter in de natuur binden aan fulvine. Het resultaat is een zuivere, goudgele vloeistof. De smaak van fulvinezuur is neutraal en wanneer je het mengt met water of vruchtensap verandert dit weinig aan de smaak ervan. Een opvallende eigenschap van fulvinezuur is dat als het wordt toegevoegd aan helder water, dit door een paar druppels helemaal zwart kleurt. Op deze manier ontstaat de gezondheidsdrank 'black water'.

Fulvinezuur en gebruik bij een detox

Een detox of ontgifting is een behandeling binnen de alternatieve geneeskunde waarbij het lichaam (deels) ontdaan wordt van zich opgehoopte giftige stoffen en afvalstoffen in het lichaam, waaronder zware metalen. Deze krijgen we zonder dat we ons dit realiseren binnen door bijvoorbeeld het eten van met pesticiden behandelde groenten. Eet je veel vis dan kan dit ook een bron van metalen zijn. Vis bevat niet zelden kwik en verschillende dioxines. Dit is ook de reden dat het eten van verschillende soorten vis wordt afgeraden tijdens een zwangerschap.

Detoxen kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door te vasten, een darmspoeling te doen of een kleibehandeling te ondergaan. Een detox met fulvinezuur is een vorm van orale ontgifting. Je vermengt fulvinezuur met een vloeistof en drinkt dit op. Het fulvinezuur helpt vervolgens om giftige stoffen op een natuurlijke manier af te voeren via de urine en ontlasting. Binnen de reguliere geneeskunde bestaat overigens geen draagvlak voor de noodzaak om te detoxen. Hier wordt over het algemeen aangenomen dat het menselijk lichaam voldoende in staat is zichzelf te reinigen en ontdoen van afvalstoffen.

Fulvinezuur is vooral bekend als detox-product. In het menselijk lichaam heeft het twee verschillende functies. Ten eerste draagt het bij aan het transport van voedingsstoffen. Nog belangrijker is echter het vermogen van fulvinezuur om gifstoffen af te voeren. Zo rekent het bijvoorbeeld af met zware metalen zoals kwik, lood, barium, cadmium en thallium. Dit zijn allemaal stoffen die in het lichaam kunnen ophopen. Een detox op basis van fulvinezuur zou je lichaam kunnen helpen om deze schadelijke stoffen af te voeren en zo te voorkomen dat ze ook daadwerkelijk een schadelijke uitwerking op je gezondheid hebben.

Hoe doe je een detox met fulvinezuur?

Je kunt een detox doen met fulvinezuur door een programma van drie weken te volgen. Gedurende drie weken drink je drie maal per dag na de maaltijd 30 ml fulvinezuur vermengd met water of sap. Dit doe je een uur voor of na de maaltijd. Het is daarbij dus belangrijk dat je drie maaltijden op een dag nuttigt. Na deze drie weken gebruik je het middel tien dagen niet. Vervolgens herhaal je de kuur van drie weken nogmaals, alleen dit keer neem je geen 30 ml maar slechts 10 ml per keer in.

Het is ook mogelijk om te beginnen met een lagere dosering. Daarbij is het belangrijk dat je altijd de instructies op de verpakking van het product opvolgt en niet meer per keer inneemt dan wordt geadviseerd.

Verkrijgbaarheid

Wil je zelf een detox-behandeling ondergaan op basis van fulvinezuur dan kun je dit product kopen bij een natuurwinkel of via een webshop. Van het merk Mattisson is fulvinezuur verkrijgbaar in flessen van 950 ml. Dit is voldoende om een hele kuur mee af te maken. Voor een fles fulvinezuur betaal je circa 40 (prijs voor het laatst gecheckt in 2020). Je kunt het kopen bij een natuurwinkel of webshop.

Lees verder

© 2020 - 2023 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadVermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadOm vermoeidheid te verhelpen en te voorkomen is het meestal voldoende om afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Dit…
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetJe lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetEen van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt on…
Het effect van fulvine op de gezondheidHet effect van fulvine op de gezondheidFulvinezuur is een minuscuul deeltje dat in humus voorkomt. Humus ontstaat bij de vertering van planten door micro-organ…
Snelle weekend-detox: begin je week vol energie!Snelle weekend-detox: begin je week vol energie!Maandag is voor de meeste mensen een moeilijke dag. Wil je je als herboren voelen? Met een heldere geest en stralende hu…

Jiaogulan: voedingssupplement goed voor hart en bloedvatenJiaogulan: voedingssupplement goed voor hart en bloedvatenJiaogulan is een voedingssupplement dat veel wordt toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde. Aan jiagulan worden…
Bilpijn: Oorzaken en behandeling van pijnlijke billenBilpijn: Oorzaken en behandeling van pijnlijke billenVeel aandoeningen veroorzaken pijn in de billen. De oorzaken van bilpijn variëren van tijdelijke ergernissen, zoals burs…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lazare, Pixabay
  • https://www.smpl.international/blogs/blog/wat-is-fulvinezuur-en-waarom-heb-ik-het-nodig/
  • https://www.mattisson.nl/product/fermented-fulvine-zuur-fulvic-acid/
  • https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/ontgiften.aspx
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Fulvinezuur
Dessal (1.118 artikelen)
Gepubliceerd: 08-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.