Griep voorkomen met echinacea

Griep voorkomen met echinacea Wanneer er sprake is van een uitbraak van de griep in Nederland wil iedereen zich zo goed mogelijk beschermen en bij voorkeur zelf griep voorkomen. Vaccins zijn beschikbaar, maar veel mensen vinden dit een beetje ver gaan of zien op tegen de kosten. De griepprik biedt bovendien niet de garantie dat je toch een (milde vorm) van griep zult krijgen. Een van de middelen die je zelf kunt gebruiken om je weerstand te verhogen is echinaforce of basis van echinacea purpurea (rode zonnehoed).

Echinacea ter voorkoming van griep


Verkoudheid of griep voorkomen

Er zijn allerlei dingen die je kunt ondernemen om een normale griep of verkoudheid te voorkomen, of in ieder geval om de kans erop tot een minimum te beperken. Je kunt natuurlijk uit de buurt blijven van mensen die verkouden zijn geworden en voorkomen dat je extra risico loopt door lang met natgeregende kleren rond te lopen. Ook is het altijd aan te raden om een goede sjaal te dragen als het buiten koud is. Daarnaast is het belangrijk om binnenruimtes goed te luchten.

Het allerbelangrijkste is echter om bij de basis te beginnen en te zorgen dat je weerstand goed op pijl is door goed voor je lichaam te zorgen. Deze weerstand houdt verband met de immuniteit voor allerlei ziekteverwekkers, de zogenoemde pathogenen. Het immuunsysteem draagt ervoor zorg dat de ziekteverwekkers niet de kans krijgen om je ziek te maken. Doen ze dat onverhoopt wel, dan zorgt het immuunsysteem er weer voor dat ze zo snel mogelijk uitgeschakeld worden en je weer rap hersteld van de ziekte.

Echinaforce ter voorkoming van griep en verkoudheid

Echinaforce is een middel dat door veel mensen wordt gebruikt om te voorkomen dat zij een verkoudheid om een griepje oplopen. Dit wordt met name veel verkocht in de winter. In de winter ondernemen de meeste mensen vanwege de kou veel meer activiteiten binnen, en worden de ruimtes waarin we ons bevinden veel minder gelucht. Je wilt per slot van rekening die koude lucht niet binnen hebben. Virussen krijgen op die manier meer de kans zich te verspreiden. Met de griep werkt dit hetzelfde. Het afweersysteem kan dan dus wel wat meer hulp van buitenaf gebruiken, en daar is echinaforce bij uitstek handig voor.

Echinaforce is een fytotherapeutisch product dat in Nederland thuis hoort tussen de homeopathische middelen. Het wordt op de markt gebracht door producent A. Vogel. Het werkzame middel van Echinaforce is echinacea purpurea, ofwel rode zonnehoed, vaak ook gewoon afgekort tot echinacea. Echinaforce wordt verkocht als oertinctuur. Van verdunning en potentiëring zoals gebeurd in de homeopathie is hierbij geen sprake. Echinaforce is naast in tinctuur en sachets om een warme drank mee te bereiden ook verkrijgbaar in de vorm van kleine, makkelijk te te slikken witte pilletjes. Een pilletje om verkoudheid te voorkomen en de kans op griep te verkleinen dus. Al jaren is het het best verkochte natuurmiddel ter voorkoming van groep in Nederland en België. Wanneer je bij de drogist of reformwinkel vraagt naar een middel om verkoudheid te voorkomen zal men hoogstwaarschijnlijk als eerst echinaforce noemen. Het is ook verkrijgbaar in veel supermarkten en uiteraard bij de apotheek en via webshops.

Kan Jang

Andrographis panaiculata of Indian Echinacea (ook wel Kan Jang genoemd) is ook een middel dat, zoals de naam al aangeeft put uit min of meer dezelfde werkzame stof. Het wordt voornamelijk verkocht als drankje, en niet als pil. Ook dit middel wordt gebruikt ter versterking van het immuunsysteem.

De werking van rode zonnehoed (echinacea purpurea)

Echinaforce is zo'n middel waarvan we hebben aangenomen dat het goed werkt omdat er zo veel mensen bij zweren. Het is ook geen hype, want het is al jaren een populair product. Wetenschappelijk onderzoek naar Echinacea purpurea bereiding heeft echter voor de medische wereld nog nooit tot een uitkomst geleidt waaruit een onomstotelijke werkzaamheid geconcludeerd kan worden. In 2006 en 2007 zijn er echter wel een aantal artikelen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften verschenen waar in staat dat het een verkoudheid met anderhalve dag zou verkorten. Wat dan precies de reden is dat veel mensen echt minder verkouden worden door het gebruik van echineaforce van A Vogel is nog onduidelijk, maar dat het zo is is zeker!

Lees verder

© 2009 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Homeopathisch geneesmiddel Echinaforce werktHomeopathisch geneesmiddel Echinaforce werktMet de griep die er aan komt of er al is: Echinaforce biedt uitkomst. Bescherm u met Echinaforce ofwel rode zonnehoed. B…
A. Vogel Echinaforce druppels: gebruik en werkingEchinaforce van Dr. A. Vogel is een homeopathisch geneesmiddel en is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift of recept. E…
Middeltjes tegen keelpijn, griep en verkoudenheidJe hoeft niet altijd meteen naar de dokter te lopen wanneer je een beetje verkouden bent. Ontdek hier enkele natuurlijke…
Wat kun je doen bij griep? - De 'R' in de maandWat kun je doen bij griep? - De 'R' in de maandVeel mensen krijgen er bijna elk jaar mee te maken: de griep. Maar wat is de griep eigenlijk? Waar wordt het door veroor…

Ayurvedische lmassage uit India, goed voor lichaam en geestAyurvedische lmassage uit India, goed voor lichaam en geestBinnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda, behoort de Ayurvedische massage tot de behandelmethoden. Een…
D-Mannose bij blaasontstekingD-Mannose bij blaasontstekingAlles al geprobeerd tegen uw blaasontsteking? Vitamine C, cranberry, antibiotica en keert uw blaasontsteking toch steeds…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Griep voorkomen met echinacea"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 12-02-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Alternatieve geneesmiddelen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!