Bachbloesems - zes bloesems die helpen bij onzekerheid

Dokter Edward Bach deelde zijn 38 bloesemremedies op in zeven grote categorieën. De tweede categorie noemde hij 'onzekerheid'. Hij deelde zes bloesems in deze groep in, die volgens hem helpen om de meest uiteenlopende vormen van onzekerheid te verhelpen. Niemand is graag onzeker. Alles wat ligt tussen een laag zelfbeeld en voor verscheurende keuzes staan kan ertoe leiden dat je niet goed in je vel zit en vatbaarder wordt voor ziekte. Bachbloesemremedies brengen je emoties weer in balans.

Cerato (Loodkruid)

Wie niet voldoende zelfvertrouwen heeft, kan meer kracht vanuit zichzelf vinden door Cerato te gebruiken. Mensen die Cerato nodig hebben, durven nauwelijks zelf beslissingen te nemen en vragen voortdurend aan anderen goede raad. Ze laten zich makkelijk (mis)leiden.

Gentian (Gentiaan)

Gentiaan helpt mensen die snel de moed verliezen. Zelfs als alles goed gaat, kan een klein minpuntje ertoe leiden dat ze hun vertrouwen weer helemaal aan het wankelen slaat. Ze durven nooit helemaal geloven in een goede afloop en bij de minste tegenslag denken ze: 'Zie je wel...' Gentiaan zorgt voor meer standvastigheid en vertrouwen.

Gorse (Gaspeldoorn)

Gorse is een remedie die gelukkig niet vaak toegepast hoeft te worden. Deze bloesem moet hulp brengen bij mensen die alle hoop verloren zijn. Als anderen hun een uitweg bieden, zullen ze deze 'strohalm' wel aanvaarden, maar enkel om de ander niet teleur te stellen. Meteen zullen ze verzekeren dat niets hun meer kan helpen. Wanhoop is het kernwoord dat bij Gaspeldoorn hoort.

Hornbeam (Haagbeuk)

Mensen die lijden aan een maandagochtendgevoel, kunnen soelaas vinden bij Hornbeam. Wie het gevoel heeft dat het dagelijkse leven als een zwaar deken over hem hangt en moeilijk op gang geraken, kunnen deze bloesem gebruiken. 'Als ik maar eenmaal bezig ben, dan lukt het me wel,' hoor je zulke mensen vaak zeggen. Hornbeam helpt om alles wat lichter te makken.

Scleranthus (Hardbloem)

Er zijn van die momenten dat je een moeilijke keuze moet maken. Sommige mensen hebben het heel moeilijk om dan de knoop door te hakken en lijden daar echt onder. Dan weer lijkt de ene mogelijkheid de goede, maar langs de andere kant... Met Scleranthus wordt beslissen makkelijker.

Wild Oat (Dravik)

Wie verloren loopt in het leven, geen bestemming vindt en eigenlijk niet weet wat hij wil, kan Wild Oat gebruiken. Deze bloesem helpt om een richting te vinden en minder onrustig te zijn. Het steeds knagende gevoel van ontevredenheid kan wegsmelten en overgaan in een stille vastberadenheid.

Lees verder

© 2007 - 2020 Mamalies, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Bach bloesemremedies voor besluiteloosheidBach bloesemremedies voor besluiteloosheidRegelmatig dienen we beslissingen te nemen in ons leven. Als men veel twijfelt over de te nemen beslissingen kunnen Bach…
Burn-out behandelen met BachbloesemsBurn-out behandelen met BachbloesemsVeel mensen ervaren (veel) stress omdat ze te veel van hun lichaam vragen. Dit kan lange tijd goed gaan, maar de kans op…
Gelukkiger zijn dankzij BachbloesemtherapieGelukkiger zijn dankzij BachbloesemtherapieEen beetje gelukkiger zijn, dat willen we allemaal. Op basis van alternatieve geneeswijze helpen de Original Bach Flower…
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…

Bachbloesems - drie bloesems die helpen bij eenzaamheidDe vierde van de zeven categorieën van Bachbloesems is de kleinste. Drie bloesems helpen mensen die eenzaam zijn. Sommig…
Alternatieve geneeswijzenNaast de reguliere geneeswijze die wij in Nederland kennen, van de huisarts en de ziekenhuizen met hun specialisten, bes…

Reageer op het artikel "Bachbloesems - zes bloesems die helpen bij onzekerheid"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mamalies
Gepubliceerd: 09-05-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Bachbloesems
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!