Bach bloesemremedies voor besluiteloosheid

Bach bloesemremedies voor besluiteloosheid Regelmatig dienen we beslissingen te nemen in ons leven. Als men veel twijfelt over de te nemen beslissingen kunnen Bach remedies je wellicht een beetje ruggensteun geven en zodoende helpen om gemakkelijker bepaalde beslissingen te nemen. Om uit de 38 harmoniserende bloesemremedies een keuze te kunnen maken, dien je na te gaan welke negatieve emoties bij jezelf de bovenhand hebben. Besluiteloosheid is door middel van Bach bloesems duidelijk te verbeteren.

Bach bloesemremedies tegen besluiteloosheid

Bach remedies worden gemaakt van onder andere bloesemextracten en kunnen bijvoorbeeld een rustgevende invloed hebben of juist energie geven. Voor veel (geestelijke) problemen kunnen de Bach remedies een ondersteuning bieden. Vaak dient men ze wel langere tijd in te nemen. Alhoewel rescue druppels echt ook geschikt zijn als korte termijnoplossing voor veel stress. Niet iedereen is even besluitvaardig. Als men geen keuze kunt maken tussen verschillende opties of je kan in het hoofd niet alles goed op een rijtje zetten om de juiste beslissing te maken dan kunnen er meerdere Bach remedies van pas komen. Welke Bach remedie je kiest verschilt per persoon. De keuze hangt af van de reden van de besluiteloosheid. De bloesemessences kan men eventueel zelf aan de hand van nauwkeurige aanwijzingen zelf bereiden.

Bach-remedies met betrekking tot besluiteloosheid zijn:
  • Aspen (Esp)
  • Centaury (Duizendguldenkruid)
  • Cerato (Loodkruid)
  • Clematis (Bosrank)
  • Elm (Veldiep)
  • Gorse (Gaspeldoorn)
  • Larch (Lariks)
  • Scleranthus (Hardbloem)
  • Walnut (Walnoot)
  • Wild Oat (Ruwe Dravik)

Aspen

Als men door vage angsten die vaak ongegrond zijn geen beslissing kan nemen is dit de juiste remedie. Dus mensen die bijvoorbeeld bijgelovig zijn of geloven in occulte zaken kunnen geholpen zijn met deze remedie als ze besluiteloos zijn als gevolg van deze denkwijzen.

Centaury

Als men onder invloed staat van een dominant persoon die je leidt naar andere beslissingen dan die je zelf zou nemen, dan is Centaury de juiste keuze. Deze remedie maakt je meer assertief en zorgt ervoor dat je je beter kan ontplooien en zo zelf de juiste beslissingen kan nemen. Dan zullen deze mensen niet meer mee gaan in de mening van bijvoorbeeld de ouders of baas, maar ze zullen zelf hun besluiten nemen.

Cerato

Als men voortdurend de raad van andere mensen nodig hebt en dus niet zelf kan beslissen, dan is Cerato wellicht de goede remedie om te kiezen. Ook mensen die zich laten leiden door de heersende trend of mode zijn geholpen met deze remedie. Door Cerato krijg je meer innerlijke zekerheid en vertrouw je weer op je eigen oordeel.

Clematis

Clematis zorgt ervoor dat je meer realistisch kan aankijken tegen bepaalde zaken en zo beter een beslissing kan nemen. Verstrooide professoren en dagdromers zijn geholpen met deze Bach remedie. In plaats van dat ze zich vasthouden aan niet te verwezenlijken idealen kan men weer realistisch kijken naar zaken en zo de juiste beslissing nemen.

Elm

Mensen, vaak in leidinggevende posities, waarbij het werk boven het hoofd groeit kunnen vaak geen goede beslissingen meer nemen. Met Elm kunnen deze mensen hun verantwoordelijkheid weer aan en nemen ze vervolgens weer de juiste beslissingen.

Gorse

Gorse is de remedie voor mensen die de moed laten zakken, met name voor chronisch zieken die twijfelen over hun behandeling. Ook andere pogingen tot herstel zijn met deze remedie geholpen.

Larch

Door gebrek aan zelfvertrouwen is het moeilijk beslissingen te nemen. Met Larch krijg je weer voldoende zelfvertrouwen en kan je ook weer nieuwe initiatieven nemen.

Scleranthus

Mensen die maar geen keuze kunnen maken tussen twee opties en voortdurend terugkomen op hun genomen besluit en weer kiezen voor de andere opties zijn geholpen met Scleranthus, Deze remedie geeft innerlijke balans.

Walnut

Voor mensen die al een besluit hebben genomen, maar toch daarna beïnvloed worden door de mening van andere mensen, past de remedie Walnut. Ze houden teveel rekening met tradities of goed bedoelde raad van andere mensen. Door Walnut in te nemen kunnen ze zich beter heroriënteren in het leven en de goede, bij hen passende, beslissingen nemen.

Wild Oat

Mensen met een brede belangstelling voor bepaalde zaken kunnen Wild Oat nemen. Dankzij Wild Oat kunnen zij het juiste besluit nemen en zo kiezen voor de studie of taak die werkelijk het beste bij hen past.

Lees verder

© 2014 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
Bach Bloesem RemediesBach Bloesem RemediesBach Bloesem is een remedie waar men met behulp van druppels van de olie van planten tot een geneeskrachtige werking kan…
BachbloesemtherapieEdward Bach (1886 - 1936) was een Engelse arts die een natuurgeneeswijze ontwikkelde op basis van bloemen. De Bachbloese…
Bach-bloesemtherapie, de oplossing?Bach-bloesemtherapie, de oplossing?Volgens de Bach-bloesemtherapie zijn aroma's van bloesems goed toepasbaar bij het oplossen van problemen. Ze werken posi…

De werking van magneetarmbanden als deel van therapieDe werking van magneetarmbanden als deel van therapieMagneetarmbanden maken deel uit van een therapie waarbij via magneten stoffen worden vrijgegeven die in het bloed worden…
Thee of warm water drinken is gezond voor lichaam en geestThee of warm water drinken is gezond voor lichaam en geestIedereen weet dat water drinken goed voor ons lichaam is. De mens bestaat namelijk voor een groot deel uit deze vloeisto…
Bronnen en referenties
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 28-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.