Bachbloesems - vier bloesems die helpen bij overgevoeligheid

Het is niet eenvoudig om altijd even sterk te staan. Heel vaak worden je gevoelens beïnvloed door wat anderen van je denken, door de sfeer in je nabije omgeving, door het gedrag of de woorden van anderen. Er zijn mensen voor wie deze invloeden van buitenaf echte stoorzenders worden voor de eigen emotionele balans. Wie zo overgevoelig is, kan zijn toevlucht zoeken tot Bachbloesems. Dokter Edward Bach onderscheidde vier types van overgevoeligheid en vond voor elke vorm een remedie.

Agrimony (Agrimonie)

Stel je je het beeld van de trieste clown voor. In het midden van de arena haalt hij zijn fratsen uit en brengt hij iedereen aan het lachen. In zijn woonwagen, als de make-up weggewist is, zit hij droef in de spiegel te staren. Dit is het typische beeld van iemand die Agrimony nodig heeft. Het zijn mensen die al hun zorgen en problemen verbergen achter een masker van vrolijkheid. Want als er één ding is waar ze niet tegenkunnen, dan is dat spanning en ruzie. Ze zullen alles doen om hun ongenoegen te verbergen en voorwenden dat alles in orde is.

Agrimony helpt om ook deze negatieve gevoelens te ventileren. Vaak raken dan ook slaapproblemen opgelost of wordt het een stuk makkelijker om te stoppen met roken.

Centauy (Duizendguldenkruid )

Centaury-mensen kunnen niet nee zeggen. Ze willen zo graag helpen, kunnen het idee niet verdragen dat ze iemand afwijzen. Ze voelen zich pas goed als ze anderen ter wille kunnen zijn. Daarom is de kans groot dat er van hen geprofiteerd wordt. Ze vergen teveel van zichzelf en kunnen hun energie niet voldoende doseren.

De bachbloesemremedie zal deze mensen helpen om grenzen te stellen. Tot hier en niet verder. Ze blijven vriendelijk en behulpzaam, maar zien veel beter hoe ze in balans kunnen blijven.

Holly (Hulst)

De overgevoeligheid van mensen die Holly nodig hebben, uit zich door jaloezie, afgunst, haat en wantrouwen. Deze mensen spiegelen zich aan anderen en kunnen het niet verkroppen als deze het in hun ogen beter hebben. De gevoelens die bij deze remedie horen zijn vaak heel heftig. De innerlijke pijn kan scherp zijn, net zoals de stekels aan de hulstbladeren.

Holly helpt loslaten, minder vergelijken en geluk te vinden in zichzelf.

Walnut (Walnoot)

Er zijn mensen die zich vaak ongewild laten beïnvloeden door anderen. Enthousiasme kan hen meesleuren in iets waar ze uit zichzelf niet voor zouden kiezen. Een afkeurende houding of opmerking kan hen doen twijfelen aan iets waar ze diep vanbinnen volledig achter staan. Walnut helpt in zo'n geval om dicht bij de eigen gevoelens en ideeën te blijven en de stoorzenders uit de omgeving te negeren.

Walnut is ook de bloesem bij uitstek die gebruikt wordt bij invloed van nieuwe situaties. Een verhuis, een nieuwe baan, de geboorte van een baby, de eerste schooldag... Deze situaties kunnen mensen overweldigen. Walnut helpt om niet aan het wankelen te raken.
© 2007 - 2024 Mamalies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bach bloesemremedies voor besluiteloosheidBach bloesemremedies voor besluiteloosheidRegelmatig dienen we beslissingen te nemen in ons leven. Als men veel twijfelt over de te nemen beslissingen kunnen Bach…
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
Burn-out behandelen met BachbloesemsBurn-out behandelen met BachbloesemsVeel mensen ervaren (veel) stress omdat ze te veel van hun lichaam vragen. Dit kan lange tijd goed gaan, maar de kans op…
BachbloesemtherapieEdward Bach (1886 - 1936) was een Engelse arts die een natuurgeneeswijze ontwikkelde op basis van bloemen. De Bachbloese…

Bachbloesems - hulp bij moedeloosheid of wanhoopDe zesde categorie die dokter Edward Bach onderscheidde in zijn 38 bloesemremedies, is die groep van bachbloesems die ge…
Bachbloesems - drie bloesems die helpen bij eenzaamheidDe vierde van de zeven categorieën van Bachbloesems is de kleinste. Drie bloesems helpen mensen die eenzaam zijn. Sommig…
Mamalies (39 artikelen)
Gepubliceerd: 15-05-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.