Hoe werkt de magneetveldtherapie?

Hoe werkt de magneetveldtherapie? Steeds meer en meer landgenoten hebben aandacht voor de natuur en voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Het gevolg hiervan is dat ze voor de behandeling van hun gezondheidsklachten steeds meer en meer hun heil zoeken in de veschillende alternatieve geneeswijzen, zoals de magneetveldtherapie. Wat is deze magneetveldtherapie nu precies? Hoe werkt deze magneetveldtherapie, en bij welke gezondheidsklachten is deze alternatieve geneeswijze aangewezen?

Electrische celsimulatie

Magneetveldtherapie of electrische celsimulatie, heeft niets met magneten te maken. De magneetveldtherapie maakt wel gebruik van hoogfrequente, pulserende magneetvelden. Op deze manier wil men het ionentransport doorheen de wand van onze lichaamscellen vergemakkelijken. Deze magneetvelden zijn in dit geval dus uitsluitend van electromagnetische aard. Ze ontstaan doordat een electrische spannig wordt opgewekt in een spoel. Rond deze spoel ontstaat op zijn beurt een electromagnetisch veld. Door deze electrische stroom nu geregeld te onderbreken, ontstaan pulsen. Magneetvelden trillen op specifieke frequenties. Deze frequentiues komen overeen met die van onze lichaamscellen. Dit fenomeen noemt men, in wetenschappelijke kringen, resonantie. Het is uitgerekend deze resonantie, die ervoor zorgt dat het magneetveld het trillingsbereik van onze lichaamscellen en organen kan beïnvloeden.

Celstofwisseling

De magneetveldtherapie is een wetenschappelijk onderbouwde geneeswijze, die zowel onze gezondheid als onze vitaliteit bevordert en ondersteunt. Als gevolg van de steeds maar toenemende milieuvervuiling en electrosmog, komt ons magnetisch evenwicht steeds onder grotere druk, en geraakt daardoor uiteindelijk zelfs volledig uit evenwicht. Op deze manier wordt ook de goede werking van onze celstofwisseling meer en meer bemoeilijkt. Dit resulteert in een groeiend aantal gezondheidsklachten gaande van oververmoeidheid, tot allerlei chronische aandoeningen, chronische pijnen, angst, stress en burn-out. De snel evoluerende magneetveldtherapie, kan nu perfect op al deze aandoeningen worden afgestemd. Zodanig zelfs dat deze meer en meer in de topsport wordt gebruikt.

De gezonde lichaamscellen trillen voortdurend

Onze gezonde lichaamscellen trillen, en zijn dus voortdurend in beweging. Met een vaste frequentie, nemen onze lichaamscellen zowel voedsel als zuurstof op, en stoten ze onze afvalstoffen uit. Dit proces verloopt hoofdzakelijk via ionenpompen. Deze ionenpompen bevinden zich in de wand van onze lichaamscellen. Door het bestaande spanningsverschil tussen binnen- en buitenzijde van onze celwand, ontstaat een magnetisch veld rond onze lichaamscellen. Deze celfrequentie verschilt van orgaan tot orgaan. Alle ziekteprocessen, en dus zeker ook alle processen eigen aan lichaamsveroudering kunnen, via deze magneetveldtherapie aanzienlijk worden vertraagd, en in sommige gevallen zelfs gestopt worden.

Ontstaan van een ziekte

Een gezonde lichaamscel heeft een electrische lading van minstens zeventig millivolt. Bij een lagere spanning, gaan onze lichaamscellen steeds minder voedingsstoffen en water opnemen, en zullen daardoor ook steeds minder koolstofdioxyde en andere afvalstoffen afvoeren. Zo gaan onze cellen verzuren en uiteindelijk ziek worden.

Beschadigd zenuwweefsel

Het is wetenschappelijk bewezen dat magneetveldtherapie in staat is zwaar beschadigd, of zelfs volledig vernietigd zenuwweefsel, te herstellen. Zo werd reeds de volledige regeneratie van een door ouderdomsziekte als osteoporose aangetast botweefsel, aangetoond. De behandelingsduur met deze magneetveldtherapie verschilt uiteraard van de aard en de ernst van de te behandelen aandoening.

Ouderdomsziekten en topsport

Bij welke gezondheidsklachten biedt deze magneetveldtherapie nu uitkomst? Magneetveldtherapie is afdoend gebleken bij de versnelde heling van allerlei wonden en botbreuken, bij de genezing en revalidatie van allerlei heelkundige ingrepen, bij rugklachten en bij allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen. De magneetveldtherapie wordt verder ook succesvol ingezet bij allerlei reumatische aandoeningen, bij het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS) en bij fybromyalgie, migraine, angst, stress en depressie. De jongste tijd worden met deze magneetveldtherapie ook uitstekende resultaten geboekt bij de behandeling van kanker en multiple sclerode (MS), en bij ouderdomsziekten als de ziekte van Alzheimer en bij de ziekte van Parkinson. Patiënten met het Frozen Shoulder Syndroom, en met libidoproblemen vonden bij de magneetveldtherapie de oplossing van hun gezondheidsprobleem. Deze magneetveldtherapie wordt ook meer en meer ingezet om allerlei letsels bij topsporters sneller te genezen.
© 2011 - 2024 Frantan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijnbestrijding bij de bevallingPijnbestrijding bij de bevallingHoeveel pijn doet bevallen? Vraag het elke vrouw met kinderen en je krijgt verschillende antwoorden. Bij de een was het…
Altijd pijn: pijnbestrijding is de laatste hoopAltijd pijn: pijnbestrijding is de laatste hoopMensen die altijd pijn voelen, kunnen daar helemaal gestoord van raken. Veel mensen hebben wel eens een tijdje pijn, maa…
Specialist: de orthopeedSpecialist: de orthopeedEen orthopedisch chirurg, ook wel orthopeed genoemd, houdt zich vooral bezig met de stand van botten die de houding van…
De ontwikkeling van je baby; 22 weken zwangerIn week 22 van een zwangerschap weegt een baby zo'n 450 gram en is ongeveer 29 centimeter lang. Vrijwel alle zwangere vr…

De ademhalingstherapie: hoe bewust leren ademhalen?De ademhalingstherapie: hoe bewust leren ademhalen?Steeds meer en meer landgenoten beseffen dat de oplossing van hun gezondheidsproblemen niet altijd in een pillendoosje i…
De ontspannende kracht van muziekDe ontspannende kracht van muziekDe kalmerende kwaliteit van muziek werken goed tegen stress. Muziek verhoogt energie en brengt emoties in balans.
Reacties

Rationelegast, 25-02-2011
Het is inderdaad een alternatieve geneeswijze, wat inhoud dat de werkzaamheid niet bewezen is (of dat bewezen is dat het niet werkzaam is). Als je er baat bij hebt, doe je ding, maar als je echt een ziekte hebt die niet te genezen is lijkt het me verstandiger om geld te doneren aan wetenschappelijk onderzoek. Reactie infoteur, 25-02-2011
Volledig akkoord. We hebben het hier duidelijk niet over ongeneeselijke ziekten. We onderstrepen in onze bijdrage uitdrukkelijk dat het hier een alternatieve geneeswijze betreft. De magneetveldtherapie wil in geen enkel geval de klassieke geneeskunde vervangen. Deze therapeut wil wél zo nauw mogelijk met de klassiek geschoolde arts samenwerken. Wij geven ook al mogelijke informatie over deze alternatieve geneeswijzen, omdat we de patiënt zo goed en volledig mogelijk willen informeren over alle logelijke aspecten van onze geneeskunde. Alleen zo kan de patiënt met kennis van zaken zijn keuze maken.

Henk, 17-02-2011
Er staan een heleboel fouten in je artikel, Frantan.bijvoorbeeld :"Magneetveldtherapie heeft niets met magneten te maken.(…) Deze magneetvelden zijn in dit geval dus uitsluitend van electromagnetische aard."
Dat kan je vergelijken met 'voetbal heeft niks met voetbal te maken, voetbal is uitsluitend voetbal'
En er is nog nooit wetenschappelijk bewezen dat magneetveldtherapie werkt, zoals je een paar keer durft te beweren hierboven.
Magneetveldtherapie is vooral kwakzalverij. Reactie infoteur, 18-02-2011
Ik ken heel wat mensen die bij de magneetveldtherapie hun voordeel haalden, en dus geholpen werden. Heb jij het wetenschappelijk bewijs dat de magneetveldtherapie niet zou helpen en dus kwakzalverij is, Henk? Het zal tussen de klassieke geneeskunde en de alternatieve geneeswijzen wel altijd een welles niets spelletje blijven. Een meer ondersteunde reactie volgt.

Frantan (185 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.