Zweetgeur voorkomen en natuurlijk behandelen

Zweetgeur voorkomen en natuurlijk behandelen Zweetgeur ontstaat wanneer zweet zich vermengd met bacteriën. Spijtig genoeg zorgen de meeste deodorants voor allergische reacties zodat veel mensen op zoek gaan naar nieuwe manieren om zweetgeur te voorkomen en natuurlijk te behandelen.

Chlorophyl

Eet zo vaak mogelijk groene groenten zoals peterselie en alfalfa. Groene groenten zijn rijk aan chlorophyl dat van binnenuit slechte geuren tegengaat. Chlorophyl is ook in zeer grote hoeveelheden aanwezig in chlorella, gerstegras en tarwegras.

Salie

Maak een infusie van anderhalve theelepel gedroogde salie. Laat tien minuten trekken en drink met kleine slokjes gedurende de hele dag.

Rapen

Er bestaat geen betere manier om zweetgeur natuurlijk te behandelen en te voorkomen dan het sap van rapen. Rasp de rapen en pers de stukjes uit over de onderarmen of zweterige voeten. Dit zal de transpiratie maar liefst tien uur lang tegenhouden.

Waterstofperoxide

Doe 1 theelepel waterstofperoxide in een glas water en was hiermee verschillende keren per dat de onderarmen en andere delen van het lichaam.

Appelazijn

Was je zweetoksels en zweetvoeten één keer per dag met appelazijn.

Suiker, rijstbloem, honing en tomatensap

Maak een dikke pasta van suiker, rijstbloem, honing en tomatensap. Scrub hiermee je onderarmen en andere plaatsen waar je veel zweet. Dit midddeltje zal zowel een teveel aan sebum als dode huidcellen verwijderen.

Kamille

Smeer je lichaam in met kamille olie terwijl je een douche neemt. Het is een prima natuurlijke behandeling tegen zweetgeur.

Tomatensap met salie

Mix een beetje tomatensap met verse salie en laat dit 10 minuten in de zweetoksels of zweetvoeten trekken alvorens een bad te nemen.

Citroen

Snij een citroen in twee en wrijf hiermee onder je armen net voordat je een bad neemt Dit werkt antioxiderend en heeft ook een witmakend effect.

Aardbeien

Ook aarbeien hebben een antioxiderend effect als je ze onder je armen wrijft.Ze voorkomen de groei van bacteriën.

Rozemarijnolie

Verdun 8 tot 10 druppels rozemarijnolie in een beetje water en gebruik deze mengeling in plaats van een gewone deodorant.

Tea tree olie

Tea tree voorkomt een wildgroei aan bacteriën waardoor het een ideale deodorant is. Gewoon enkele druppels essentiële olie van de tea tree mengen met een beetje water en dit op de zweetplekken aanbrengen.

Gember

Drenk een wattenbolletje in een kopje thee van gember en breng dit op je zweetoksels en zweetvoeten aan. Na 2 weken zal je zweetgeur verdwenen zijn.

Kristalsteen

Gebruik een kristalsteen in plaats van een deodorant. Het houd je niet zo droog als commerciële transpiratiemiddelen, maar het is niettemin efficiënt in het blokkeren van je zweetklieren.

Essentiële olie van roos en munt

Doe enkele druppels essentiële olie van roos en munt bij het badwater. Deze ontspannen en verkwikken niet alleen het lichaam, maar ze helpen ook om zweetgeur binnen de perken te houden.

Rozenwater

Ook rozenwater kan bij het badwater gevoegd worden om zweetgeur te voorkomen en natuurlijk te behandelen.

Azijn

Is de zweetgeur ook in je kleren gedrongen, doe dan een beetje azijn bij de naspoeling. Dit verwijdert alle resterende vormen van zweetgeur.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zo krijg je de zweetgeur uit je schoenenZo krijg je de zweetgeur uit je schoenenZweetvoeten hebben we allemaal wel eens. Zeker op warme dagen en tijdens het sporten. De een heeft er meer last van dan…
Transpiratiegeur: hoe kun je dit het beste behandelen?Transpiratiegeur: hoe kun je dit het beste behandelen?Veel mensen schamen zich voor natte plekken onder de oksels en de transpiratiegeur die daar vaak bij ontstaat. De een he…
Ga zweet te lijfGa zweet te lijfIedereen heeft wel eens last van klotsende oksels, klamme handen en onfrisse voeten. Vooral als het zomers warm is, heb…
Lichaamsverzorging tegen zweten met deodorant of bodysprayLichaamsverzorging tegen zweten met deodorant of bodysprayTranspiratiegeur van je oksels, of een zweetlucht in het algemeen, bestrijd je het makkelijkst met goede lichaamsverzorg…

Sensolite lichttherapie nu ook in NederlandHet ziet eruit als een zonnebank, maar elk lampje in het deksel en op de bank straalt gepolariseerd licht uit. Dat bevor…
Oil pulling: olie trekkenOil pulling: olie trekkenOil pulling is een techniek die al heel lang in India gebruikt wordt, en zorgt voor een ontgifting van het lichaam. Met…
Bronnen en referenties
 • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness.
 • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
 • The Complete Guide to Holistic Cat Care. Celeste Yarnall & Jean Hofve.
 • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
 • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
 • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
 • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
 • Natuurlijk pijn verlichten. Richard Thomas & Sjoukje Leegsma.
 • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
 • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
 • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
 • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
 • Praktische homeopathie. Claude Binet.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.