Zo krijg je de zweetgeur uit je schoenen

Zo krijg je de zweetgeur uit je schoenen Zweetvoeten hebben we allemaal wel eens. Zeker op warme dagen en tijdens het sporten. De een heeft er meer last van dan de ander. Toch blijft het altijd vervelend. Als je veel last hebt van zweetvoeten, dan kan het zijn dat je schoenen erg gaan stinken. Je kan de geur uit je schoenen halen op een aantal manieren en je kan de geur eventueel ook voorkomen. Met warm weer stap je al snel met blote voeten in je schoenen. Vaak gaan je schoenen dan sneller stinken. Soms heb je dat ook met sokken. Vooral als je sportief bezig bent of op warme dagen. Zweetvoeten en een zweetgeur in je schoenen zijn heel vervelend. Voor jou, maar ook voor andere mensen. Je kan de vieze zweetgeur voorkomen en als de zweetgeur al in je schoenen zit dan kun je deze er, gelukkig, nog wel uit krijgen.

Voetendeodorant

Misschien heb je er al eens van gehoord? Deodorant voor je voeten. Het bestaat en is gewoon te koop bij de drogisterij. Voetendeodorant heeft eigenlijk dezelfde werking als gewone deodorant. Het zorgt dat je minder snel transpireert en dat je minder snel vieze luchtjes ruikt.

Frisse lucht

Als je schoenen stinken kun je ze het beste buiten laten luchten, lekker in de frisse lucht. Laat ze gerust een nachtje buiten staan. Dat kan geen kwaad. Let er wel op dat er geen regen voorspelt wordt, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je schoenen doorweekt raken van de regen.

Wasmachine

Sommige schoenen, vaak zijn dat sportschoenen, kunnen in de wasmachine. Was de schoenen op 40 of op 60 graden. Ze worden er schoon van en vaak verdwijnt ook de zweetgeur, omdat de bacteriën de hoge watertemperatuur niet overleven. Een zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën.

Bepaalde stoffen

Er zijn bepaalde stoffen waardoor je minder snel zweetvoeten krijgt. Denk hierbij aan linnen, katoen en leer. Er bestaan ook enkele kunstofsoorten die lucht doorlaten. Toch zul je soms nog wel eens last kunnen krijgen van zweetvoeten, dat is heel normaal.

Draag goede sokken

Sokken van wol op microvezel nemen vocht op en daardoor zul je ook minder last hebben van zweetvoeten. Als je hele erge zweetvoeten hebt kun je ook een paar keer per dag schone sokken aantrekken. Dat helpt ook al veel tegen vieze luchtjes.

Talkpoeder

Sommige mensen gebruiken ook talkpoeder tegen zweetvoeten. Talkpoeder houdt de voeten droog en zo gaan ze dus minder stinken. Je gebruikt het talkpoeder voordat je je sokken aantrekt. Talkpoeder kun je gewoon kopen bij de drogist.

Invriezen

Een goede tip om de vieze zweetgeur uit je schoenen te krijgen is om je schoenen 24 uur in te vriezen. Doe ze in een plastic zak en stop ze in de vriezer. Veel bacterien kunnen niet tegen kou, dus zullen doodgaan en jij hebt weer frisse schoenen. In de winter is het helemaal makkelijk, als het vriest laat je gewoon je schoenen buiten staan voor een of meerdere dagen.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zweetvoeten, kom je er vanaf?Zweetvoeten, kom je er vanaf?We kennen allemaal wel iemand die absoluut zijn of haar schoenen niet uit moet trekken in gezelschap. Zweetvoeten, het k…
Help mijn voeten stinken! Hoe geraak ik van zweetvoeten afHelp mijn voeten stinken! Hoe geraak ik van zweetvoeten afStinkende voeten hebben is erg vervelend, sommige mensen kunnen zich er zelfs over schamen. De meest courante oorzaak va…
Stinkvoeten, hoe kom ik van mijn stinkvoeten af?Last van stinkvoeten? Het niet durven uittrekken van uw schoenen? Stinkvoeten zijn heel erg vervelend en worden ook als…
Zweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomenZweetvoeten: oorzaken, behandeling, voorkomenHet hebben van zweetvoeten is een veel voorkomend probleem, waar veel mensen niet over willen praten. Het is een kwaal d…
Het trainen van je hersenenHet menselijk brein heeft een prachtige capaciteit om te onthouden en een vermogen om zichzelf te vernieuwen en veel van…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 13-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.