Stinkvoeten, hoe kom ik van mijn stinkvoeten af?

Last van stinkvoeten? Het niet durven uittrekken van uw schoenen? Stinkvoeten zijn heel erg vervelend en worden ook als beschamend ervaren. Hoe komt dit? De voeten in de schoenen en sokken zweten teveel. Waar komt die geur vandaan? Als de voeten gaan zweten onstaan er bacteriën, deze bacteriën gaan zich vermenigvuldigen daar komt de vieze lucht vandaan. Door alleen uw voeten maar te wassen bent u dus nog niet van de geur af. Wat moet ik doen tegen mijn zweetvoeten of stinkvoeten?

Benodigheden

  • Katoenen sokken
  • Twee paar schoenen (minimaal)
  • Inlegzolen
  • Lauw water
  • Talkpoeder
  • Handdoek
  • Eventueel een pedicure

De stappen die we gaan ondernemen om van zweetvoeten af te komen

Stap 1

Zweet heeft eigenlijk geen geur. De geur komt door de bacteriën die er gevormd worden in de schoen. Uw voeten kunnen dan nog wel zo schoon zijn maar de schoenen waar u uw voeten instopt zijn dit niet. Als de geur van zweetvoeten of stinkvoeten nou in de gympen zit, gooi ze dan eens in de was of probeer ze op een andere manier schoon te krijgen. Lukt dit niet? Gooi ze dan weg, en houdt bij het kopen van nieuwe schoenen rekening met de stof van de schoenen. Het beste is om lederen schoenen te kopen. Hierbij kunt u het beste katoenen sokken dragen deze zorgen ervoor dat het zweet geabsorbeerd wordt. Sokken van badstof zijn geen goed idee.

Stap 2

Het is erg belangrijk om uw sokken en schoenen te wisselen. Probeer minstens één keer per dag uw sokken te verwisselen en het liefste ook nog uw schoenen. Wat u ook kunt doen is ervoor kiezen om uw schoenen in huis uit te laten, zo krijgen uw voeten genoeg zuurstof. Heeft u gesport? Laat dan de sportschoenen die u aan heeft gehad minstens 24 uur drogen. Waarom? Zodat uw schoenen goed kunnen drogen en de geur van zweetvoeten er niet intrekt.

Stap 3

Het is erg belangrijk dat u altijd sokken draagt in dichte schoenen. Gaat u toch met blote voeten een dichte schoen in? Dan gaan de bacteriën niet uw sokken in maar uw schoen. Resultaat: de schoenen zullen nog erger gaan stinken dan hiervoor.

Stap 4

Een goede manier om uw schoenen te sparen voor de bacteriën en dergelijke is door het gebruik van inlegzooltjes. Deze inlegzolen nemen de bacteriën én de geur op zodat deze niet in uw schoen trekken. Let er wel op bij het kopen van die zolen en van nieuwe schoenen dat de zooltjes ruimte innemen in de schoen dus dat de schoen wel ruimte moet hebben voor die inlegzooltjes.

Stap 5

Een goede verzorging van de voeten is natuurlijk ook nodig. U kunt ze het beste inpoederen met wat talkpoeder dit kunt u vinden bij de drogisterij. De talkpoeder zorgt ook voor het verhelpen van jeuk. Was uw voeten ook dagelijks met lauw water droog ze daarna af met een handdoek, zorg ervoor dat u tussen uw tenen ook heel erg goed droog maakt!

Stap 6

Er kan ook nog iets anders aan de hand zijn waardoor uw voeten zo ruiken. Het kan te maken hebben met een slechte hygiëne of een probleem met de stofwisseling. Zorg zelf goed voor uw voeten maar ga misschien ook eens langs een pedicure, vraag om advies als uw voeten blijven stinken.

Nog 1 keer op een rijtje

Doen

De voeten én schoenen drooghouden.
Katoenen sokken dragen.
Een pedicure bezoek afleggen.

Niet doen

Denken dat er niks aan uw stinkvoeten te doen is, ook al is het nog zo erg.
De schoenen met allerlei deo's inspuiten.
Schoenen dragen waar de geur helemaal inzit.
© 2010 - 2024 Sanlaseur91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetproblemen door eeltVoetproblemen ontstaan vaak door toedoen van overmatige eeltvorming, wat voor problemen kunnen ontstaan en hoe kan dit v…
Zweetvoeten of stinkvoeten: oorzaken, behandeling & tipsZweetvoeten of stinkvoeten: oorzaken, behandeling & tipsVoeten die overmatig zweten verspreiden doorgaans een erg irritante geur die vaak wordt vergeleken met stinkende kaas, a…
Stinkvoeten (zweetvoeten): Behandelingen bij stinkende geurStinkvoeten (zweetvoeten): Behandelingen bij stinkende geurDe voeten zijn soms onderhevig aan pijn, jeuk, schilfering, roodheid en andere kwaaltjes. Ook kunnen de voeten gaan stin…
Stinkende voeten: oorzaken en behandeling van stinkvoetenStinkende voeten: oorzaken en behandeling van stinkvoetenStinkende voeten is een gênante en vervelende klacht. Voor iedereen die last heeft van stinkende voeten, rijst op een ge…

Hoe moet je je haar wassenHoe moet je je haar wassenDe meeste mensen wassen hun hoofdhaar zonder er eigenlijk bij na te denken, toch kan men het haar onbewust tijdens het w…
Vergrote poriën: oorzaken en wat je ertegen kunt doenVergrote poriën: oorzaken en wat je ertegen kunt doenIedereen heeft poriën op zijn/haar huid. We hebben deze openingen in de huid namelijk nodig om talg(een soort smeermidde…
Sanlaseur91 (8 artikelen)
Laatste update: 30-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.