Boomhoroscoop – de den en de wilg

Boomhoroscoop – de den en de wilg Het boomtype den behoort bij mensen geboren tussen 19 februari en 29 februari en 24 augustus en 2 september. De den wordt getypeerd door kieskeurigheid. Wanneer je geboren bent tussen 1 en 10 maart of 3 en 12 september behoort je boomtype tot de wilg. Mensen met de wilg als boomtype hebben dikwijls een melancholische persoonlijkheid.

Boomhoroscoop – de den

De den

De den kennen we allemaal! De den komt niet alleen voor in vele Nederlandse tuinen, maar is ook in de Nederlandse bossen in overvloed te vinden. De den komt van nature voor in Europa en Noord-Azië en groeit vooral goed op armere zandgronden. De dennenboom heeft naalden en heeft vruchten in de vorm van grote kegels.

De den in de astrologie

Kieskeurig, dat is de den! De den komt op het eerste gezicht soms over als een niet al te krachtige persoonlijkheid, maar schijn bedriegt. Passiviteit komt niet voor in het woordenboek van de den, de den is een boomtype dat zeer ijverig is en werkt tot het doel bereikt is. Ondanks zijn ijverheid is de den een zeer bescheiden persoonlijkheid.

Karakter

De den is continu aan het wikken en wegen tussen egoïsme en altruïsme. Door zijn praktische levenshouding weet de den de balans tussen gevoel en verstand te vinden. De den wordt gekenmerkt door een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

De den heeft moeite met tegenslagen: hij heeft de neiging deze erg zwaar op te nemen. Hierdoor kan de den zich een mislukkeling gaan voelen. Uiteindelijk vindt de den echter de kracht weer om door te gaan en te vechten voor de levensdoelen.

De liefde

De den is een terughoudend boomtype wat vriendschap sluiten erg lastig maakt. Wanneer je echter door de muur van de den heen gebroken bent heb je een vriend voor het leven! De den is een type dat snel verliefd wordt, maar deze liefde vervliegt vaak even snel als hij gekomen is.

Boomhoroscoop – de wilg

De wilg

De wilg is een boom die niet erg opvallend is en overal kan groeien. De wilg komt met name op het noordelijk halfrond voor en dan voornamelijk op de wat vochtiger plaatsen. De wilg kan circa 25 meter hoog worden maar komt ook voor als struikachtige. De wilg wordt soms op twee meter afgezaagd wat resulteert in een zogenaamde knotwilg. De wilg is een ideale Nederlandse boom met zijn aanpassingsvermogen en robuustheid.

De wilg in de astrologie

De wilg is een melancholisch boomtype. De wilg is kunstzinnig zeer onderlegd en beschikt over de eigenschap het mooie van het leven te zien. De wilg is een kunstzinnig en creatief type. De wilg wordt gekenmerkt door zowel dromerigheid, gevoelens als ratio. De wilg is een zeer empathische persoonlijkheid.

Karakter

De wilg is eerlijk en recht door zee en heeft geen vrees om problemen aan te pakken. De wilg kan soms onnodige risico’s nemen maar bewaart de kalmte in echte noodsituaties. Hoewel de wilg door de omgeving zeer gewaardeerd en gerespecteerd wordt kan de wilg zich onbegrepen en eenzaam voelen.

De wilg is een doortastende en energieke persoonlijkheid. De wilg houdt van reizen en de wereld ontdekken maar is ook altijd weer blij om thuis te komen. De wilg hecht veel waarde aan familie en beschikt over een zeer goed ontwikkelde intuïtie.

De liefde

In de liefde is de wilg een onrustig en onstuimig boomtype. De wilg kan zich zeer koppig opstellen en is daarnaast zeer veeleisend. Je moet dus van goede huizen komen wil je een partner van de wilg worden. De wilg is in een relatie met name op zoek naar steun en begrip.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomhoroscoop - de appelboom en de sparBoomhoroscoop - de appelboom en de sparDe appelboom is een boomtype dat gekarakteriseerd wordt door liefde. De appelboom is het boomtype dat van toepassing is…
De boomhoroscoopDe boomhoroscoopWanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in diverse aspecten van je leven kan je een horoscoop raadplegen. De westerse en…
Boomhoroscoop - kastanjeboom en esBoomhoroscoop - kastanjeboom en esDe kastanjeboom is een boomtype dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 15 en 24 mei of 12 en 21 november. Het bo…
Boomhoroscoop - de populier en de cederBoomhoroscoop - de populier en de cederWanneer je geboren bent tussen 4 en 8 februari, 1 en 14 mei of 5 en 13 augustus is je boomtype de populier. Het boomtype…

Boomhoroscoop – de linde en de eikBoomhoroscoop – de linde en de eikWanneer je geboortedatum tussen 11 en 20 maart of 13 en 22 september ligt is je boomtype de linde. De linde wordt gekara…
Boomhoroscoop – de iep en de cipresBoomhoroscoop – de iep en de cipresHet boomtype iep wordt gekenmerkt door gevoel. Het boomtype iep is van toepassing op mensen die geboren zijn tussen 12 e…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.