Boomhoroscoop – de linde en de eik

Boomhoroscoop – de linde en de eik Wanneer je geboortedatum tussen 11 en 20 maart of 13 en 22 september ligt is je boomtype de linde. De linde wordt gekarakteriseerd door twijfel. De eik is een van de boomtypes die voor slechts een geboortedag geldt, namelijk 21 maart. De eik is een echte doorzetter.

Boomhoroscoop – de linde

De linde

De linde is een boom die zeer veel voorkomt in Nederland. De linde is namelijk uitstekend tegen ons klimaat bestand. De linde is echter wel een boom die nogal eens last heeft van luizenplagen, wiens uitwerpselen vervelende vlekken geven op bijvoorbeeld auto’s. Dit is de reden dat je de linde steeds minder in de stad tegenkomt. De linde komt in grote delen van Europa voor en wordt maximaal 30 meter hoog.

De linde in de astrologie

De linde is het boomtype van de twijfel. De linde is een gevoelig boomtype dat regelmatig de sterke emoties compenseert om anderen en zichzelf minder tot last te zijn. Dit heeft als gevolg dat anderen hen niet altijd even goed begrijpen waardoor ze nogal eens als aanstellers bestempeld worden. De linde heeft een hekel aan strijd en ruzie.

Karakter

De linde is een inspirerend boomtype dat anderen dikwijls op nieuwe ideeën brengt. De linde is een dromerig type met een grote fantasie. De linde droomt van een wereld vol vrede en omdat dit niet te bereiken is klaagt de linde veel. De linde neemt geen genoegen met de huidige toestand van de wereld en blijft streven naar een ‘paradijselijke’ wereld.

De linde is een kwetsbaar type wat vertedering op kan roepen bij anderen. De linde is niet materialistisch ingesteld, hij geeft weinig om bezig.

De liefde

In de liefde is de linde een lastige partner. De linde is jaloers aangelegd en twijfelt continu aan de relatie. In de vriendschap is de linde een makkelijker persoon. Hij zorgt voor iedereen van wie hij houdt en maakt het leven aangenamer voor vrienden.

Boomhoroscoop – de eik

De eik

De eik is een boomsoort die in diverse maten voorkomt. De zomereik is de grootste van deze maten en kan wel 30 meter hoog worden. De loofbossen in Nederland bestaan voor het grootste gedeelte uit eiken. De eik geeft de voorkeur aan een voedzame en doorlatende grond en komt in diverse delen van Europa voor. In de herfst verkleuren de bladeren van de meeste eiken, al blijven sommige eiken ook in de winter groen.

De eik in de astrologie

Het begrip doorzetter lijkt wel voor het boomtype eik uitgevonden. De eik domineert in alle omstandigheden en lijk geboren voor het leiderschap. De eik gaat graag tegen de gevestigde orde in, tegenstand maakt hen krachtiger en moediger. De eik heeft een hekel aan nietsdoen, tijd moet nuttig besteed worden.

Karakter

Wanneer je een boomtype eik treft kan je er vanuit gaan dat je iemand tegenover je hebt die altijd zichzelf is. Toneelspelen is niets voor de eik. De eik heeft een positieve levensinstelling en past zijn plan gewoon aan wanneer hij tegenslagen op zijn pad krijgt. De eik laat zich dikwijls leiden door intuïtie.

De eik is een zeer tolerant type en houdt van mensen om zich heen. De onafhankelijkheid van de eik is echter het belangrijkst. De eik is een directe persoonlijkheid wat soms tot indiscretie kan leiden.

De liefde

De eik staat met beide benen op de grond, ook in de liefde. De eik kan hierdoor een wat starre partner lijken die moeite heeft met romantiek. De jonge eik wordt gemakkelijk verliefd en denkt dan regelmatig de ware gevonden te hebben. Bij het ouder worden ontdekt de eik echter dat niet iedere verliefdheid tot de ware leidt.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomhoroscoop - de appelboom en de sparBoomhoroscoop - de appelboom en de sparDe appelboom is een boomtype dat gekarakteriseerd wordt door liefde. De appelboom is het boomtype dat van toepassing is…
Boomhoroscoop - de populier en de cederBoomhoroscoop - de populier en de cederWanneer je geboren bent tussen 4 en 8 februari, 1 en 14 mei of 5 en 13 augustus is je boomtype de populier. Het boomtype…
Boomhoroscoop – de den en de wilgBoomhoroscoop – de den en de wilgHet boomtype den behoort bij mensen geboren tussen 19 februari en 29 februari en 24 augustus en 2 september. De den word…
Boomhoroscoop - kastanjeboom en esBoomhoroscoop - kastanjeboom en esDe kastanjeboom is een boomtype dat behoort bij mensen die geboren zijn tussen 15 en 24 mei of 12 en 21 november. Het bo…

Boomhoroscoop – esdoorn en notenboomBoomhoroscoop – esdoorn en notenboomDe esdoorn is geboren tussen 11 en 20 april of 14 en 23 oktober. De esdoorn is een type dat door anderen dikwijls als ei…
Boomhoroscoop – de iep en de cipresBoomhoroscoop – de iep en de cipresHet boomtype iep wordt gekenmerkt door gevoel. Het boomtype iep is van toepassing op mensen die geboren zijn tussen 12 e…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.