Make-up tips voor een mooie look

Make-up tips voor een mooie look Slecht aangebrachte of onnatuurlijk ogende make-up maakt je gezicht niet mooier en dat is toch wel de bedoeling van make-up. Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je geen te harde of te onnatuurlijke uitstraling wilt hebben. Jaren lang maak je je gezicht op ongeveer dezelfde wijze op en ineens wordt je ouder en voldoet deze manier niet meer. Hoe maak je je het beste op wanneer je rimpels krijgt?
Bron: Kjerstin Michaela, PixabayBron: Kjerstin Michaela, Pixabay

Foundation

Zorg voor een goede basis. De juiste foundation is onmisbaar. Zorg dat de kleur van de foundation zoveel mogelijk lijkt op je eigen huidskleur. Dit geeft het beste resultaat. Lees voordat je de foundation koopt eerst even de verpakking. Hierop moet staan dat de foundation niet comedogeen is, dit betekent dat het product de poriën niet afsluit en dus geen mee-eters of acne veroorzaakt. Wrijf de foundation altijd goed uit en vergeet niet je hals in te smeren.

Ogen opmaken in drie kleuren

Breng als eerste de mascara aan in een dun laagje, zowel op de onderste als op de bovenste wimpers. Voor een dramatisch effect laat je de mascara eerst drogen om daarna een tweede laagje aan te brengen. Klonterige mascara is lelijk en kan je het beste gelijk verwijderen.

  • Wanneer je je ogen opmaakt gebruik je de lichtste kleur voor je gehele ooglid, van wimperlijn tot wenkbrauw.
  • De middelste kleur breng je aan in de plooi van je ooglid. Hoe donkerder de gebruikte kleuren, hoe dramatischer je oog make-up.
  • De derde kleur breng je net langs de wimper lijn aan. Probeer de kleuren langzaam in elkaar over te laten lopen.

Wanneer je de make-up extra dramatisch wil maken trek je zowel boven als onder je ogen een lijn in je wimperlijn met een oogpotlood of eyeliner.

Wanneer je je ogen groter wil laten lijken gebruik je het beste lichte kleuren met veel parelmoer. Trek dan een wit ooglijntje. Dit geeft een open, uitgeslapen oogopslag. Dit is ook de beste make-up voor brildraagsters met min-glazen.

Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

Lippen opmaken

Wanneer je al een felle opvallende oogschaduw gebruikt, gebruik dan liever geen felle lipstick. Dit maakt je gezicht hard.

Wanneer je wilt dat je lipstick lang houd, breng dan lipliner aan over je hele lippen. Een donkere lipstick doet je lippen smaller lijken, net als een donkere lipliner. Het beste gebruik je een lipliner in dezelfde kleur als je lipstick. Wil je echt volle lippen breng dan als finishing touch een beetje glittergloss aan in het midden van je onderlip. Hierdoor lijken je lippen voller.

Roze en donkerrode lipsticks doen je tanden witter lijken, maar kijk uit met oranje en bruine tinten. Hierdoor lijken je tanden geler.

Bron: Wuestenigel, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Wuestenigel, Flickr (CC BY-2.0)

Blush gebruiken

Gebruik de blush overdag weinig. Blush doet het 's avonds bij kunstlicht beter. Het geeft dan een mooi dramatisch effect. Breng niet teveel en niet te donkere blush aan want dit doet onnatuurlijk aan en je lijkt er ouder door. Je brengt een heel klein beetje blush aan op je kin en voorhoofd, dicht bij de haarlijn. Iets meer blush kan je aanbrengen op de appeltjes van je wangen, uitlopend schuin naar boven richting haargrens.

Make-up tips voor boven de 40

  • Wanneer je al wat ouder bent, kies dan voor matte tinten. Glans accentueert je rimpels.
  • Gebruik onder je foundation altijd een dagcrème. Bij een droge huid heeft foundation de neiging om dieper in de rimpeltjes of lijntjes te gaan zitten waardoor deze meer opvallen.
  • Teveel mascara, teveel make-up, teveel foundation in een te donkere kleur en te felle kleuren doen onnatuurlijk aan. Dit maskereffect doet je ook nog eens ouder lijken.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 tips voor shocking lips10 tips voor shocking lipsVoor welke make-up je ook gaat. Je lippen en ogen zijn een van de belangrijkste elementen in je gezicht! Daarom hier de…
Make-up tips voor de donkere of getinte huidOp internet zijn heel veel tips te vinden over make-up en haar. Vaak zijn deze tips het meest geschikt voor mensen met e…
Tips voor het aanbrengen en de juiste keuze van make-upTips voor het aanbrengen en de juiste keuze van make-upHet gebruik van de juiste kleuren en make-up kan een stralend effect hebben. Een verkeerde keuze kan echter alles bederv…
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…

Gezondheid: De huid na het zonnenGezondheid: De huid na het zonnenAls de een al weer begonnen is met het werk, is de ander nog lekker op (zon-)vakantie. Maar iedereen krijgt vroeg of laa…
Geld besparen op cosmetica en meer over de houdbaarheidGeld besparen op cosmetica en meer over de houdbaarheidOok wel eens thuisgekomen met een 'verkeerde' tint lipstick of make-up? Er is iets aan te doen. Meer hierover kunt u lez…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 05-12-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.