Een fris gezicht voor mannen, een paar tips

Een fris gezicht voor mannen, een paar tips Steeds meer mannen smeren. De metroman is anno 2012 alweer verleden tijd maar zijn erfenis is er. Niet te opzichtig maar aantoonbaar doen mannen steeds meer aan huidverzorging. Dag- en nachtcreme, scrubgel en huidlotion behoren vaker tot het arsenaal van mannen in de badkamer. In dit artikel staat de vraag centraal: hoe krijgt een man een frisse huid? De sector mannencosmetica groeit harder dan alle andere cosmeticabranches. Grote merken hebben inmiddels ook een mannenlijn. Eerst begaven de dure exclusieve merken zich op dit pad, nu hebben ook doorsnee merken als Nivea en L’Oreal een mannenlijn ontwikkeld. En dat is niet zomaar. Mannen besteedden vorig jaar 347 miljoen euro aan cosmeticaproducten en er zit nog flinke groei in. De belangstelling van mannen voor een aantrekkelijk en gezond uiterlijk neemt dus toe. Een frisse huid hoort daar zeker bij. Alleen, hoe kom je er aan.

Wat moet je doen voor een frisse huid?

Wanneer je een frisse huid nastreeft, moet je allereerst stoppen met roken. Deze slechte gewoonte veroudert je gezicht doordat de kleine vaatjes in de huid vernauwen. De toevoer van bloed naar het huidoppervlakte is daardoor bij rokers minder, zuurstof en voedingsstoffen komen dan ook niet aan op 'bestemming'. Resultaat: een grauwe gelaatskleur waaraan verstokte rokers zo vaak zijn te herkennen. Ook krijg je sneller rimpels en veranderen bestaande rimpels in groeven. De mannenhuid is circa 20 procent dikker dan die van de vrouw. Hij krijgt ook later rimpels, maar als hij die krijgt, en roken ‘helpt’ daarbij, zijn de rimpels veel dieper.

Reinigen

Houd je huid schoon. Restjes vuil en luchtvervuiling beschadigen je huid waardoor het op den duur grauw en futloos wordt. Wanneer je je huid goed schoonmaakt, ziet het er direct frisser en gezonder uit. ‘s Morgens kun je je gezicht wassen onder de douche met huidvriendelijke douchegel maar ‘s avonds is een extra mild product beter. Het is belangrijk dat de talglaag ‘s avonds niet wordt aangetast. Deze laag werkt beschermend voor de huid.

Scrubben

Een aantal keren per week kan je je huid extra schoonmaken met scrubgel. Het geeft een intensieve reiniging door de minuscule korreltjes in de substantie die de huid ‘schoonschuren’. Het laat de dode huidcellen verdwijnen en zorgt voor een frisse, rozige gelaatskleur. De huid krijgt echt een opkikker van een regelmatige scrubpartij. Door het wegschrobben van de dode huidcellen wordt ook de bloedtoevoer beter. Dat stimuleert weer de verschillende huidfuncties die goed helpen voor een gezond uiterlijk.

Ogen

Dit is een taboe onder veel mannen: oogcreme. Toch is het effectief tegen de eerste rimpels. Die ontstaan namelijk rond de ogen waar de huid dunner is dan op andere plekken in het gezicht. Het is het beste om de ogen vanaf jonge leeftijd te ‘besmeren’. Gebruik ook een speciale oogcreme. Gewone producten zijn vaak te vet voor de dunnere huid. Wat ook werkt tegen rimpels is het dragen van een zonnebril zodra de zon schijnt. Het beschermt tegen zonlicht maar belangrijker, het voorkomt dat je je ogen voortdurend (half)dicht moet knijpen waardoor je rimpels krijgt.

SPF

De zon is de voornaamste oorzaak van de veroudering van de huid. Daarom bevat elke dagcreme een Sun Protection Factor (SPF). Zonder bescherming in de zon gaan, levert zeker rimpels op. Dat doe je sneller dan je denkt; wanneer dagelijks een halfuurtje fietst, ben je elke week 3,5 uur onbeschermd in de zon. Een zonnecreme kan de oplossing zijn, maar er zijn ook goede dagcremes met SPF op de markt.

Geen wondermiddel

Het is goed om elke dag een creme te gebruiken. Het hydrateert en helpt je huid er goed uit te zien. Wondermiddelen bestaan echter niet. Natuurlijk kan een creme bestaande rimpels niet helemaal laten verdwijnen en uiteraard wordt je gewoon ouder (gelukkig). Wel kan een creme met retinol rimpels doen vervagen. De meeste cremes doen wel wat; het beschermt tegen schadelijke invloeden en een goede creme helpt bovendien de huid te herstellen.

Leefstijl

Je kunt smeren en scrubben wat je wilt, als je ongezond leeft heeft het op termijn weinig zin. Gezond eten, niet roken en niet overmatig alcohol drinken zijn de basis voor een fris en gezond uiterlijk. Eet veel olie, vis, noten, zaden, groenten en fruit en drink veel water. En ten slotte: ga op tijd naar bed. Tijdens de nacht herstelt de huid de schade van de dag. Hoe langer de huid daarvoor de tijd krijgt, hoe beter. Je zou het bij het opstaan 's ochtends niet zeggen maar van slapen krijg je wel degelijk een fris gezicht.
© 2012 - 2024 Lierop69, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Dr. Hauschka Cosmetica omvatten producten voor gezicht, lichaam, mond en lippen, haren, bene…
Keuze uit vele verzorgingsproductenKeuze uit vele verzorgingsproductenDe keuze uit verzorgingsproducten is zo ruim en het aanbod is zo gevarieerd, dat om de juiste cosmetica producten te kun…
Natrue: keurmerk voor natuurlijke cosmeticaNatrue: keurmerk voor natuurlijke cosmeticaNaTrue is een keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Mensen die alleen natuurlijke cosmetica producten willen gebruiken, w…
Hyaluronzuur - Cosmetica, injecties, supplementenHyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het bindweefsel dat tot dertig keer zijn volume aan water kan vasthouden…

Hoe ontstaat een slechte haardag en wat doe je eraan?Hoe ontstaat een slechte haardag en wat doe je eraan?Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen onwillig haar en het hebben van een slechte dag. Ook bleek u…
Bronnen en referenties
  • Huid.info
  • Beautynieuws.nl
  • Elsevier.nl
Lierop69 (99 artikelen)
Gepubliceerd: 14-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.