Beauty: Mooie feestelijke make-up

Beauty: Mooie feestelijke make-up Feestelijke make-up is niet per definitie veel make-up, maar vaak wel net even andere producten en mogelijk iets anders aangebracht. Feestelijke make-up is anders, omdat je in ander licht zit en je wellicht wat zaken wilt benadrukken. Vooraf bedenken wat je wilt bewerkstelligen met de make-up is misschien wel handig, het scheelt in ieder geval veel tijd als je aan de slag gaat.

Uitgangspunten

Normaliter is het uitgangspunt voor make-up om je mooier te maken, iets specifieks in het gezicht te benadrukken etc. Bij een feestelijke make-up zal dit, thema-feesten daargelaten, niet anders zijn. Wat wel anders is, is het licht. Daglicht is beduidend anders dan kunstmatig licht en kaarslicht is nog weer anders.
Dat wil dus zeggen dat het goed is te bekijken wat je benadrukt wilt hebben, waarbij het goed is één aspect uit het gezicht te benadrukken.

Hoe en wat benadrukken?

Het voordeel van make-up is dat er zoveel is en er dus altijd wel het juiste attribuut of kleur is wat maakt dat je het deel van het gezicht mooi kunt accentueren. Probeer altijd uit bij dag- en avondlicht, zo voorkom je een beautyblunder. Enkele voorbeelden hoe en wat te benadrukken:
  • De ogen komen bij de meeste mensen in aanmerking om benadrukt te worden. Het is maar net wat je wilt uitstralen, want een dramatische look benadruk je met een mooie stevige eyeliner op het bovenooglid. Een wat meer meisjesachtige blik krijg je door geen oogpotlood of eyeliner op te brenen, maar boven en onder een subtiele mascara aan te brengen. Een nadrukkelijke zwoele blik krijg je met smokey eyes en werk met wat verschillende kleuren bruin en antraciet om het niet te zwaar te maken. Laat het naar de buitenste ooghoek subtiel uitlopen. Een beetje frisse blik krijg je met een oogschaduw met parelmoer erin verwerkt, maar kijk uit als je bolle ogen hebt. Dan wordt het benadrukt en kan mogelijk niet fraai zijn.
  • De lippen is ook zon eyecatcher en benadruk je dramatisch met een hardrode lippenstift, al dan niet met een glans. Maar wat terughoudender kan je er ook een mooie mond van maken als je alleen een mooie glans of zacht roze gebruikt. Als je lippen wat dunner zijn kan een beetje parelmoer erin, net voor wat meer body zorgen. Voorzichtig met potloodjes om de lippen en als je ze al gebruikt, geen afwijkende kleur gebruiken. Als je een diner hebt, is je lippenstift fixeren handig. Dan is de lippenstift niet meteen weg na enkele happen.
  • De jukbeenderen benadrukken doe je met een blush in een kleur die in de lijn van je gezicht ligt, maar net iets nadrukkelijker is. Heb je een bruine tint, dan mag er ook wel een beetje roze in. Trek de wangen naar binnen, bekijk welke lijn er ontstaat en breng op die lijn van halverwege de wang richting het oor, de blush voorzichtig aan. Eerst een beetje en bekijk of het iets meer mag zijn. Teveel verwijderen is lastiger dan wat extra blush aanbrengen.
  • Overall zachte make-up breng je op door niets te nadrukkelijk naar voren te halen. Iets bruiner zijn dan je natuurlijke kleur, doe dit nooit met make-up! De foundation is om je huid een mooi egale tint te geven en niet de huid te kleuren. Als je toch iets meer kleur wilt hebben, neem dan een spray bruiner en breng de dag voor je feest make-up wat op en kijk of deze kleur toereikend is. Een spray bruiner blijft een paar dagen zitten, dus wat eerder opbrengen kan geen kwaad. Eventueel kan een bronspoeder ook niet iets meer kleur geven, maar als je er een met een zilver of goudglitter koopt, moet je uitkijken. Voor je het weet glimt je hele gezicht. Zorg bij een overall zachte make-up ook altijd voor een mooie mascara, maar niet te dik. Twee lagen is voldoende en vergeet de wenkbrauwen niet. Mooi in model kammen en eventueel in kleur iets aanzetten, als je niet tevreden bent over de invulling. Wenkbrauwen fixeer kan hardnekkige wenkbrauwen temmen. Zachte kleur lippenstift en bijpassende blush en je bent klaar.

Vasthouden

Als het een lange dag gaat worden, dan is een spray die de make-up fixeert erg handig. Je ziet het vaak bij bruidjesmake-up, maar niet alle drogisterijen hebben het product in het assortiment. Speciaalzaken, parfumerien en schoonheidsspecialisten meestal wel. Het legt een onzichtbare laag over de make-up en je voelt er niets van. Erg handig als je make-up langere tijd mooi moet blijven.

Maar als je geen spray hebt, is dat nog niet zon ramp. Neem gewoon wat basisproducten in je tasje mee en werk het zonodig even bij in de toiletruimte. Goede make-up blijft over het algemeen uren mooi zitten, alleen de lippenstift wil nog wel eens snel verdwijnen en als je hoofd gaat glimmen een beetje poeder er overheen en je bent weer klaar.

Materiaal

Waar niet iedereen stil bij staat maar wat wel belangrijk is, is schoon materiaal. Zorg dat kwasten, doekjes, donsjes én je vingers schoon zijn, als de make-up opgebracht wordt. Je materialen goed met wat zeep spoelen en laten drogen is meestal voldoende.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van je werk naar een feestje met de juiste kledingVan je werk naar een feestje met de juiste kledingEr is niets vervelender dan je haasten om trendy gekleed te zijn. Soms krijg je een last-minute uitnodiging voor een fee…
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…
Oog make-up tips, hoe maak je smokey eyes?Experimenteer eens met smokey eyes, dit is een intense oog make-up die je ogen een verleidelijk en zwoele uitstraling ge…
Beauty: make up trend voor het voorjaarBeauty: make up trend voor het voorjaarOok in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al he…

Alternatieve manieren om het haar te wassenAlternatieve manieren om het haar te wassenSteeds meer mensen kiezen ervoor om hun haar op andere manieren te wassen dan met de gebruikelijke shampoos. Deze shampo…
Schoonheid: Feestelijk opgestoken haarSchoonheid: Feestelijk opgestoken haarVoor de een is slechts goede verzorging feestelijk haar, maar de ander wil iets speciaals doen middels het bijvoorbeeld…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 24-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.