Beauty: De handen en voeten mogen weer gezien worden!

Beauty: De handen en voeten mogen weer gezien worden! De handen zijn het hele jaar in het zicht, maar als ook de armen bloot gezien mogen worden wordt het anders. De voeten worden weer in open schoenen en slippers gestoken en dat wil zeggen dat, naast de handen, ook de voeten weer onder handen genomen moeten worden om ze mooi toonbaar te krijgen.

De handen

De handen zijn het hele jaar door actief bij alles wat je doet en eigenlijk zou het niet iets moeten zijn waar je je met name in de lente mee bezig houdt. Maar op de een of andere manier als de armen ontbloot worden en ook de voeten zichtbaar, dan wordt het net allemaal even anders. Het ritueel is net even anders dan de voeten, maar loop alles nog eens door om te zien of je handen “zomerproof” zijn.

 • Houd je handen met de vingers iets uit elkaar voor je en bekijk wat je mooi vindt. Heb je vingers waar mooie ringen omheen moeten, heb je mooi nagels of wil je juist de polsen benadrukken. Je kunt als je met je handen aan de slag gaat alvast nadenken, hoe je ze zometeen gaat “aankleden”.
 • Zorg nu dat je alle troepjes verwijdert. Restjes nagellak, losse plukje langs je nagels of als je wat langere nagels hebt eventuele rouwrandjes.
 • Breng nu wat nagelriemenverwijderaar aan en laat het goed inwerken. Haal het vervolgens met een tissue weg en duw nu de nagelriemen voorzichtig op. Gebruik hiervoor een houten bokkenpootje.
 • Vijl vervolgens de nagels in de gewenste vorm. Dit is een beetje afhankelijk van de vorm van de nagels en de vingers. Maar een afgeronde nagel past eigenlijk altijd of kijk naar je nagelriem. Een spiegelbeeld van de ronding van je nagelriem is de meest ideale vorm voor je nagels.
 • Een nagelolie over de nagels doen (lekker inmasseren) is een stuk verzorging welke goed is voor ondermeer de souplesse van de nagel. Daarna smeer je de hele handen en polsen in met een goed verzorgende handcrème. Laat het rustig intrekken en het helpt als je bijvoorbeeld een tijdje katoenen handschoentjes draagt. Voor de vervolgstap moet je de nagels vervolgens goed schoonmaken en zorgen dat er geen vettige resten achtergebleven zijn. Een beetje nagellakremover kan ook helpen.
 • Geen nagellak op de nagels, polijst de nagel dan met een buffervijl. Doe dit niet te rigoureus, want een buffervijl haalt als het ware een laagje van de nagel. Volg de stappen van de buffervijl goed en beperk het gebruik tot 2x per maand.
 • Kies vervolgens je nagellak, wil je ze benadrukken kies dan een stevige kleur die de aandacht trekt. Wil je de nadruk ergens anders op leggen, wees dan terughoudend met kleurtjes. Een mooie basis met alleen glans of een beetje melkwitachtig, kan ook fraai zijn. Maar welke kleur je ook pakt … altijd eerst een basis voor een goede ondergrond opbrengen en neem de tijd om het goed te laten drogen.

Intussen weet je mogelijk hoe je je handen die ultieme blikvanger laat zijn en voeg je een ring, armband of een combinatie toe. Kijk altijd uit met overdaad, dit kan de aandacht juist verkeerd leggen.

Bron: Anniepan, PixabayBron: Anniepan, Pixabay

De voeten

De voeten zijn gedurende de koude wintermaanden en vroege lente natuurlijk stevig ingepakt geweest en de een heeft de voetjes wel netjes bijgehouden en de ander heeft ze niet meer dan mee laten badderen of douchen. Hoe dan ook, de open schoenen komen er weer aan en niets is zo ontsierend als een onverzorgde voet in een open schoen. Al draag je de duurste schoenen, je slaat de plank met onverzorgde voeten altijd volledig mis. De reden dat de voet meteen zoveel aandacht krijgt heeft ondermeer te maken met het gegeven dat de voet voor mensen enerzijds iets heel intiems heeft en anderzijds vinden sommige mensen voeten ook wel een beetje eng. Een vreemd fenomeen die voeten en reden dus om ze er spin-en-span uit te laten zien.

 • Maak de nagels van je tenen schoon door eventuele nagellakresten te verwijderen en ook hier eventuele losse plukje langs je nagels weg te halen.
 • Zet nu een bak met warmwater klaar en doe voeg datgene toe wat je prettig vindt. De een zal een stevige scheut lavendel of olie in het water doen en de ander voegt liever melk toe. Melk moet, wil je het enig effect laten hebben, wel in gelijke delen als het water zijn. Blijf hier zeker een minuut of 10 in zitten en laat de warmte van het water lekker via je benen omhoog trekken en ontspan.
 • Vervolgens is de voet een beetje week en nu is het tijd om te gaan scrubben. Neem een speciale scrub voor de voeten en pak alles goed mee. Dan gaat het verder met het verwijderen van eelt. Neem hiervoor een speciale eeltvijl of een puimsteentje. Spoel de voeten even af onder de lauwwarme kraan en dep ze droog.
 • Verzorg je voeten met een goed vette crème. Is je crème wat minder vet, meng het dan met wat olie. Pak ook de nagels en nagelriemen goed mee en laat het weer even rustig intrekken. Neem er je tijd voor, zo’n 10 minuten, en ontspan er lekker bij. Voor de vervolgstap is het van belang dat de nagel ontvet is. Wat nagellakremover helpt wel.
 • Bij de voeten is het altijd goed om alles tijdig klaar te legen, je bent immers even iets minder goed ter been!
 • De nagels van de tenen pak je feitelijk hetzelfde aan als die van de vingers. Wat nagelriemenverwijderaar aanbrengen als de nagel als het ware aan de nagel vast zit. Dit zie je vaker bij de teennagels dan de vingernagels. Laat het enkele minuten inwerken. Met ene tissue haal je het vervolgens weg om het met een bokkenpootje voorzichtig op te duwen.
 • Knip nu de nagels en doe dit bij de teennagels altijd recht en ga er met de vijl langs, totdat er geen haakjes mee te voelen zijn. Rond de hoekjes een beetje af, zo voorkom je dat er nagels in kunnen groeien en dat een scherp hoekje je kousen of sokken kapot maakt.
 • Geen nagellak op de teennagels, polijst de nagel dan met een buffervijl. Doe dit niet te rigoureus, want een buffervijl haalt als het ware een laagje van de nagel.
 • Bij de tenen een kleurtje aanbrengen kan de hele voet ophalen, dus als je schoenen met open teentjes draagt, is het zeker aan te raden. Eerst een basislak, dan de kleur (indien een “aanwezige” kleur, dit in overeenstemming met de kleur op de vingernagels) en breng na enkele minuten een tweede laag aan. Eventueel een glans laagje en laat het goed drogen.

Heb je last van likdoorns of extreme eeltvorming en krijg je het zelf niet voor elkaar hier vanaf te komen, schakel dan de pedicure in. Eenmalig een goede behandeling kan veel onzekerheid en/of pijn over en aan de voeten voorkomen.

Tot slot

Trek voor zo’n “ritueel” wat tijd uit en doe het in alle rust. Eventueel met iemand anders en kan je elkaars handen en voeten verzorgen. Kan erg prettig zijn, zeker als je met de verzorgende producten ook nog een massage toepast.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eeltplekken en likdoornsEeltplekken en likdoornsLikdoorns en eeltplekken zijn harde bultjes of plekken op de huid als gevolg van druk en/of wrijving. Het zijn af en toe…
Naar de pedicure voor mooie voeten!Steeds meer mensen gaan naar de pedicure voor mooie en verzorgde voeten. Maar wat doet een pedicure precies? Wat is zijn…
Eelt en likdoorns & Oorzaak en behandelingEelt en likdoorns & Oorzaak en behandelingEelt is een stuk ruwe, verdikte huid op handen, voeten of ander plaatsen waar door druk of irritatie de huidcellen versn…
Voor voetverzorging naar de pedicureVoor voetverzorging naar de pedicureVeel mensen verzorgen de voeten zelf, waarbij je jezelf bij een deel van de mensen af kunt vragen in hoeverre het “verzo…

Cosmetische chirurgie: facelift voor een jonger uiterlijkCosmetische chirurgie: facelift voor een jonger uiterlijkEen facelift wordt uitgevoerd om er jonger en frisser uit te zien. Vooral vrouwen op leeftijd zien deze operatie wel zit…
Cosmetische chirurgie: wat het is en waar je op moet lettenCosmetische chirurgie: wat het is en waar je op moet lettenCosmetische chirurgie is anders dan de meeste chirurgische specialismen, omdat de patiënt meestal niet ziek is. De patië…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.