Permanente make-up spaart 's morgens veel tijd

Permanente make-up spaart 's morgens veel tijd Permanente make-up is de oplossing voor iedere vrouw die het heel druk heeft en ís morgens moeite heeft met opstaan, vaak te laat is, maar wel op tijd op het werk moet verschijnen. Het wassen, aankleden, opmaken en eten moet heel snel gebeuren. Vooral het eten schiet er dan meestal bij in, want de meeste vrouwen laten liever het eten staan dan dat ze onopgemaakt het huis verlaten, hoewel er ook vrouwen zijn die, tijdens het wachten voor een stoplicht, achter het stuur van hun auto nog snel hun gezicht een opknapbeurt geven. Ook dat is niet zo verstandig, want als het licht op groen springt, staan er diverse auto's te toeteren. wat is de oplossing voor dat probleem?

Permanente make-up is een oplossing voor het tijd besparen in de ochtend

Permanente make-up zorgt ervoor dat u de helft van de make-up 's morgens kunt overslaan. U kunt er bij de meeste schoonheidsspecialistes voor terecht. Informeer wel even bij kennissen en vriendinnen, wie er geroutineerd is, een diploma heeft en geen fouten zal maken. Permanente make-up houdt een bepaalde periode stand, waarna u de behandeling wel zult moeten laten herhalen.

Permanente make-up blijft niet levenslang mooi

Permanente make-up betekent immers niet dat die make-up ook levenslang blijft. Huid, haren, wimpers, wenkbrauwen en lip lijnen vernieuwen zich na verloop zelf door groei en vervanging van huidcellen. Permanente make-up blijft echter wel soms twee tot drie jaar zitten, afhankelijk van de celdeling van uw huid en bespaart u op die manier ís ochtends veel werk voor de spiegel. Als de lijnen uiteindelijk vervagen moet de behandeling echter herhaald worden.

Bij de een houdt het langer dan bij de ander

Niemand kan u exact garanderen dat de permanente make-up een bepaalde periode blijft. Sommigen moeten er elk half jaar voor terug, anderen pas na een jaar. Het hangt ervan af wat u er zelf van vindt.

De huid van het gezicht lijdt er niet veel van

Het aanbrengen van permanente make-up lijkt op tatoeage, maar gaat veel minder diep dan bijvoorbeeld de tatoeage en er worden ook niet altijd dezelfde kleurstoffen en inkt voor gebruikt. Meestal wordt gekleurd met natuurlijk pigment dat onschadelijk is voor het lichaam. Terwijl het tatoeëren nogal eens pijnlijk is, is het aanbrengen van de permanente make-up dat bijna niet.

Kleine littekens kunnen met permanente make-up weggewerkt worden

Wie een litteken in het gezicht heeft en dat dagelijks moet camoufleren is daar meestal erg ongelukkig mee. Littekens in uw gezicht kunnen echter door het pigmenteren minder hinderlijk worden en vallen daarna veel minder op. U hoeft er daarna ook niets meer aan te doen. Zorg wel dat u een goede schoonheidsspecialiste zoekt, vooral voor het verzorgen van een litteken.

Gecertificeerd voor de behandeling, of niet

Goede schoonheidsspecialistes zijn gecertificeerd door de overkoepelende organisatie van schoonheidsspecialistes: Anbos en ook erkend door de GGD. Vaak zijn deze daarbij aangesloten schoonheidsspecialistes ook verzekerd. Het is verstandig om daar bij uw keuze voor een behandeling ook op te letten. Naast de certificering zijn deze schoonheidsspecialistes ook meestal in het bezit van de goede apparatuur om hun werk zorgvuldig uit te kunnen voeren.

Zonder een erkende schoonheidsspecialiste loopt u risico

Sommige salons die werken zonder erkenning geven vaak flinke kortingen op een behandeling voor permanente make-up, maar pas dan goed op. Foutjes blijven vaak lange tijd te zien. Zijn uw wenkbrauwen bijvoorbeeld niet correct bijgewerkt, of staat er eentje scheef, dan is dat niet zomaar te herstellen. U zult dan moeten wachten tot de verf helemaal verbleekt of eruit gegroeid is en dat kan wel eens een flinke tijd duren.

Een groot litteken kan vaak verzacht worden met permanente make-up

Grote littekens worden het beste in klinieken behandeld, waar men overigens vaak met dezelfde middelen werkt. In die klinieken is men echter meer gespecialiseerd in het bewerken van bijvoorbeeld brandwonden, grote, lelijke littekens van ongevallen, enzovoort. Een schoonheidsspecialiste is daar echter meestal niet voor opgeleid.

Permanente make-up spaart 's morgens echt veel tijd

Permanente make-up blijft prima zitten tijdens een dagje strand, of u nu gaat zwemmen of niet. Gewone make-up moet echter na het zwemmen toch meestal bijgewerkt worden. Ook transpiratie en daarna een heerlijke douche doen niets af aan de permanente make-up. U ziet er daarna even stralend uit, alsof u zojuist uw make-up bijgewerkt hebt.

Voordeel bij het aangaan van een nieuwe relatie

Hebt u net een nieuwe vriend, dan hoeft u niet bang te zijn dat u er ís morgens bij het eerste daglicht er al meteen niet meer zo knap uitziet als de avond ervoor. Het zijn allemaal voordelen, die het nut van de permanente make-up benadrukken. U weet er vast zelf ook nog wel een paar op te noemen.

Mogelijkheden voor correcties via permanente make-up

Naast de bovenstaande voordelen van de permanente make-up kunnen ook kleine mankementen aan de vorm van lippen, de stand van de ogen of wenkbrauwen via permanente make-up verbeterd worden. Bent u ergens niet zeker van, vraag dan bij uw schoonheidsspecialiste naar de mogelijkheden daarvoor.

Een goed gevoel voor kleuren

Een goede schoonheidsspecialiste die een goed gevoel voor kleuren en gezichtsvormen heeft, kan uw gezicht er beslist beter uit laten zien door hier en daar kleine correcties aan te brengen. Zo kan bijvoorbeeld de liplijn aangepast worden, maar ook de vorm van de wenkbrauwen, terwijl de ogen bijvoorbeeld meer diepte kunnen krijgen door tussen de wimpers de eyeline in de huid te pigmenteren.

Wenkbrauwen en wimpers verven

Wenkbrauwen en wimpers kunnen tevens gekleurd worden. Ook dat blijft een tijd prima zitten, maar moet na verloop van enkele weken of maanden toch herhaald worden. Haargroei is niet te stuiten en uitgroei is altijd het geval. Het pigmenteren (in de huid) van de wenkbrauwen blijft wel langer zichtbaar en kan een oplossing zijn voor mensen die na jarenlang epileren bijna geen wenkbrauwen meer over hebben.

Het spaart 's morgens veel tijd en er is ook besparing op de dagelijkse make-up

Permanente make-up is niet goedkoop, maar u spaart er wel de dagelijkse make-up bij uit. Naast de tijdwinst is tevens het gemak een reden, waarom veel vrouwen erbij zweren.
© 2013 - 2024 Cornelissens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Permanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up heeft lang in de kinderschoenen gestaan, maar inmiddels kunnen we stellen dat de techniek steeds bete…
Permanente make-upPermanente make-upIedere vrouw wil er goed en verzorgt uitzien, maar tegenwoordig heeft iedereen in de ochtend vaak haast. Met permanente…
Permanente make-up: wenkbrauwenPermanente make-up: wenkbrauwenHeb je weinig tijd om je op te maken ís ochtends, sport je veel of je hebt van nature weinig wenkbrauwen, dan kan het ze…

Gezondheid: Bruin zonder zonGezondheid: Bruin zonder zonHet blijft mateloos populair, een licht gebruinde huid. Bovendien, en dat is volkomen onterecht, geeft het een ďgezonde…
Cosmetische chirurgie: ooglidcorrectieCosmetische chirurgie: ooglidcorrectieMensen die last hebben van een vermoeid uiterlijk, een sombere blik of zelfs last hebben van beperkingen van het zicht d…
Cornelissens (323 artikelen)
Laatste update: 17-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.