Waterproof mascara

Waterproof mascara De meeste vrouwen kunnen zich niet voorstellen dat er geen mascara is. Het meest gebruikte stukje make-up, wat feitelijk voor menig gezicht het meeste doet. Het verlevendigt de ogen en aangezien de ogen het meeste voor het gezicht doen, kan een goed opgebrachte mascara het hele gezicht ophalen en verfrissen. En zelfs aan vocht heeft men gedacht, want de waterproof mascara vangt alles prima op.

Mascara die niet doorloopt

Het huilende vrouwengezicht met zwarte vegen over het gezicht of donkere druppels die van onder het oog richting de kaak lopen. Misschien dat de vrouw meer huilt en men daarom bedacht heeft dat hier een oplossing voor moest komen, maar het kan evengoed de vochtige ogen naar aanleiding van de wind in het gezicht zijn of er perfect uit blijven zien, ook als je een zwembad in duikt.
Hoe dan ook, de waterproof mascara kan het allemaal hebben … althans, dat denk je. Maar het licht toch wat genuanceerder. Waarbij je eerste het verschil moet bekijken tussen ‘water resistant’ en ‘waterproof’. De eerste kan wel wat vocht hebben, maar een stevige zwembeurt overleeft deze mascara niet. Als je echt zeker wil zijn, dan moet het dus waterproof zijn!

Mascara verwijderen

Besef je wel dat waterproof mascara verwijderen niet even met een gezichtzeepje gaat. Neem hiervoor een speciale oogmake-upremover. Ieder merk heeft er wel een, maar als je gevoelige ogen hebt, moet je even goed kijken wat bij je past. De sterk olieachtige producten leggen bij sommige mensen een soort filter op het oog en dat is niet prettig. Het lastige is wel dat deze producten het beste werken om een waterproof mascara te verwijderen.

Toch is de textuur van de verschillende merken anders en kan de ene irritatie opwekken en de andere niet. Als je gevoelige ogen hebt, is het handiger om eerst wat testers op te vragen.

Verwijderen hoe?

Nooit uitgebreid vegen, wat overigens veel vrouwen wel doen, maar de in de oogmake-upremover gedrenkte wattenschijfjes tegen de ogen leggen. Even vasthouden, 20 tot 30 seconden, en daarna veeg je het er zo vanaf. Dit voorkomt dat je huid snel gaat verslappen.

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay

Welke mascara voor welke ogen?

Strikt genomen is het een heel persoonlijke aangelegenheid. Immers, iedereen ervaart de dikte van de substantie, de borstel / kam, de kleurintensiteit weer anders. Wel is het zo dat er enkele “golden oldies” zijn die het al jaren goed doen en niet uit de collecties van de verschillende merken weg te denken. Altijd wel goed opletten in de winkel, want van veel van de bekende mascara’s kan je een waterproof en een niet waterproof versie krijgen (voor het zicht niet altijd even duidelijk aangegeven). Enkele van deze voorbeelden zijn:
  • Lancome, Hypnose – een mooie mascara met een relatief klein borsteltje
  • Dior, Black out – een volle warme en diepe oogopslag
  • Clinique, High Impact – mooi dun opgebracht is deze het mooist
  • L’Oreal, False Lash Telescopic – populair onder jonge vrouwen, ook prijstechnisch

Met name het smeerbare effect is voor de meeste mensen van doorslaggevend belang. Daar hoort het al dan niet klonteren van de mascara bij. Mascara mag niet klonteren en dus haal je het borsteltje netjes uit de hals (niet poeren) en sluit je de mascara direct na gebruik. Dan gaat het het langste mee en blijft d substantie mooi romig.

Opbrengen hoe?

Breng voor een optimaal effect altijd twee laagjes achter elkaar aan. Het is afhankelijk van je look of je de onderwimpers ook nadrukkelijk meeneemt, of alleen de boven wimpers goed aanzet. Verder kan je voor de meer dramatische look ook drie lagen aanbrengen. Dit gaat vaak samen met een mooie eyeliner en een diepe oogschaduwkleur.

Verwacht geen wonderen van de (waterproof) mascara’s die zeggen te verlengen of te krullen. Natuurlijk doet het wel iets, maar is feitelijk allemaal minimaal. Wil je echt langere wimpers, dan kan je extensions aan (laten) brengen of gewoon nepwimpers. Voor krul werkt de wimperkrultang prima. Beetje warm maken voor een nog beter effect en daarna de mascara opbrengen.

Af en toe waterproof?

Dat kan ook nog. Je koopt een gewone mascara en omdat je heel af en toe maar waterproofmascara wilt gebruiken kan je en transparant mascara over je normale mascara opbrengen. Dit legt een laagje over je mascara en doet wat normaal een waterproof mascara doet.

Uiteraard bij het verwijderen behandelen als een waterproof mascara. Verder kan deze transparante mascara ook gebruikt worden om je wenkbrauwen netjes in model te brengen. Helaas zijn er maar enkele merken die een dergelijke mascara in het assortiment hebben, dus soms is het goed zoeken. Ondermeer Clinique heeft er een.

Tot slot

Er zijn veel waterproof mascara’s op de markt en je kunt niet zeggen of er één de beste is. Het is heel persoonlijk. Neem een tester mee of breng op schone ogen in de winkel de mascara op. Zorg wel dat de mascara goed schoon is voordat je deze opbrengt. Maak je keuze in wat het beste eruit ziet en hoe het voelt.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
Mascara, wimper verfraaiingMascara, wimper verfraaiingMascara is make-up voor op de wimpers. Het is een meestal zwarte vloeistof, die de wimpers langer en voller laten lijken…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…

Je oor stretchen, wat moet je weten?Je oor stretchen, wat moet je weten?Een nieuwe trend, het stretchen van je oren! Je rekt heel langzaam je oorbelgaatje uit, tot de gewenste maat. Wat moet j…
Waar haarlak goed voor isWaar haarlak goed voor isHaarlak kennen we allemaal om het gemodelleerde haar langer mooi op de plaats te houden. Daarbij weten we dat haarlak ee…
Bronnen en referenties
Reactie

Elly, 01-03-2015
Ik gebruik waterproof mascara maar de laatste tijd heb ik s, avonds een zwarte veeg onder mijn ogen en ook erboven op het ooglid. Ik heb zelf het idee dat de huid rond mijn ogen wat vetter word, kan het daardoor komen en wat kan ik er aan doen? Reactie infoteur, 01-03-2015
Het zou voor een echte waterproof mascara niet uit mogen maken. Immers de mascara smeer je op de haartjes niet de huid. Wel is er een een verschil tussen waterproof en waterresistent. Die laatste kan iets minder hebben wat vocht betreft.
Verder kunnen wel de wimpers iets vetter zijn, bijv. door een vettere huid en wrijven van de vingers rond de ogen. zorg dat ze wimpers vlak voordat je mascara opbrengt helemaal vetvrij zijn.

Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.