Beauty: warme wintermake-up

Beauty: warme wintermake-up Zoals we overal trends zien, is dat niet anders bij make-up. Zeker als we het koudere seizoen in gaan, dan komen er andere kleuren in beeld, maar ook andere materialen. Hier en daar een nieuwe lijn en vooral veel verschillende mogelijkheden.

Basic

Basic is wat de klok slaat, maar dan wel op allerlei manieren vormgegeven. Dit staat eigenlijk in schril contrast met wat normaal tijdens een financieel mindere periode gedaan wordt. Dan willen we namelijk laten zien dat het goed met ons gaat en dan is sparkels, blingbling etc. helemaal in. Zo niet nu, het wordt anders aangepakt, de natuurlijke vrouw speelt de boventoon … en waarom ook niet.

The natural look

Het natuurlijke uiterlijk is mogelijk de blikvanger van het koude seizoen. Hoewel the natural look niet nieuw is, krijgt deze wel een geheel andere invulling. The natural look is lang alleen wat mascara, een beetje blush en glans op de lippen geweest, de nieuwste trend is het omdraaien. De blush is de enige constante, want de mascara wordt weggelaten en de lippen worden in een natuurlijke kleur goed aangezet. Dat maakt dat de ogen, wat toch vaak de blikvangers zijn, dit zeker niet zijn. Ze vervagen en gaan bijna op in het geheel.

Menig vrouw zal er grote moeite mee hebben om de mascara te laten staan, want mascara is zo’n stukje make-up wat er eigenlijk altijd bij hoort. Het maakt de ogen sprankelender, maar dat is bij deze trend nu net niet de bedoeling. Het mag allemaal net iets minder.

Kleuren en materialen

De kleuren voor de wangen en de lippen variëren van zacht oranje/perzik tot warm bruin. Binnen dat scala bren je blush op, wat je eventueel ook op en rond het oog aanbrengt (in zeer verdunde vorm) en de lippen krijgen een kleur in de lijn van de wangen en ogen. Het mag wel stevig aangezet worden, maar niet laten glanzen. De naturel look is veel afhappen en natuurlijk laten.

Wazige blik

De wazige blik is in alle opzichten wazig en eigenlijk een beetje een variant op de naturel look. Alleen heeft de naturel look nog wel roze en perzik tinten, de wazige blik heeft alleen crème/beige en bruin. De blikvanger wordt hier de huid en als je geen mooie egale huid van jezelf hebt, dan kan je dit met een BB-crème “in vorm” krijgen. De meeste merken hebben wel een BB-crème in het assortiment, dus kijk voor jezelf welke je prettig vindt van textuur en kleur (en soms is de geur ook nog belangrijk).

De huid is egaal en eigenlijk draag je geen blush, hooguit een zacht bruine tint om de jukbeenderen iets “op te duwen”. De ogen worden omrand door een beige/bruin oogpotlood en op de uiteinden van de wimpers wordt en beetje warm bruine mascara aangebracht. De lippen worden ingevuld met een beige/bruin lippenpotlood. Geen glans.

A touch of blingbling

We kunnen het toch niet laten en op zich niet eens zo vreemd, want blingbling is bijvoorbeeld met de feestdagen altijd leuk. Toch is het niet overdadig, maar één deel van het gezicht wordt als het ware opgelicht, waarbij de rest mooi sober moet blijven. Denk aan:
  • De ogen opmaken met een warme kleur oogschaduw en aan het uiteinde van de wimpers wat glittermascara.
  • De ogen voorzien van een laagje mascara en de ogenleden bekleden met een zilverkleurige of goudkleurige oogschaduw.
  • Het gezicht krijgt een lichte, bij voorkeur bijna doorschijnende kleur, waarbij de wangen desgewenst van een heel klein beetje kleur voorzien worden. Op de jukbeenderen breng je vervolgens wat glanspoeder aan.
  • De lippen voorzien van een warmrode lippenstift. Goed ingekleurd en in schril contrast met de lichte huid.
  • De ogen sober opgemaakt en wenkbrauwen geprononceerd uit laten blinken door ze stevig aan te zetten met een gekleurde wenkbrauwencrème. Ook goed te gebruiken als je sowieso geen volle wenkbrauwen hebt, want die mogen weer gezien worden.

Hoe mooi ben je!

Als je niet van jezelf weet wat er uitblinkt - want iedereen heeft wel iets wat er uitspringt - kijk dan met je haren naar achteren en een schoongemaakt gezicht goed in een spiegel (bij daglicht) en kijk wat je belicht wil hebben. Misschien heb je wel lange wimpers en ben je je er niet eens bewust van of heb je mooi gevormde lippen en heb je ze altijd maar als vanzelfsprekend gezien of heb je mooie hoge jukbeenderen.
We kennen ons eigen gezicht niet anders, want we kijken iedere dag in die spiegel en dan wordt het normaal. Maar als je een keer op een andere manier kijkt, kan het zomaar duidelijk worden. Betrek er desgewenst iemand bij.

Tot slot

Weinig make-up, veel natuurlijke schoonheid … het mag weer, je eigen gezicht laten zien zoals het echt is en misschien alleen wat extra accenten leggen. Dat is toch het mooiste!
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pop art make-upPop art make-up kan ideaal zijn voor bijvoorbeeld Halloween of carnaval. Je gezicht lijkt net alsof het getekend is en p…
Lekker naturel!Lekker naturel!Lekker naturel is in de zomer sowieso handig, maar naturel is ook een uitstraling, je zegt er iets mee. Wat te doen voor…
Bruidsmake-up aanbrengenBruidsmake-up aanbrengenOp je bruiloft wil je er prachtig uitzien, dit is jouw moment om te stralen. Een make-up die passend is voor deze gelege…
Een natuurlijke look voor overdagEen natuurlijke look voor overdagNiet iedereen heeft ’s morgens veel tijd of zin om zich uitgebreid op te maken. Maar eventuele foutjes of een huid die n…

Hoe je haar te stylenDe ene vrouw is er dagelijks meer of minder tijd mee bezig en de andere vouw neemt alleen net even wat tijd voor het haa…
Borstvergroting op een natuurlijke manierBorstvergroting op een natuurlijke manierZe zijn al een tijd op de markt, pillen die ervoor zouden zorgen dat je borsten groter worden. De fabrikant belooft dat…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.