Hoe je haar te stylen

De ene vrouw is er dagelijks meer of minder tijd mee bezig en de andere vouw neemt alleen net even wat tijd voor het haar als er een feestje of andere bijzondere gelegenheid is. Maar of je het nu dagelijks toepast of af en toe … als je je haar gaat stylen, doe het dan in ieder geval op de juiste manier, met de juiste producten.

Beschadiging

Haar is dood en kan je niet meer herstellen als het eenmaal beschadigd is door bijvoorbeeld een te hete krul- of stijltang. Alle mooie reclames ten spijt … de mooie crèmes en sprays zullen verbrand haar niet terug kunnen brengen naar voor die tijd. Gelukkig groeit haar altijd weer aan, dus als je ongewild de schaar in kapsel moet zetten, je gewenste lengte bereik je wel weer een keer.

Natuurlijk is voorkomen beter en dat kan. Je moet dan wel de juiste producten gebruiken en daar gaat het nog wel eens mis of we zien door de hoeveelheid producten door de bomen het bos niet meer.

Warmte

Warmte in je haar is ideaal om een gewenst model te krijgen, maar warmte kan ook funest zijn als je je haar niet in bescherming neemt. Daar is een heel arsenaal aan producten voor, welke je haar beschermen. Alle merken hebben wel één of meerdere producten in de lijn zitten die het haar beschermen. Soms gecombineerd met voeding en soms specifiek gericht op de bescherming van het haar. Kijk wat je prettig vindt, want de een werkt liever met een crème, terwijl de ander liever een spray toepast.

Maar net zo belangrijk is het apparaat wat je gebruikt om je haar te stylen. Zo zijn er krul- en stijltangen die keramische platen hebben en dat is minder slecht voor je haar. Overigens kan je met een stijltang ook krullen maken. Je krijgt dan meer een slag in je haar, maar dat maakt halflang- en langhaar best levendig.

De natuur een handje helpen

Permanent

Er zijn drastische en minder drastische middelen om je haar krul of slag te geven. Bij de kapper of voor thuisgebruik kennen we het permanenten van het haar wel. Het is en blijft een aanslag op het haar en hoewel je met de juiste producten de aanslag wel kunt beperken, moet je er rekening mee houden dat het niet goed voor je haar is. Met dun en fragiel haar moet je altijd uitkijken om iets dergelijks in te zetten, maar ook een volle dikke bos haar kan beschadigd raken als je het niet zorgvuldig toepast. Een goede kapper zal je haar ook zoveel als mogelijk beschermen.

Krullers of vlechten

Maar je kunt ook voor een minder drastisch middel kiezen. Doe wat versteviging in je net gewassen haar en draai vervolgens vlechten (lekker grof of juist heel fijn) in je natte haar of draai er krullers in. De sleep-in rollers in verschillende grootte/dikte kunnen zo in het haar gedraaid worden en blijven hangen in het haar zonder er pijnlijke speldjes in te hoeven zetten. Ze zijn ook geschikt om op te slapen, met als gevolg dat je de volgende ochtend veel volume en/of krul hebt in je opgedroogde haar.

Borstelen

Van borstelen krijg je geen krullen en dat is ook zo. Maar een goed borstel kan wel helpen je haar of stijl te maken of naar binnen te laten vallen tijdens het drogen. Een borstel van echt haar laat je haar meer glanzen. Ze zijn vaak net iets duurder, maar gaan bij goed gebruik (en reiniging) ook lang mee.

Met een goede borstel het haar recht trekken en met de föhn (let op de warmte, niet té) van boven naar beneden föhnen om het haar mooi recht op te laten drogen en de haarschubben dicht te laten vallen. Neem er de tijd voor (niet te warm dus om lekker snel klaar te zijn), het is beter voor het model wat je er in wilt brengen én voor de kwaliteit van je haar.

Meedraaiende borstel

Een nieuwe ontwikkeling is de borstel die meedraait en zo kan je op relatief eenvoudige wijze een mooie slag in je haar brengen. Bovendien zorgt een dergelijke borstel ook voor meer glans. Ze zijn te koop als losse borstel, waar je dus een föhn bij houdt om het haar te drogen en modelleren of als elektrische warmteborstel en die het haar ook direct droogt en modelleert. Als je ook wel eens wat anders met je haar wilt, moet je dus ook nog een normale föhn hebben.

Finishing touch

De finishing touch bij mooi gestileerd haar is de geur. Iedereen wil lekker geurend haar hebben. Niet te opdringerig, maar in ieder geval een frisse geur. Nu is er in de lijn van je andere haarverzorgingsproducten meestal ook wel haarlak die een zachte geur heeft. Hoewel haarlak ook in “bewegende vorm” te koop is, wil niet iedereen haarlak gebruiken. Dan zijn er nog verschillende “haarmist” producten. Dit zijn sprays die vernevel je over het haar en geven een zachte geur. Maar als je de combi met je parfum wilt maken, doe dan een heel klein beetje parfum/eau de parfum/eau de toilette op de uiteinden van je haar. De beweging die je haar maakt, zorgt voor net iets meer geur.
© 2013 - 2024 Dressedbyfaisel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Instyler, om haar te stylen en meer volume te gevenDe Instyler, om haar te stylen en meer volume te gevenDe Instyler is een soort stijltang waar uw haar uitermate mee glad gestyled kan worden. Haar glad stylen is erg in. De I…
Je haar stylen, hoe doe je dat?Je haar stylen, hoe doe je dat?Haar stylen, ook wel geschreven als 'stijlen', zien we momenteel heel erg veel. Steil haar, extra stijl gemaakt met een…
Dun haar, wat doe je er tegen?Als je last hebt van dun haar is het moeilijk om weer dik haar te krijgen. Wat helpt om weer dik haar te krijgen?
Beauty: Het stylen van haarBij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog l…

Op een veilige manier je haar ontkleurenBen je je donkere haar beu? Wil je ook eens iets anders? Wil je ook dezelfde goudblonde lokken als Beyoncé? Dan is ontkl…
Beauty: warme wintermake-upBeauty: warme wintermake-upZoals we overal trends zien, is dat niet anders bij make-up. Zeker als we het koudere seizoen in gaan, dan komen er ande…
Dressedbyfaisel (32 artikelen)
Gepubliceerd: 01-10-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.