Beauty: (tijdelijke) rimpels

Beauty: (tijdelijke) rimpels Schoonheid is een relatief begrip, want schoonheid is voor iedereen weer anders. Wat redelijk universeel is, is een gezicht wat we al “mooi oud worden” betitelen. Dat wil zeggen dat we zover zijn dat een gezicht chirurgisch strak getrokken is, we eigenlijk als “nep” betitelen. Als je dan toch iets laat doen, moet het een beetje binnen proportie zijn en dat is nu net – letterlijk en figuurlijk - het snijvlak van de plastisch chirurg. Laten we onszelf ouder worden zoals we zijn of moeten we niet toch enkele dingetjes “laten doen”.

Kunstmatig verfraaien

Het feit dat we over “laten doen” spreken, wil zeggen dat we nog steeds liever niet spreken dat we voor ons gezicht onder het mes gaan. Dit terwijl de uitgezakte buik van het dragen van de kinderen of de uitgezakte borsten van het zogen, wel openlijk uitgelegd kan worden als zijnde iets waarvoor je onder het mes wilt gaan. Immers, dat kan je last van hebben of noem de uitleg die iedereen er aan geeft, maar op. Feitelijk is het niet anders dan het gezicht, alleen wordt een gezicht glad trekken als per se jonger er uit willen zien gezien en je borsten of buik liften niet.

Tijdelijke kunstmatige oplossingen

Natuurlijk heb je ook nog de tijdelijke oplossingen in de vorm van fillers en botox. Als je dit bij een erkende kliniek (lees altijd referenties, er zijn nogal wat beunhazen!) laat doen, ben je er voor enkele maanden vanaf. Het decolleté vat de tijdelijke oplossingen overigens beter op en hiervoor hoef je niet zo vaak naar de kliniek. In je gezicht worden de stoffen sneller opgenomen.

Puur natuur

Daar staat tegenover dat er een groeiende groep mensen is die de natuur gewoon zijn gang wil laten gaan. Dat wil niet zeggen dat je jezelf niet goed moet verzorgen, maar je wilt geen cosmetische ingrepen toepassen.

Rimpels

Een rimpeling is een vouw in het oppervlak, de bovenste huidlaag. Collageen en elastine, zijn eiwitten die afnemen als je ouder wordt en dit kan je met een goede huidverzorging een klein beetje bijhouden, maar uiteindelijk ontstaat er nog rimpelvorming. Rimpels ontstaan door de tekening van je gezicht, zeer frequent opgetrokken wenkbrauwen kunnen eerder tot rimpeltjes op het voorhoofd leiden en veelvuldig met geknepen ogen ergens naar kijken (bijvoorbeeld tegen de zon inkijken), draagt bij aan de rimpeltjes bij je buitenste ooghoek. Dit zijn allemaal zaken waar je aan kunt denken, hoe moeilijk het ook kan zijn in verband met het feit dat het meestal een gewoonte is.

Slapen

Wat lastiger wordt zijn de slaaprimpels. Deze rimpels verdwijnen na verloop van tijd, maar ook hiervoor geldt dat als deze er regelmatig in zitten en je wordt ouder, het steeds minder snel verdwijnt … totdat deze enig moment helemaal niet meer verdwijnen.

Slapen is goed, slapen is belangrijk. Maar dat lekkere bed en dat heerlijk zachte kussen, kan je ook een eerst tijdelijke en daarna permanente rimpel opleveren. Je gezicht kan in de ochtend – vlak na het opstaan – behoorlijk verfomfaaid zijn en je gezicht kan zomaar een of meerdere verticale rimpels geven. Soms geldt dit ook voor je decolleté. Alleen als je op je rug slaapt heb je er geen last van, anders krijgt nagenoeg iedereen er enig moment mee te maken.

Er zijn wel wat zaken die kunnen helpen en de belangrijkste is eigenlijk het kussensloop. Het gaat erom dat je een mooi glad oppervlak hebt, zo verklein je de wrijving met de huid. Hiervoor is zijde of satijn het beste. Anders leer je jezelf aan om op je rug te slapen, maar als je snurkt, is dat weer een afrader. Tenslotte helpt in de vroege ochtend gezichtsgymnastiek ook nog wel eens. De verschillende spiergroepen gedurende enkele minuten even stimuleren is goed voor de doorbloeding. Voor het decolleté is het nog eenvoudiger, daar heb je speciale kussentjes voor welke je tussen je borsten draagt tijdens je slaapuren. Niet erg sexy, maar wel effectief.

Gezonde leefstijl

Spreekt voor zich dat een gezonde leefstijl en vooral niet roken beter is om je huid te conserveren. Roken is funest, dus dat is het eerste wat je achterwege moet laten. Maar genoeg fruit en groenten, vette vis en beperkt vlees en koolhydraten, zijn de bekende zaken die ook bijdragen aan een mooi ouder wordende huid. Bewegen hoort daar ook bij. Lekker de buitenlucht in en lopen of fietsen en dit minimaal een uur of wat per dag, is goed voor je hele lijf… dus ook je gezicht.

Tot slot

Rimpels horen er bij, ook al kunnen we veel doel om die rimpels vooruit te schuiven of weg te halen. Maar ook zonder drastische middelen, kan je met wat minimale hulpmiddelen en gezond leven een heel eind komen… en dat rimpeltje wat komt, dat komt dan maar.
© 2013 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rimpels verwijderen met botoxRimpels verwijderen met botoxOuder worden vinden maar weinig mensen leuk, zeker als het zijn sporen duidelijk nalaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig t…
Rimpels verwijderen zonder fillers: de FaceTrainerRimpels verwijderen zonder fillers: de FaceTrainerEr zijn verschillende producenten die beweren hét middel tegen rimpels en huidveroudering ontworpen te hebben. Zo ook no…
Wat Botox voor u kan doenBotox, injecteerbaren en vullers je hebt ze allemaal. In dit artikel lees je wat je met welke stof kunt doen.
Botox - Ervaringen en resultatenBotox - Ervaringen en resultatenWil je de strijd aanbinden met de rimpels en plooien op je voorhoofd en rond je ogen? Heb je aan Botox gedacht, maar ben…

Natuurlijke verzorging van kroeshaar en krullend haarNatuurlijke verzorging van kroeshaar en krullend haarDe laatste tijd neemt de interesse voor het dragen van kroes of krullend haar in zijn natuurlijke staat toe. De termen k…
Rimpels decolleté behandelingHeb jij decolleté rimpels opgemerkt bij jezelf of bij een vriendin? Wanhoop niet, want er zijn veel manieren om rimpels…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 11-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.