Rimpels verminderen met frownies en leukofix

Rimpels verminderen met frownies en leukofix Veel vrouwen plakken klevend materiaal op hun rimpels zoals Frownies of Leukofix. Daardoor kunnen de onderliggende spieren niet meer goed samentrekken! Op deze manier zullen hun rimpels niet erger worden of zelfs verminderen. Frownies zijn bruine pleisters speciaal gemaakt voor dit doeleind, terwijl Leukofix gewoon een universele medische tape is. Hoewel Leukofix een veel goedkopere optie is, werkt het wel vaak minder goed dan Frownies. Desondanks blijft het wel een effectieve methode die wordt aangeprezen als een goed alternatief voor botox, maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden.

Hoe werkt het precies?

Het idee erachter is simpel. Je trekt de huid glad op de plek waar je vervolgens een stuk klevend papiermateriaal (zoals Frownies of Leukofix) plakt. Nu kun je niet goed je spieren samentrekken op deze plek, omdat de huid hier eigenlijk voor moet meeplooien, maar deze wordt dus goed glad gehouden door het klevende materiaal! Zo houden ze je spieren tegen. Op deze manier kan je dus voorkomen dat er rimpeltjes ontstaan door spiersamentrekkingen (mimische rimpels) of dat degene die je al had nog erger worden. Soms lijken ze zelfs minder te worden.

Een ander groot voordeel is dat je je gezichtsspieren door deze methode beter leert gebruiken. Als je het materiaal maar regelmatig genoeg draagt, zul je je spieren überhaupt niet meer zo samentrekken, zelfs al je het materiaal niet meer op hebt. Dit komt omdat het dan gewoon heel onnatuurlijk voelt. Dit komt de mimische rimpels natuurlijk ook ten goede!

Frownies of leukofix?

Frownies zijn bruine klevende pleisters die speciaal gemaakt zijn om op mimische rimpels te plakken, maar ze zijn helaas duur. Ze drogen hard op zodra ze aangebracht zijn. Leukofix is gewoon een huidvriendelijke medische tape en veel goedkoper. Het nadeel van de medische tape is dat het van zwakker materiaal is dan Frownies, waardoor deze sneller kan kreukelen en de spieren minder goed tegen kan houden. Soms helpt het wel om meerdere stukken tape over elkaar te plakken. Naast Leukofix kun je ook andere huidvriendelijke tape gebruiken zoals Nexcare of Scotch.

Wat zijn de nadelen van deze methode?

Ten eerste kost het veel moeite om het papiermateriaal telkens weer op je gezicht te plakken en los te moeten pulken. Ook kunnen er door het lijm aan het materiaal huidirritaties ontstaan. Zodra er huidirritaties ontstaan, zul je moeten stoppen met deze methode. Daarnaast moet je deze methode zeer regelmatig blijven gebruiken als je er echt baat bij wilt hebben. Een andere veelgehoorde klacht van vrouwen is dat ze zich schamen voor hun partner, omdat ze er niet echt charmant uitzien met die stukken papier op hun gezicht. Voor deze vrouwen bestaat er overigens ook zoiets als Furlesse. Dit is veel minder bekend dan Frownies, maar lijkt er heel erg op. Het enige verschil is namelijk dat ze doorzichtig zijn, zodat je ze helemaal niet zit zitten!

Voor welke gebieden kan dit toegepast worden?

Het systeem schijnt het beste te werken voor fronsrimpels en rimpels tussen de wenkbrauwen, maar sommigen passen het ook toe rondom de ogen en mond. De merken Frownies en Furlesse verkopen voor al deze individuele gebieden ook een speciale maat. Het systeem is erg geschikt om ’s nachts te gebruiken, omdat velen hun spieren ongecontroleerd samentrekken tijdens hun slaap. Maar ook als je overdag vaak je spieren aanspant, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken of het lezen van een boek, komen ze goed van pas!

Hoe moet ik het aanbrengen?

  1. Zorg dat je gezicht schoon is. Als je een crème op je gezicht gebruikt, zorg er dan voor dat deze eerst ingetrokken is.
  2. Indien je Frownies gebruikt moet je deze bevochtigen met een beetje water.
  3. Ontspan je spieren.
  4. Trek de rimpel(s) waarop je het materiaal wilt voorzichtig glad met een hand.
  5. Met de andere hand druk je nu het materiaal erop.
  6. Blijf je rimpel(s) voorzichtig glad trekken totdat het materiaal genoeg plakt.
  7. Check of het goed zit. Als je het bijvoorbeeld op je voorhoofd hebt geplakt en je kunt gewoon net zo makkelijk fronsen als altijd, dan heb je het niet goed aangebracht!

Hoe moet ik het verwijderen?

Voor het gemakkelijk loshalen van het materiaal kun je er eerst even een warm washandje op houden of er warm water over heen plenzen. Ook kun je het verwijderen gemakkelijker laten verlopen door met olie te smeren of door het los te halen tijdens het douchen. Wees tijdens het verwijderen wel altijd voorzichtig bij de tere huid rondom de ogen.
© 2014 - 2024 Kraio, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rimpels verwijderen met botoxRimpels verwijderen met botoxOuder worden vinden maar weinig mensen leuk, zeker als het zijn sporen duidelijk nalaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig t…
Botox: behandeling en prijzenBotox: behandeling en prijzenBotox: botoxbehandeling, botoxvergiftiging, injectie. Een botoxbehandeling is het injecteren met een gif, dat de spieren…
Botox injecties: Info, toepasbaarheid, risico's en kostenBotox injecties zijn een populaire anti-rimpel ingreep, die je letterlijk tijdens de lunch kunt laten uitvoeren. Ook kun…
Botoxlippen bestaan niet: de onzin over botoxEr doen zoveel onzinverhalen de ronde over botox. Mensen hebben het over botoxlippen als ze opgevulde lippen bedoelen en…

Test: langhoudende lipstickrecensieTest: langhoudende lipstickVoor veel vrouwen is het een crime, na een kleine maaltijd of drankje zit je lipstick overal behalve waar hij hoort te z…
Werken anti-rimpelcrèmes?Werken anti-rimpelcrèmes?We smeren wat af en hopen en mogelijk verwachten we ook dat het iets doet. Natuurlijk is een stuk bescherming en “aanvul…
Bronnen en referenties
  • http://www.frownies.nl/
  • http://www.makeupalley.com/
Kraio (46 artikelen)
Laatste update: 08-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.