Oplossingen voor een te donker uitgevallen haarkleuring

Haarverf van de drogist heeft de vervelende eigenschap vaak een stuk donkerder uit te vallen dan de kleur op het doosje doet vermoeden. Een te donkere haarkleur kan je al snel misstaan. Het kan je bleek maken en je uitstraling een stuk harder maken. Je hebt een enorm lange adem nodig om de kleur uit je haar te laten groeien, en de uitgroei zal je kapsel er niet beter op maken. Gelukkig zijn er een paar mogelijkheden om je haarkleur weer wat lichter te maken, en zo toch het resultaat te krijgen dat je oorspronkelijk had gewenst.

Wassen met een anti-roosshampoo

Als er met een uitwasbare of semi-permanente haarverf gewerkt is, kan het wassen met een anti-roosshampoo een uitkomst bieden. Omdat anti-roosshampoo wat agressiever spul is dan een normale shampoo, zal het gebruiken van een anti-roosshampoo het vervagen van de haarverf versnellen. Het vaak gebruiken van anti-roosshampoo kan het haar wel wat droger maken, voed je haar na het wassen daarom met een haarmasker.

Color remover: een verfverwijdering

Hoe werkt een Color Remover?

Een verfverwijderingsmiddel kan een enorme redder in nood zijn, dit middel verwijdert ongewenste kleuringen uit het haar. Verschillende merken hebben een verfverwijdering in hun assortiment. Délor SOS Colour Remover is makkelijk verkrijgbaar via internet, en sinds kort verkoopt ook de Kruidvat een Color Remover. Deze middelen werken in principe hetzelfde: ze laten kunstmatige kleurdeeltjes krimpen zodat ze uit het haar gespoeld kunnen worden. Beide Color Removers bevatten geen peroxide, ammoniak of bleekmiddelen, en zijn daarom redelijk onschuldig voor je haar. Wel kan het haar wat droger aanvoelen na de behandeling, dus het is aan te raden je haar na afloop nog te verwennen met een haarmasker.

De behandeling met een Color Remover is heel simpel, je moet er alleen wat tijd voor uittrekken. Het is belangrijk met droog, pas gewassen haar de behandeling te beginnen. Vervolgens volg je de instructies in de handleiding, die overzichtelijk stap voor stap zijn uitgewerkt. Het uitspoelen van het middel is de belangrijkste stap in het proces. Je moet het haar overvloedig spoelen zodat alle verfdeeltjes uit het haar gewassen worden, anders zal de kleur niet veel lichter worden. Vaak lijkt je haar na het intrekken van de Color Remover een stuk lichter te zijn uitgevallen dan de kleur uiteindelijk zal worden. Pas als het haar goed droog is zal het echte resultaat van de behandeling te zien zijn.

Nadelen van een Color Remover

Een nadeel van een verfverwijdering is dat het na de behandeling hoogstwaarschijnlijk nodig is je haar nog eens over te verven. De Color Remover kan je haar namelijk een doffe, vale kleur geven. Als je haar geverfd is met verf waar roodpigmenten inzetten, is er een kans dat er na de kleurverwijdering nog een rode/oranje gloed zichtbaar is. Om je haarkleur weer levendig en glanzend te krijgen is het raadzaam haarverf in huis te halen voor na de behandeling. Het is het verstandigst om hier een semi-permanente verf voor te gebruiken, een permanente verf direct aanbrengen na een kleurverwijdering is een wel heel grote belasting voor je haar. Let wel op: pak een haarverf die beduidend lichter is dan de verf die je eerst gebruikt had en niet tevreden over was, anders ben je weer terug bij af.

Een ontkleuring

Oververven met een lichtere haarverf zal je niet verder helpen bij het oplichten van je geverfde haar. Hiervoor zal je haar echt ontkleurd moeten worden. Het is verstandig dit bij een kapper te laten doen, omdat het een ingewikkeld klusje is dat al snel tot vreemde resultaten kan leiden. Een ontkleuring zal je haar een stuk lichter maken, waarna de gewenste kleur kan worden aangebracht. Een ontkleuring heeft echter enorme nadelen. Ten eerste is een ontkleuring ontzettend slecht voor je haar, het haar wordt er erg droog van en kan hierdoor zelfs afbreken. Ten tweede is deze behandeling bij de meeste kappers enorm duur.

Highlights

Deze oplossing kan worden gezien als een compromis. Bij het zetten van highlights moet je donkere haar ook worden ontkleurd, maar doordat dit alleen bij dunne plukjes haar gebeurt is het niet meteen zo heftig voor je haar als een gehele ontkleuring. Ondanks dat slechts dunne haarstrengen worden opgelicht, zal het totaal van je haar ook lichter lijken. Zo ben je weer een stap dichter bij de lichtere haarkleur die je oorspronkelijk voor ogen had.
© 2014 - 2024 Ellisw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Colour B4 is een manier om permanente haarkleuring te verwijderen. Het gaat om een product dat u thuis kunt gebruiken da…
Haar kleuren mislukt? Zo kan je kleurshampoo verwijderenHeb je een semi-permanente kleurshampoo gebruikt, maar is de kleur te donker of te rood? Is je haar kleuren of verven mi…
Zelf wenkbrauwen vervenHet verven van de wenkbrauwen is erg populair onder vrouwen. Het verven en kleuren van wenkbrauwen is dan ook heel goed…
Plantaardige haarverf kiezenUit eerdere testen is gebleken dat de conventionele haarverven slecht uit de bus kwamen omdat er teveel schadelijke chem…

Wittere tanden zonder te bleken of facings aan te brengenWittere tanden zonder te bleken of facings aan te brengenNaar het voorbeeld van de Hollywood filmsterren is het hebben van witte tanden voor velen een schoonheidsideaal geworden…
Vitamine E crème makenVitamine E crème makenVitamine E is een antioxidant die de huid kan beschermen tegen allerlei schadelijke effecten, zoals UV-straling en agres…
Bronnen en referenties
  • http://www.haarcentrum.nl/delor-sos-colour-remover-dark-colours-haarkleuring-verwijderen/
Ellisw (7 artikelen)
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.