Tips bij verslapen

Tips bij verslapen Iedereen kent het wel, je hebt een lange dag gehad, je valt in slaap en voor je het weet is het 8:00 en word je dringend op je werk verwacht. Het is reeds veel mensen overkomen. Toch is er geen reden tot paniek, met enkele slimme tips kan je toch nog op tijd komen. Ja, zelfs zonder er als een wrak uit te zien. Niemand zal merken dat je pas een kwartier geleden uit je bed bent gerold!

Wakker worden

Een simpele tip die maar 20 seconden hoeft te duren: rek jezelf uit. Hierdoor maak je je lichaam en je hoofd wakker en ben je sneller mentaal klaar om je dag te starten.

Sommigen geraken in de ochtend moeilijk uit hun bed, een tip hiervoor is om je wekker wat verder weg te zetten zodat je wel moet opstaan om hem uit te zetten. Je kan ook het geluidje van de wekker zeer luid en vervelend zetten, dan wil je hem liever zo snel mogelijk uitzetten. Een andere mogelijkheid is een wekker die een bepaalde tijd voor je moet opstaan licht begint te geven zodat je zogezegd natuurlijk wakker wordt. Er bestaan ook apps voor je smartphone of tablet waarbij je bijvoorbeeld eerst een simpele rekensom moet oplossen of naar de andere kant van de kamer moet wandelen alvorens het alarm stopt.

Een vast ritme

Probeer elke ochtend een vaste routine te behouden. Door een vaste routine ben je minder gestresseerd op gewone dagen, wat altijd handig is. En wanneer je een dagje wat langer slaapt dan je had gepland ga je minder hard panikeren want je weet precies wat je nog allemaal te doen staat: aankleden, ontbijten, tanden poetsen, de krant lezen, je mails nakijken... Maar je weet dat je een aantal dingen kan weglaten of je kan multitasken: de krant lezen kan je 's avonds doen in plaats van in de ochtend en je mails kan je voor een keertje misschien eens tijdens het eten nakijken. Door het multitasken of het weglaten van een aantal zaken zal je sneller zijn in de ochtend.

Een snelle haarstijl

Op dagen dat je je verslapen hebt, heb je niet veel tijd om je kapsel helemaal perfect tot in de puntjes in orde te krijgen. Geen nood, hiervoor bestaan vele hulpmiddeltjes. Het gemakkelijkste is natuurlijk om je haar op te steken, een simpele paardenstaart, een vlecht of een knotje zijn een goede oplossing. Een andere manier om je haar op te knappen is door een hoedje of een haarband te gebruiken. Je kan ook eens proberen om door een stijltang te gebruiken het haar in bedwang te houden om het kapsel daarna af te maken met een speldje waarmee er een deel van het haar naar achter gestoken wordt. Dit is ook een leuke en een gemakkelijke tip voor mensen met korter haar. Voor mannen is dit natuurlijk simpeler, eens snel met de borstel erdoor en je bent klaar!

Hou het bij de basis

Vele vrouwen gebruiken geen make-up, en dat is ook helemaal niet nodig. Maar als je jezelf toch een beetje wilt oppeppen na een korte of wilde nacht is make-up wel handig. Wanneer je niet veel tijd hebt, gebruik dan enkel de basis: een beetje BB-crème en wat mascara volstaan al. Hierdoor zie je er meteen wat frisser uit.

Een tip om wallen minder zichtbaar te maken is om een soort op cafeïne gebaseerde roller voor onder je oogleden op te smeren. Dit voelt zeer fris aan, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je al even wakker bent. Wanneer je niet veel zin (of geld) hebt om zo'n roller te kopen kan je ook gewoon een natte lepel in de diepvriezer leggen. Na een paar minuutjes is deze koud geworden en kan je hem onder je ogen leggen. Dit heeft zo goed als hetzelfde effect als de op cafeïne gebaseerde roller.

Als man kan je ook verslapen en als dit vaak gebeurt kan je misschien het zekere voor het onzekere nemen en je in plaats in de ochtend je 's avonds scheren. Dan heb je in de ochtend wat meer tijd. Of als je toch verslaapt kan je misschien een elektrisch scheerapparaat gebruiken, die gaan iets rapper dan een gewoon scheermesje. En een baard of snor kan je natuurlijk ook gewoon laten staan.

Kleding uitzoeken

Wanneer je weet dat je dikwijls langer slaapt dan je had gepland, kan je elke avond op voorhand je kleren uit te kiezen en klaarleggen zodat je in de ochtend minder werk hebt. Wanneer je de vorige avond geen kleren had klaargelegd, trek dan gewoon je kast open en pak er een combinatie van kleren uit die je eerder al eens hebt gedragen en waarvan je weet dat ze samen passen. Zo moet je niet eerst in de spiegel kijken en denken: past dit nu eigenlijk wel?
© 2015 - 2023 Hannevg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe ontstaat een slechte haardag en wat doe je eraan?Hoe ontstaat een slechte haardag en wat doe je eraan?Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen onwillig haar en het hebben van een slechte dag. Ook bleek u…
Hulp bij vroeg opstaanHulp bij vroeg opstaanVeel mensen hebben moeite met vroeg opstaan. Als de wekker gaat willen ze het liefst nog niet ontwaken, ze vinden het no…
Tips om nooit meer te verslapenWakker worden en op tijd het bed uit komen is voor veel mensen een probleem. Men zet de wakker zelf uit en blijft nog ev…
Gemakkelijk zelf een visgraatvlecht makenGemakkelijk zelf een visgraatvlecht makenZiet u tegenwoordig veel mensen lopen met een zogenaamde visgraat vlecht, maar weet u niet hoe u deze zelf kunt maken? E…

Make-up voor dummiesMake-up voor dummiesMake-up bestaat al eeuwen, en werd al gebruikt door de oude Egyptenaren. Toen was het nog simpel, een beetje kohl boven…
Jonger lijken door het afleren van slechte gewoontenJonger lijken door het afleren van slechte gewoontenWe willen allemaal jonger lijken. Niemand wil er graag oud uitzien. Er zijn een aantal gewoonten waardoor je na verloop…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ramicm, Pixabay
  • http://www.flair.be/nl/ bezocht op 21/04/2015
  • http://justxfloor.blogspot.be/ bezocht op 22/04/2015
Hannevg (7 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.