Tips om nooit meer te verslapen

Wakker worden en op tijd het bed uit komen is voor veel mensen een probleem. Men zet de wakker zelf uit en blijft nog even een paar minuutjes liggen, later schrikken ze wakker en zijn ze te laat. Zelfs voor mensen die in de ochtend meestal al vroeg uit de veren zijn is een goede wekker altijd handig. In dit artikel allemaal tips en wekkers die u het verslapen helpen tegen te gaan.

Waar staat de wekker?

De meeste mensen plaatsen hun wekker vlak naast hun bed, simpelweg zodat ze hun wekker snel uit kunnen zetten. U kunt beter de wekker wat verder weg plaatsen, in ieder geval op zo'n afstand dat u het bed moet verlaten. Als u de wakker gewoon naast u vanuit het bed uit kunt drukken zult u wellicht nog even willen blijven liggen omdat het zo lekker warm is, als u er uit moet is de kans dat u terug wil naar bed minder groot.

De toon

Als de wekker te zacht staat of als u wordt gewekt door een rustig muziekje dan kan het zijn dat u hier door heen slaapt. Als u een vervelende harde pieptoon op uw wekker zet dan wilt u er wel zo snel mogelijk uit om de wekker uit te doen. Het kan ook simpelweg helpen af en toe een andere toon te kiezen. Na een tijd zal u lichaam gewent zijn aan het geluid en wellicht slaapt u er dan weer doorheen.

Zekerheid

Als u echt met zekerheid wilt weten dat u niet toch stiekem weer naar bed gaat als de wekker gaat dan is het slim om twee wekkers te zetten. U laat de eerste aflopen en de tweede zet u zo'n 2 minuten later. Als u dan bedenkt dat u weer wilt slapen zult u voor u in slaap valt de andere wekker horen.

Clocky

Een clocky is een wekker op wielen. Zodra deze af gaat maakt deze een vervelend geluid en zal gaan rijden. Zo zal u de clocky van uw kastje af horen vallen en wilt u hem zo snel mogelijk uit doen want hij blijft door rijden tot u hem uit zet. De clocky is al verkrijgbaar vanaf 19,95.

Flying alarm clock

Het is zoiets simpels waardoor u toch uw bed uit moet komen. Plaats de flying alarm clock zo'n meter van het bed af. Zodra het tijd is om op te staan zal een soort van propeller van de wekker afvliegen. Het geluid wat echt klinkt als een alarm zal pas stoppen als u de propellor weer op de wekker plaatst.

Wake up light

Een wake up light zorgt er voor dat u natuurlijk wakker word. Het licht van een wake up light begint een half uur voor u de wekker heeft gezet licht te geven. U lichaam zal het idee hebben dat het tijd word om op te staan en zal zich voorbereiden. Op het moment dat de wekker gaat is het licht op z'n felst en zal er muziek en/of rustig geluid worden afgespeeld bijvoorbeeld vogelgezang of strandgeluiden. Er zijn inmiddels verschillende varianten van op de markt en de prijs begint vanaf 69,95.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hulp bij vroeg opstaanHulp bij vroeg opstaanVeel mensen hebben moeite met vroeg opstaan. Als de wekker gaat willen ze het liefst nog niet ontwaken, ze vinden het no…
Tips bij verslapenTips bij verslapenIedereen kent het wel, je hebt een lange dag gehad, je valt in slaap en voor je het weet is het 8:00 en word je dringend…
Wat te doen tegen een ochtendhumeurWat te doen tegen een ochtendhumeurUit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van een ochtendhumeur dan mannen. Een ochtendhumeur krijgt men als men…
Wakker worden zonder wekkerWakker worden zonder wekkerLig je nog lekker ver weg in dromenland, schrik je plotseling wakker door de wekker en zit je rechtop in bed. Je bent op…

Effect van SSRI's op (ongeboren) baby'sEffect van SSRI's op (ongeboren) baby'sSSRI's zijn medicijnen die dikwijls voorgeschreven worden in de behandeling van een depressie. Maar wat nu wanneer je zw…
Medicijnonderzoek: mogelijke risico's voor proefpersoonMedicijnonderzoek: mogelijke risico's voor proefpersoonSteeds meer mensen zijn geïnteresseerd aan het meedoen als proefpersoon aan medicijnonderzoeken. In Nederland is dat mog…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 05-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.