Hoe breng je foundation aan?

Hoe breng je foundation aan? Eén van de meest gezochte beauty zoektermen op Google is: 'hoe breng je foundation aan?' Reden genoeg om dit onderwerp te behandelen. Veel vrouwen schuwen foundation omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, terwijl het aanbrengen gelukkig niet zo moeilijk is als het lijkt. Je moet slechts weten met welke kwast je de foundation aanbrengt om dit klusje te klaren. Voor sommige vrouwen is het al een hele klus om de perfecte foundation te vinden. En wanneer de foundation in bezit is rest er nog maar één vraag: hoe breng je foundation eigenlijk aan? Geloof het of niet, maar eigenlijk is het erg makkelijk. Je kunt foundation namelijk op verschillende manieren aanbrengen en hoe je dat doet is afhankelijk van het type foundation dat je gebruikt.

Vloeibare foundation

De vloeibare foundation is misschien wel de meeste bekende variant in haar soort. Vloeibare foundation kun je op de volgende manieren aanbrengen:
  • handen
  • stippling kwast
  • buffing brush
  • foundation kwast

Let op, als je vloeibare make-up gebruikt kies dan voor kwasten met synthetisch haar. Kwasten met dierlijk haar worden geruïneerd door vloeibare make-up.

Handen

De eerste methode is om foundation aan te brengen met je handen. Het voordeel hiervan is, is dat de foundation mooi versmelt met de huid door de warmte van je vingertoppen. Een nadeel is, is dat de dekking van de foundation minder wordt en dat het resultaat vaak niet egaal is. De kans op strepen blijft namelijk groot door het wrijven op de huid. Als je ervoor kiest om foundation aan te brengen met je handen kun je het beste een foundation gebruiken op waterbasis (deze zijn meestal erg waterig qua structuur), omdat deze het beste blenden op de huid.

Stippling kwast

Overdag hoef je niet met een gezicht vol make-up te lopen, toch? Daarom is een natuurlijk resultaat erg mooi. En dat resultaat bereik je door een stippling kwast te gebruiken. Deze kwast bevat twee soorten haren: namelijk lange zwarte haren en kortere witte haren. De haren van deze kwast staan wat verder uit elkaar en dat betekent dat de dekking lichter en natuurlijker wordt. Breng de foundation in ronddraaiende bewegingen aan.

Buffing brush

Wie wat meer dekking wil of nodig heeft kan het beste voor een buffing brush gaan. Over het algemeen zijn de haren van deze kwast kort(er) en staat het dicht op elkaar. Deze compacte kwast zorgt ervoor dat je het maximale uit de dekking van de foundation haalt. Breng de foundation in ronddraaiende bewegingen aan.

Foundation kwast

Tot slot is er nog de klassieke platte foundation kwast. Hoewel de stippling en buffing brush beter zijn in het geven van een egaal resultaat zijn er toch mensen die deze platte kwast nog gebruiken. De kwast is perfect om de foundation letterlijk op de huid te vegen (doe dit met de haren mee) maar vergeet niet om de strepen te vervagen met de warmte van de vingertoppen voor het mooiste resultaat.

Poederfoundation

Verder is er nog poederfoundation, dus foundation op poeder basis. Over het algemeen geeft dit een goede dekking, maar oogt het al snel onnatuurlijk als je te veel gebruikt. Voor dit type foundation zijn de volgende kwasten geschikt:
  • kabuki of poederkwast
  • buffing brush

Kabuki of poederkwast

Een kabuki of een poederkwast is ideaal om poederfoundation aan te brengen. De haren staan dicht op elkaar en hoe compacter de kwast, hoe beter de dekking. Hierdoor heb je binnen no time het resultaat dat je wil bereiken en hoef je niet veel aan te brengen. Poederfoundations breng je in ronddraaiende bewegingen aan.

Buffing brush

Als je afwisselt tussen een poeder- en vloeibare foundation kun je het beste een buffing brush aanschaffen. Deze kwast is qua haren net iets compacter. Bovendien is het niet per se nodig om twee verschillende kwasten te kopen, want deze kwast doet het allebei. Breng aan in ronddraaiende bewegingen.
© 2015 - 2024 Renee93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up kwastenAls je make-up mooi aan wilt brengen, is het handig om de juiste materialen in huis te hebben om dit tot een succes te m…
Make-up kwasten schoonmakenMake-up kwasten schoonmakenAls je vaak make-up draagt, is het belangrijk om de kwasten die je gebruikt regelmatig schoon te maken. Veel mensen denk…
Foundation gebruiken voor een rijpere huidHoe kun je foundation gebruiken voor een rijpere huid? Je wilt niet dat je rimpels zichtbaar zijn als je foundation op h…
Hoe breng je een foundation aan?Hoe breng je een foundation aan?Wanneer je make-up gaat gebruiken is een goede foundation belangrijk. Het geeft een basis voor de rest van je make-up en…

Zelf haarmaskers maken met natuurlijke productenAls je haar wat meer verzorging nodig heeft dan alleen een shampoo en conditioner bij het wassen, kan je het behandelen…
Tips om van acne af te komenTips om van acne af te komenVeel mensen denken dat puistjes of acne alleen voorkomen bij tieners, maar niets is minder waar. Ook volwassenen hebben…
Renee93 (11 artikelen)
Laatste update: 27-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.