Naar de schoonheidsspecialist

Naar de schoonheidsspecialist Veel mensen zien er tegenop om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Maar naar de schoonheidspecialist is niet alleen dat er aan je gevriemeld en gepeuterd word. Het is ook een stukje gezondheid en ontspanning. Ik heb een van de beste schoonheidsspesialisten van ons land, Paul Bode, het hemd van zijn lijf gevraagd en een samenvatting gemaakt. Misschien dat dit artikel veel mensen toch over die drempel heen stappen om naar een schoonheidsspecialist te gaan.

Even voorstellen

Paul Bode is sinds 1982 schoonheidsspecialist. Hij is drie maal genomineerd voor "schoonheidsspecialist van het jaar", en drie maal eindigde hij op de tweede plaats. Door veel cursussen te volgen is hij altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Hij heeft zijn medewerking verleend aan verschillende televisiezenders zoals: AT5, VARA, RTL 4 en 5, NCRV, TV Noord-Holland en in het te programma "Catherine". In diverse vak- en modebladen schrijft Paul regelmatig en hij geeft diverse cursussen aan schoonheidsspecialisten. Tot slot kan je Paul regelmatig aantreffen op diverse beurzen waar je hem te werk ziet als visagist.

Gezichtsbehandeling

Het is erg belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Dit geld zowel voor vrouwen als mannen. Als je met iemand praat, is je gezicht het eerste waar iemand naar kijkt. Voor vrouwen en mannen zijn er aparte gezichtsbehandelingen. Als je voor het eerst naar de schoonheidsspecialist gaat, wordt er eerste gekeken in welke conditie je huid is en vervogens wordt de behandeling daar op aangepast. Maar een behandeling ziet er ongeveer zo uit:
 • reinigen
 • epileren (wenkbrauwen)
 • kompresse
 • huidonreinheden verwijderen (pukkeltjes en meeëters)
 • massage (van hoofd, nek en bovenkant borst en rug)
 • masker
 • crème
 • lichte make-up (voor de dames)

Natuurlijk kan je met de schoonheidsspecialist overleggen wat je wel of niet wil. Want niet alle mannen vinden het nodig dat hun wenkbrauwen geëpileerd worden.

Ontharen

Veel mensen hebben haargroei op plekken waar ze het liever niet hebben. Tegenwoordig zijn er veel methodes om haren tegen te gaan.

Scheren

De meest simpele manier is natuurlijk scheren. Het nadeel hiervan is dat je haren stugger en dikker worden. Je snel last hebt van ingegroeide haartjes. En je kan veel last hebben van irritatie.

Laserontharing

Ontharen door middel van laseren is gevoelig. De laser wordt via het haartje het haarzakje ingeleid, en uiteindelijk wordt het haarzakje vernietigd en kan er geen haar meer uit groeien. Het resultaat van de behandelde plaats is dat het vrijwel haarloos wordt. Afhankelijk van je behaardheid heb je een x aantal behandelingen nodig. Grootste nadeel van deze behandeling is dat het erg duur is. Maar het duurt ook een aantal behandelingen voordat je resultaat hebt. Vaak moet je ook nog na behandeld worden, omdat het haarzakje na verloop van tijd weer actief kan worden.

Harsen

Harsen kan erg gevoelig zijn, maar je bent wel meteen tijdelijk van je haartjes af. Na ongeveer vier weken groeien je haartjes weer terug. De warme hars wordt op de te ontharen gedeelte gesmeerd. Het speciale doekje om de hars met de haren te verwijderen word op de hars gewreven. Met een snelle ruk tegen de haargroeirichting in wordt de hars met de haren verwijderd. Het nadeel van deze methode is dat het op sommige plekken behoorlijk pijnlijk kan zijn. Dit komt omdat met het verwijderen van de hars stukjes levend oppervlaktehuid meekomen. De haartjes breken ook sneller af, en daardoor heb je sneller last van ingegroeide haartjes. Ook kan de hars op sommige plekken erg warm aanvoelen, en kleine brandwondjes veroorzaken.

Body sugaring

Een van de nieuwste methodes om te ontharen is Body sugaring. Body sugaring is een ontharingsmethode die te vergelijken is met harsen maar dan op een zachte en veilige methode. Body sugaring is veel minder pijnlijk dan harsen en het is op ieder lichaamsdeel toe te passen. Het grote voordeel van deze manier van ontharen is dat het uiteindelijk kan leiden tot vermindering van de haargroei. Doordat de haren met de haargroeirichting mee verwijderd worden, breken ze vrijwel niet af. Dit betekend dat er geen ingegroeide haren meer zullen voorkomen. Ook zeer korte haartjes kunnen via deze ontharing verwijderd worden. De sugaring pasta is een mengsel van natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen en daardoor kunnen mensen die medicijnen gebruiken of zwanger zijn ook zonder problemen zich laten ontharen. Doordat de pasta zich alleen hecht aan de haren en dode huidcellen is de ontharing veel minder pijnlijk. En doordat de dode huidcellen worden weggehaald is je huid meteen zijdezacht en ziet er gezond uit. Zelfs de meest gevoelige plekken zoals onder de oksel of bikinilijn is zeer goed te doen met sugaring. Body sugaring is absoluut niet pijnloos, maar wel heel goed te verdragen.

Blauwe adertjes, couperose en rosacea

Blauwe adertjes op je benen en rode adertjes in je gezicht (couperose en rosacea) ontstaan door verwijden van de oppervlakkige huidbloedvaatjes. Door middel van een laser methode is deze aandoening zeer goed te behandelen. Na een behandeling met de laser is er al meteen een zichtbare verbetering van de huid.

Wimpers en wenkbrauwen verven

Heb je erg lichte wenkbrauwen en/of wimpers. Dan kan je ze laten verven. Bij de schoonheidsspecialist hebben ze speciale verf om wimpers en wenkbrauwen te verven. Als je zelf je wimpers of wenkbrauwen wil verven, gebruik dan nooit dezelfde soort verf als voor je haar. In haarverf zit ammoniak, en als je dat in je oog krijgt ben je niet blij.

Rimpels

Vroeger of laat krijgt iedereen rimpels. Dit is niets meer dan de veroudering van je huid. Je huid verliest elasticiteit, hij wordt dunner en slapper en resulteert zich in rimpels. Rimpels ontstaan op 2 manieren. Van binnenuit als gevolg van huidveroudering en van buitenaf als gevolg van zonlicht, roken, stress, milieuverontreiniging, het bewegen van de gezicht spieren en de houding waarin we slapen. Hoe ouder we worden des te meer rimpels we krijgen. Door je huid goed te verzorgen weer je al een hoop rimpels. Vooral met een goede anti-rimpel crème kan je de eerste rimpeltjes bestrijden. Als dat niet meer helpt kan je op een rigoureuze manier je rimpels aanpakken. Je kan je rimpels laten inspuiten met het eiwit botox of het huid eigen collageen. Je kan zelfs nog een stap verder gaan door een facelift te nemen. Maar het inspuiten en faceliften wordt niet gedaan door schoonheidsspecialisten maar door artsen.

Overige beauty behandelingen

Behalve deze bovenstaande behandelingen doet een schoonheidsspecialist nog veel meer:
 • make-up
 • manicure
 • paraffine handpakking
 • acne behandeling
 • aroma therapie
 • litteken behandeling
 • diverse peelings
 • diverse maskers
 • wimper extensions
 • camouflage instructie en kleurbepaling
 • afvallen

Uiterlijke ergernis

Zoals je kunt lezen kan je bij de schoonheidsspecialist heel veel kanten op betreft je uiterlijk. Ze zijn je vertrouwens personen van je uiterlijke ergernis(sen). Heb je een uiterlijke ergernis. Schaam je je dan niet om een schoonheidsspecialist te bellen. Je kan altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek voor je uiterlijke ergernis. Samen komen jullie wel tot een behandeling die je uiterlijke ergernis kan verminderen of zelf laten verdwijnen.
© 2008 - 2023 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tekenen van seksuele aantrekkingskrachtTekenen van seksuele aantrekkingskrachtIn de hedendaagse maatschappij worden uiterlijke schoonheid, lichamelijke aantrekkelijkheid en seksuele uitstraling besc…
Een goede en goedkope huidverzorgingVoor een goede huidverzorging hoef je niet meer de deur uit om dure middeltjes te kopen of naar een dure schoonheidsspec…
De wimpers vervenDe wimpers vervenHet laten verven van de wimpers kan voor sommige mensen echt een uitkomst zijn. U kunt het zelf doen of laten doen door…
De zeven schoonhedenDe zeven schoonhedenDe zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken van het gezicht. Wanneer iemand een of meerdere van deze kenmerken heeft,…

Schoonheidstips voor weinigHandig tips kan je nooit genoeg hebben: vandaar dit kleine opzetje van 10 tips waar je gelijk mee kunt beginnen. De mees…
Striae of striemen vervagen - Cosmetische behandelingenStriae of striemen vervagen - Cosmetische behandelingenStriae of striemen zijn heel moeilijk te verwijderen. Toch zijn er verschillende cosmetische behandelingen op de markt d…
Bronnen en referenties
 • Paul Bode
 • Diverse folders
Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 17-09-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.