Schoonheidstips voor weinig

Handig tips kan je nooit genoeg hebben: vandaar dit kleine opzetje van 10 tips waar je gelijk mee kunt beginnen. De meeste produkten die je er voor nodig hebt, zijn waarschijnlijk al voor handen. Houdt altijd in gedachten dat je allergisch kunt zijn voor bepaalde produkten, als je het 24 uur van te voren op een klein stukje van je huid aanbrengt kom je daar achter. Veel plezier ermee!!!!

Zijdezacht huidje

Neem gewoon wat keukenzout (te koop in de supermarkt in een zak/pak van een kilo die je nog geen euro kost) en wat olijfolie (je kunt ook babyolie gebruiken). Van beiden heb je ongeveer een soepkommetje nodig (gewoon even uitproberen).
Strooi wat zout in je hand en doe er wat olie bij. Doe dit wel op een plek waar het niet erg is dat je knoeit (bijvoorbeeld in de badkamer). Verdeel het over beide handen en begin met het scrubben van je lichaam. Maak draaiende bewegingen naar je hart toe. Je zult zien dat je huid al snel doorbloed raakt.

Behandel je hele lichaam, behalve je gezicht en je decolleté (de huid is hier te gevoelig). Ga daarna onder de douche staan en zeep je helemaal in. Afdouchen met een koude straal en je zult je echt helemaal schoon voelen. Je huid voelt echt zijdezacht aan. Niet meer dan een keer per week doen.

Schone, frisse en witte tanden

Strooi wat zout op je tandenborstel en poets hiermee je tanden. De eerste keer smaakt het echt afschuwelijk, maar je krijgt er wel een hele frisse mond van. Ook aanslag zal hier gedeeltelijk mee verdwijnen. Voordeel is dat je het elke dag kan doen.

Ruwe lippen

Zachtjes masseren met een tandenborstel, daarna wat vaseline erop.

Gezicht als nieuw

Gebruik koffiedik dat je over hebt na het zetten van een kopje koffie, het werkt het best als het nog warm is. Dep eerst je gezicht en decolleté met een warm washandje. Neem daarna wat koffiedik. Scrub je gezicht en je decolleté hiermee. Even laten zitten totdat het droog is. Dan afspoelen, gezicht wassen, insmeren met dag- of nacht en klaar ben je.

Weg met de cellulitis

Ook cellulitis kan men bestrijden door de plekken goed te scrubben met koffiedik. Door de cafeïne helpt dit beter als andere producten. Denk eraan ronddraaiende bewegingen naar het hart toe te maken.

Reinigen gezicht

Mix een eetlepel havermout met melk, water of rozenwater mixen. Zorg dat het een dikke pap wordt. Breng het aan op je gezicht en laat dit een paar minuten zitten. Spoel het daarna grondig af met water. Je huid voelt daarna zacht aan.

Je kunt dit ook gebruiken voor decolleté, handen en voeten. Als je een droge huid heb, kan je een halve eetlepel honing aan het mengsel toevoegen.

Smetteloze huid

Gooi sinaasappelschillen niet weg, maar droog ze in de zon. Maal ze daarna fijn, nu kun je er een masker van maken. Neem een eetlepel van de fijngemalen sinaasappelschillen en meng deze met water of melk, breng het aan op de huid. Heb je een droge huid, meng het met yoghurt. Wanneer het masker droog is, spoel je het af met water.

Puistjes

Smeer wat tandpasta op het puistje, hier droogt het van uit en de volgende dag is je puistje weg.

Wallen onder je ogen

Leg dan twee lepels een minuutje in de vriezer en leg ze met de bolle kant op je ogen en zo trekt een boel ellende weg.

Kruidig bad

Vul een zakje waar je anders je fijne was in wast, met verse kruiden of twee theelepels gedroogde kruiden en twee eetlepels havermout. Laat het zakje in het bad drijven. Geschikte kruiden om te gebruiken zijn; citroenmelisse, rozemarijn, lavendel, marjolein en munt.
© 2008 - 2024 Dee12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Factoren die acne kunnen inducerenIn een ander artikel werd reeds besproken welke medicatie acne kan induceren. In dit artikel bespreken we welke andere f…
Puistjes en chocoladePuistjes en chocoladeEr wordt altijd gezegd dat je moet oppassen met het eten van chocolade, want je krijgt er puistjes van. In hoeverre klop…
Acne, wat is het en hoe ga je er mee om?Tijdens de puberteit kun je last krijgen van acne door je hormonen. Acne is een huidprobleem. Sommige volwassen hebben h…
Zon en puistjesZon en puistjesEr wordt vaak gezegd dat de zon kan helpen om puistjes tegen te gaan. Mensen die puistjes hebben zouden er baat bij hebb…

Heerlijke maskersHeerlijke maskersVerwen jezelf eens in de zoveel tijd met een heerlijk masker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de winkel, maar je kunt…
Naar de schoonheidsspecialistNaar de schoonheidsspecialistVeel mensen zien er tegenop om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Maar naar de schoonheidspecialist is niet alleen…
Bronnen en referenties
  • Ikzelf, vrienden, bladen, internet en waar ik het maar tegenkom
Dee12 (6 artikelen)
Laatste update: 21-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.