De wimpers verven

De wimpers verven Het laten verven van de wimpers kan voor sommige mensen echt een uitkomst zijn. U kunt het zelf doen of laten doen door een schoonheidsspecialist. Het kan een hoop tijd schelen en u heeft geen last meer van mascara die uitloopt. U kunt kiezen welke kleur u wilt, maar zit er dan dus wel even aan vast. In dit artikel vindt u informatie over het verven van de wimpers.

Wimpers verven?

Ja, net als het haar op het hoofd kunnen ook de wimpers geverfd worden. U kunt ook alle kleuren kiezen, maar de keuze valt meestal op zwart. Als u al zwarte wimpers heeft zal het geen nut hebben om de wimpers ook nog zwart te verven, de wimpers worden er namelijk niet voller of langer van. Geverfde wimpers blijven natuurlijker ogen dan wimpers met mascara.

Waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom men de wimpers zou willen laten verven:
 • het lijkt of u geen wimpers heeft omdat deze zo licht van kleur zijn
 • de haartjes verschillen van kleur
 • het geeft wat meer uitdrukking aan het gezicht
 • u wilt kunnen zwemmen zonder bang te zijn dat de mascara uitloopt
 • u hoeft niet elke avond al uw make-up af te halen en in de ochtend weer op te doen

Waar?

U kunt uw wimpers laten verven bij een schoonheidsspecialiste en ook bij sommige kapperszaken. Bij de drogist is er ook verf te koop voor de wimpers zodat u het zelf kunt doen, dit is uiteindelijk iets goedkoper maar veel mensen kiezen toch voor een specialist omdat het erg lastig kan zijn om het zelf goed aan te brengen.

Hoe?

Het is belangrijk dat u niet knoeit met de verf, de vloeistof kan ernstig prikken in de ogen en de verf krijgt u bijna niet van uw huid af. Het is dan ook van belang dat u speciale verf neemt voor de wimpers, haarverf is nog gevaarlijker voor de ogen.
Er wordt dus ook aangeraden vaseline overal rond de ogen aan te brengen en papiertjes rondom uw ogen te plaatsen zodat er niet geknoeid wordt.
U kunt kiezen uit verschillende kleuren en deze verf brengt u aan met een kwastje of eventueel een oude mascara roller. Het aanbrengen en intrekken zal bij elkaar ongeveer een kwartier in beslag nemen. Het kan zijn dat als u de ogen opent uw ogen de eerste paar keren zullen prikken en rood worden omdat er misschien toch wat vloeistof in het oog is gekomen.

De voordelen en nadelen van zelf doen of laten doen

Voordeel van het zelf aanbrengen:
 • het is uiteindelijk goedkoper omdat u meerdere keren de verf kunt gebruiken
 • U hoeft geen afspraak te maken om het te laten doen

Nadeel van het zelf aanbrengen:
 • de kans op knoeien is groot
 • wellicht heeft u niet op alle wimpers evenveel aangebracht
 • de verf is vaak niet van een hele goede kwaliteit

Voordeel laten doen:
 • de schoonheidsspecialist is ervaren
 • het blijft vaak langer zitten
 • u hoeft zelf niet moeilijk te doen

Nadeel laten doen:
 • het is iets duurder
 • u zult wellicht een stukje naar een schoonheidsspecialist moeten rijden

Hoelang en prijs

De verf zal afhankelijk van hoe vaak u in het chloor zwemt ongeveer 6 á 8 weken blijven zitten. Echter zijn sommige verfsoorten die u bij de drogist kunt kopen niet van zulke goede kwaliteit, deze blijven soms maar een week opzitten.
Het laten verven bij een schoonheidsspecialist kost ongeveer tussen de 7 en 15 euro per keer. De prijs is onder andere afhankelijk van de regio.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…
Blauwe mascara en de juiste make-upBlauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee cr…
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Wimpers verlengen / Wimpers dikker makenWimpers verlengen / Wimpers dikker makenVolle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn…

Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Voorop gesteld dat acne gedurende de puberjaren meestal de kop op steekt en het na deze periode net zo snel weer wegtrek…
Beauty: verzorging droge onderbenenBeauty: verzorging droge onderbenenDe onderbenen toon je op een warme dag samen met je armen en je hals - als eerste en dat wil meteen zeggen dat je dus…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 29-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.