Tips om je ogen groter te laten lijken

Tips om je ogen groter te laten lijken Grote bambi ogen... Wie droomt daar niet van? Veel vrouwen wel. Alleen wordt niet iedereen geboren met grote kijkers. Gelukkig kun je met make-up veel bereiken. Als je de juiste tips en tricks weet kun je namelijk snel en eenvoudig je ogen optisch groter laten lijken. Bovendien hoeft het niet veel geld te kosten, aangezien je maar een paar producten nodig hebt. Met make-up je ogen groter maken, hoe doe je dat? Volg onderstaande tips!

Wit oogpotlood

Oogpotlood is onmisbaar als je je ogen optisch wil vergroten, maar het is wel belangrijk dat je de juiste kleur zoekt. Wit is bijvoorbeeld een uitstekende tint om op je onderste waterlijn aan te brengen. De waterlijn is het (nattere) flapje huid onder je oog bij je onderwimpers. Waarom wit? Door een wit oogpotlood aan te brengen zien je ogen er direct frisser en wakker uit, waardoor je een open blik krijgt.

Huidkleurig oogpotlood

Naast wit oogpotlood heb je nog een tint wat in de buurt zit en dat is huidkleurig. Vergelijkbaar met concealer. Het is een warme variant op het witte oogpotlood. Een huidkleurig oogpotlood is perfect als je onderste waterlijn rood oogt. Het potlood werkt dan als een concealer en verdoezelt de rode kleur waardoor je ogen een stuk groter én minder vermoeid lijken. Een huidkleurig oogpotlood ziet er natuurlijker uit dan een wit oogpotlood als je het aanbrengt. Wit kan nogal hard ogen, vandaar dat sommige vrouwen hier niet de voorkeur aan geven.

Goud-bruin oogpotlood

Wil je een intensere oogopslag zonder je ogen te verkleinen? Vermijd zwart en kies voor een (goud-)bruin oogpotlood. Dit verkleint de ogen namelijk niet, maar maakt je oogmake-up wel avond proof. Trek voor het optimale resultaat het potlood niet helemaal door tot de binnenste ooghoek. Focus je vooral op de buitenkant.

Highlighter in de binnenste ooghoeken

Naast oogpotlood op de waterlijn is er nog een manier om je ogen groter te maken. Dat is namelijk door een highlighter in de binnenste ooghoeken te gebruiken. Heb je een glanzende huidkleurige oogschaduw? Perfect, dep daar je vinger dan in en druk het in de hoekjes van het oog. Je ziet er bovendien meteen een stuk frisser uit door de subtiele glans.

Wimpers krullen

Een wimperkruller heeft niks met oogpotlood of highlighter te maken, maar toch is het een onmisbare tool als je je ogen optisch groter wil maken. Goed gekrulde wimpers zijn namelijk het halve werk. Merk je dat je ogen meer spreken en groter lijken als je mascara draagt? Dit effect wordt verdubbeld als je van tevoren eerst je wimpers krult.

Waterproof mascara

Houd die open blik en grotere ogen na het krullen van je wimpers door een waterproof mascara te gebruiken. Waarom waterproof? Ja, het is vervelender om deze mascara te verwijderen (olie doet wonderen!), maar het zorgt er wel voor dat je wimpers langer gekruld blijven. Door de formule van de mascara zakken de wimpers namelijk niet in zoals bij een normale mascara, waardoor je het beste resultaat boekt. Hoe meer de wimpers gekruld zijn en blijven, hoe groter de ogen.

Eyeliner

Houd je van eyeliner langs de bovenste wimperrand? Probeer dan eens om je eyeliner te verlengen, oftewel een winged liner. Dit is een lijntje langs je bovenwimpers die je vervolgens naar buiten en boven doortrekt, net voorbij je oog. Als je deze goed plaatst lijken je ogen groter. Let op dat de lijn niet naar beneden gaat, want hiermee bereik je het tegenovergestelde effect.
© 2015 - 2024 Renee93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke make-up past bij je ogen?Welke make-up past bij je ogen?Als je de goede kleur en vorm oogschaduw gebruikt laat het je ogen veel beter uitkomen. En het maakt de kleur en vorm va…
Alles wat je moet weten over eyelinerAlles wat je moet weten over eyelinerEyeliner is een musthave op beautygebied. Met een eyeliner krijgen je ogen meer expressie en je kunt er vele kanten mee…
Make-up tips: Aziatische mensenAziatische mensen hebben vaak een getinte huidskleur met gelige ondertoon. Opzich helemaal niet erg, maar bij gebruik va…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…

Een strak decolleté is ook mogelijk als je wat ouder bentEen strak decolleté is ook mogelijk als je wat ouder bentDe verzorging van je decolleté verdient even veel aandacht als die van je gezicht. Bij vrouwen verraadt het uiterlijk va…
Wat te doen met een bad hair day?Wat te doen met een bad hair day?Help! Je wordt wakker en moet naar je werk haasten, maar je haar zit voor geen meter. Het is weer zo ver, je hebt een ba…
Renee93 (11 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.