Beauty: Mooie blote benen voor de zomer

Beauty: Mooie blote benen voor de zomer In de zomer loopt menig vrouw bij voorkeur met blote benen. Al dan niet met een lekker kleurtje, maar bij voorkeur toch echt haarloos en fit. Nu is niet iedereen gezegend met de mooiste benen zoals het modebeeld dit voorschrijft, maar we willen allemaal fit zijn en dus ook benen hebben die ons kunnen dragen. Als we ze dan een beetje “oppoetsen” zijn er gelukkig genoeg vrouwen heel erg tevreden met hun benen. De meeste vrouwen moeten er wel wat voor doen om de benen toonbaar te krijgen. Waarbij “toonbaar” subjectief is en laten we eerlijke zijn, wat toonbaar is voor de een is dat nog niet voor de ander. Maar dat maakt niet uit, gelukkig kan je het zelf bepalen en dus kijken we naar wat algemene zaken die een rol spelen bij het tonen van de blote benen.

Gezond, fit

Voor gezonde en fitte benen ben je wel even bezig en of dat nu in de sportschool is, fietsend naar het werk of wandelend met de hond. Zolang je maar goed in beweging bent, moeten de spieren in de benen werken en worden je benen er mooier van. Van de ene sport werk je meer aan je lange spieren en met de andere sport worden je kuiten meer gestimuleerd. Los van het gegeven dat het een niet mooier is dan het ander, is het goed dat je actief bent en je benen dus in beweging zijn.

Het is immers dé oplossing voor goed doorstromend bloed en afdrijving van vocht. Bovendien geeft lekker lopen, fietsen of zwemmen je een goed algeheel gevoel en daar ga je weer van stralen. Dit heeft logischerwijs ook uitwerking op de persoon die je bent. Lekker bewegen dus, regel één voor mooie benen!

Scrubben

Scrubben is altijd goed al was het maar voor de doorbloeding van de huid. Maar scrubben haalt de dode huidcellenweg en dat wil zeggen dat alles wat je er na doet, meer impact heeft op de huid. Of dat nu zonnen is of smeren. Bovendien geeft scrubben en daarna insmeren ook meer glans op de benen en dat oogt behalve mooi ook heel gezond.

Kleur

Het is heel persoonlijk, maar de meeste mensen vinden een beetje een kleurtje wel prettig. Het “melkwitte” is er dan af bij de blanke medemens en dat geeft een zomers gevoel. Bovendien hebben we in ons hoofd geprent dat een licht gekleurde huid gezondheid uitstraalt. Wat natuurlijk onzin is.

Hoe dan ook, een kleurtje is vaak gewenst en dat kan je - voordat de zon zich echt laat zien - realiseren via een zonnebank of door de benen met een spray-tan (thuis of professioneel) op kleur te krijgen. Dat laatste was je af en dat eerste vergt goed insmeren (net zoals je dat bij de echte zon moet doen). Overdrijven is nooit goed, doe dit dan ook niet.

Ontharen

Met behaarde benen lopen is eigenlijk not done. Als een vrouw het al doet, dan is het meestal om een statement te maken en een enkele vanuit luiheid. Ontharen kan op allerlei manieren en als je er permanent vanaf wilt dan is IPL of laser het beste. Zorg wel voor een goede salon om geen brandvlekken of slecht resultaat te krijgen. Maar natuurlijk is er ook nog steeds wax, epileren of het aloude scheermens.

Insmeren

Cafeïne

Je kunt je met van alles insmeren, maar meestal denken we niet direct aan cafeïne. Toch staat het bekend om het vocht afdrijvende karakter. Bovendien gaat het de strijd aan met vetcellen en dus wordt het in een smeersel verwerkt. Er zijn enkele merken die een specifiek product hebben, bijvoorbeeld Clarins.

Verstevigen

Er zijn crèmes die de huid verstevigen en hoewel dat geen wondermiddelen zijn, kunnen ze wel enig effect realiseren. Doe dit niet één dag voordat je de blote benen toont, maar begin daar al iets eerder mee. Er zijn gels die verkoelen en direct de huid verstevigen. Zorg dat je het als een soort therapie doet en regelmatig herhaalt, voor het beste resultaat. Onder meer Collistar heeft een dergelijk product in het assortiment.

Glans

Glans op de benen oogt gezond, maar voelt ook goed aan. Neem een crème welke goed in de huid wordt opgenomen, al dan niet met een subtiel glansje in de lotion verwerkt. Het is goed voor de souplesse van de huid en een goede crème geeft ook wat voeding aan de huid. Bovendien is de massage die je de benen geeft tijdens het insmeren, goed voor de benen en de doorbloeding. Veel merken hebben een dergelijk product.

Tot slot

Blote benen zijn leuk, een beetje te dik, een beetje te dun … het kan allemaal. Doe jezelf een plezier en laat je benen zien. Niemand is perfect en dat moet vooral ook niet. Het straatbeeld met al die verschillende – maar goedverzorgde - benen is toch veel leuker zo!
© 2015 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veet: What beauty feels likeVeet: What beauty feels likeJe ziet het dagelijks op de televisie. Veet: What beauty feels like. Het allernieuwste ontharingsproduct waarmee je bene…
Beauty: Mooie benenBeauty: Mooie benenIk geloof dat er niemand is die geen mooie benen wil hebben, alleen is de norm van wat mooie benen zijn, overal anders.…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…

Wat kun je doen bij lange oor-, neus- en wenkbrauwharen?Wat kun je doen bij lange oor-, neus- en wenkbrauwharen?Bij mannen boven de 30 jaar beginnen de haren op de wenkbrauwen en in de oren en neus te groeien. Ze worden dikker en zi…
Bikinilijn scheren zonder wondjes of jeukBikinilijn scheren zonder wondjes of jeukJe bikinilijn scheren is niet gemakkelijk, het is een hele opgave om sommige stukjes perfect glad te scheren. Dikwijls o…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.