Beauty: Mooie benen

Beauty: Mooie benen Ik geloof dat er niemand is die geen mooie benen wil hebben, alleen is de norm van wat mooie benen zijn, overal anders. Gespierde benen kunnen aantrekkelijk gevonden worden, maar de wat meer vlezige benen kunnen ook aantrekkelijk gevonden worden. Feit is wel dat wat de vorm en de gespierdheid van je been ook is, je altijd goed voor je benen moet zorgen.

Belasting van de benen

Het belasten van de benen is inherent aan de functie van de benen. Ze torsen je lichaam – en een eventueel overgewicht – de hele dag mee. Maar dat neemt niet weg dat het geen kwaad kan om de benen ook zo nu en dan de rust te gunnen die goed is voor de benen. Denk met name aan de bloedsomloop.

Druk bestaan

Dit heeft ook te maken met de verandering van ons leven. We hebben naast een carrière en een gezin ook een sociaal leven wat we belangrijk vinden, we willen in vorm blijven en dus is het belangrijk om ook te sporten en we willen wat tijd voor onszelf. Dat alles in de 24 uur die een dag heeft. Van belang dus om zo nu en dan ook pas op de plaats te maken.

Rustmoment

Een rustmoment kan van alles zijn, zolang de benen maar ontzien worden. Maar als je toch een rustmoment zoekt, zorg dan dat niet alleen je benen ontzien worden, maar dat je er voor jezelf ook een rustmoment van maakt. Dit kan de sauna zijn, maar ook een rustig boek lezen op de bank of een dagje zonnen en relaxen op het strand. Als je maar een moment in de planning opneemt dat je wat extra’s voor de benen doet.

De benen onder handen nemen

Bloedsomloop

De bloedsomloop stimuleren is altijd goed en als je iemand anders hebt die dit voor je kan doen, is het helemaal goed. Maar dat neemt niet weg dat je ook zelf aan de slag kunt gaan. Er is speciale benencrème die verkoelend werkt en door het insmeren (altijd richting het hart wrijven) stimuleer je de bloedsomloop. Doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, wordt ook de kleur van de benen gestimuleerd (goede doorbloeding) en als je van plan bent om het ook nog een mooie bruine gloed te geven, dan werkt het hier ook in positieve zin voor (maar vergeet in de zon niet de zonnecrème voor een goede bescherming).

Gladde benen

Als de bloedsomloop gestimuleerd is, kan de buitenkant onder handen genomen worden. Harsen, scheren, laseren of epileren maar gladde benen zien er mooier en vrouwelijker uit. Harsen, epileren en laseren geven een langduriger resultaat, maar scheren is snel gedaan (tijdens het douchen bijvoorbeeld). Het is geheel afhankelijk van wat je prettig vindt, welke methode te hanteren, maar na welke methode dan ook is het goed de huid weer rustig te maken met een speciale crème. Deze crèmes worden ook aanbevolen als je een staand beroep hebt. Het haalt min of meer de spanning van de benen.

Neem desgewenst de voetverzorging meteen mee, want zeker in de zomermaanden is de open schoen met een fraai been geen gezicht als de voet niet goed verzorgd is.

Oefeningen

Of de romiger benen of de afgetrainde gespierde benen nu als mooier betiteld worden, beweging is altijd goed. Oefeningen voor de benen, enkele keren per week, is geen overbodige luxe.

Dit kan in de vorm van hardlopen of wandelen. De onderbenen worden er wat gespierder van, maar als je het binnen de perken houdt, worden je benen weliswaar gespierd, maar blijven ze de vorm behouden.

Oefeningen met de benen helpt ook. Enkele voorbeelden:
  • Ga met de benen iets uit elkaar staan en houdt de benen gestrekt, buig nu met je bovenlichaam omlaag en tik met je vingers de grond voor je aan. Goed voor je torso en goed voor de kuitspieren.
  • Ga op je rug liggen en beweeg je onderlichaam de lucht in (zet je armen ter ondersteuning omgekeerd op je heupen, zodat ze je lichaam omhoog houden en maak nu fietsbewegingen in de lucht.
  • Ga gestrekt op je rug liggen en til je benen enkele centimeters boven de grond en draai kleine cirkels met je benen.. Je voelt de spanning op de voorkant van de bovenbenen ontstaan.
  • Ga op je zij liggen en steun op je elleboog. Buig het been wat op de grond ligt en het andere been zo ver mogelijk omhoog halen en weer sluiten. Je voelt de binnenkant van je bovenbeen nu. Draai na enkele keren andersom en herhaal de oefening.
  • Ga tegen een muur zitten en trek een been op. Het andere been til je nu enkele centimeters van de grond en wissel af.
  • Ga op een stoel zitten en leg iets zwaars op de benen. Til nu de benen voorzichtig op en laat de benen weer zakken. Je voelt nu meerdere delen van je benen waar spanning op komt te staan.

Op dit soort oefeningen zijn allerlei varianten, die het ook leuker maken, te bedenken. Maar het is belangrijk de oefeningen enkele malen per week te doen om de oefeningen ook resultaat te laten hebben.

Douche na het sporten met een lauwwarme douche en stimuleer, bij voorkeur met een masserende douchekop, de benen. De benen voelen na het douchen lekker ontspannen.

Tot slot

Hakken

Hakken geven de benen nu eenmaal een mooier uiterlijk, daar is niets aan te doen. Als je dus je benen wilt benadrukken door mooie hakken te dragen, let bij aanschaf dan goed op de leest van de schoen. Als deze goed is, en dat moet je meteen merken als je er in stapt, is dat beter voor de voet en zal je het op hakken lopen, langer volhouden. Neemt niet weg dat de hak absoluut afgewisseld moet worden met de platte schoen (max. 3 centimeter hak).

Benen omhoop

Als je van plan bent een televisieavondje in te lassen of een lekker boek te gaan lezen en de benen gaan omhoog, zorg dan dat ze net iets hoger liggen als de billen. Je geeft de benen hierdoor extra rust en eventuele gezwollenheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…
Krampen in de benen voorkomen en verlichtenKrampen in de benen voorkomen en verlichtenKrampen in de benen kunnen te wijten zijn aan vermoeidheid, spierzwakte, dehydratatie, epileren of harsen, overgewicht,…
Met mooie gladde benen de zomer inMet mooie gladde benen de zomer inIn de winter kan het de meeste vrouwen niet heel veel schelen hoe hun benen eruit zien. Hun behaarde, droge, witte benen…
Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…

Beenverlenging: het verlengen van je benenBeenverlenging is in Nederland nog een relatief onbekend en zeer zeker omstreden onderwerp. In Azië is het echter een an…
Mondwater: met of zonder alcoholMondwater: met of zonder alcoholVoor het ultiem verfrissend gevoel kun je natuurlijk naar de Franse sneeuwtoppen rijden en lekker van het frisse weer ge…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.