Wimperextensions: One by one & 2D-8D techniek

Wimperextensions: One by one & 2D-8D techniek Wimperextensions zorgen voor een frisse en open uitstraling. Om de ogen meer sprekend te maken, kan er gebruik worden gemaakt van wimperextensions. De ogen zijn immers vaak het eerste waar een persoon naar kijkt. Wimperextensions kunnen zelf worden aangebracht maar ook in een beautysalon. De one by one techniek en de 2D-8D techniek zijn erg populair vanwege het natuurlijke resultaat dat ontstaat door gebruik van deze technieken.

Wimperextensions

Lange en volle wimpers zijn een trend. Om lange en volle wimpers te krijgen, zijn er verschillende producten beschikbaar op de markt. Zo kan er worden gekozen voor een groeiserum voor de wimpers of wimperextensions. Het aanbrengen van wimperextensions kan op verschillende manieren. Zo kan ervoor worden gekozen om zelf wimperextensions aan te brengen of om wimperextensions in een beautysalon te laten zetten. Wanneer er zelf wimpers worden aangebracht, kan dit worden gedaan door middel van volledige wimpers met een speciale plakstrip of voor losse wimpers. Hierbij plak je de wimpers met een speciale lijm vast aan het ooglid. Wanneer wimpers op deze manier worden aangebracht blijven ze vaak een dag zitten. Wimperextensions met een langere draagtijd worden aangebracht in een beautysalon, waar ze met een speciale lijm rechtstreeks op de wimpers worden aangebracht. Deze wimperextensions blijven daardoor langer zitten. Wanneer de eigen wimper eruit valt, valt ook de wimperextension eruit. Doordat wimpers gemiddeld om de twee tot drie maanden uitvallen, blijven de wimperextensions lang zitten. Populaire technieken die in een beautysalon worden gebruikt bij het aanbrengen van wimperextensions zijn de one by one techniek en de 2D-8D techniek.

One by one techniek

Bij de one by one techniek wordt er een wimperextension per wimper geplakt. De wimperextension bestaat bij de one by one techniek uit één wimperhaartje. Op deze manier wordt er één haartje per wimper opgeplakt. Gemiddeld zijn er 80 tot 100 wimperhaartjes per oog. Daarom zullen er gemiddeld 90 wimperextensions worden aangebracht per oog. Wanneer er op elk wimperhaartje een wimperextension zit, zal het daarom minder opvallen als er een aantal wimperhaartjes uitvallen. Maar doordat er nieuwe wimpers bijgroeien en oude wimpers eruit vallen, is het nodig om maandelijks voor een opvulbehandeling te kiezen. Tijdens deze opvulbehandeling worden nieuwe wimperextensions aangebracht op de nieuwe wimperhaartjes. De one by one techniek richt zich voornamelijk op lengte en krul. Wanneer de wens is om meer volume te krijgen, is de 2D-8D techniek met name geschikt.

2D-8D techniek

De 2D-8D techniek komt overeen met de one by one techniek. Ook bij deze techniek wordt de wimperextension rechtstreeks op de wimper geplakt. Het verschil met de one by one techniek, is dat de wimperextension bij de 2D-8D techniek bestaat uit meerdere wimperhaartjes. Bij de 2D-8D techniek staat het cijfer voor de letter "D" voor het aantal haartjes per wimperextensions. Op deze manier kan het aantal haartjes per extension worden uitgezocht. Hierbij geldt hoe hoger het cijfer, hoe meer volume de wimpers krijgen. Ook bij deze techniek wordt er op elk wimperhaartje een extension gezet. Bij de one by one techniek zal de hoeveelheid wimperhaartjes niet veranderen. Als er van nature 90 wimperhaartjes op één oog zitten, blijft het aantal ook 90 na de behandeling. De haartjes worden hierbij verlengd. Bij de 2D-8D techniek zitten er uiteindelijk meer wimperhaartjes per oog doordat er meerdere wimperhaartjes op één extension zitten. Op deze manier wordt er twee tot acht keer meer volume gecreëerd. Net zoals bij de one by one techniek is er bij de 2D-8D techniek maandelijks een opvulbehandeling nodig.

De wimperextensions

Er zijn drie verschillende soorten wimperextensions op de markt verkrijgbaar: mink, satijn en synthetisch. De minkwimpers worden gemaakt van nertsenhaar, let hierbij op als je een allergie hebt of als je geen dierlijke producten wilt gebruiken. Over het algemeen ziet mink er natuurlijker uit, en is het zachter en lichter qua gewicht vergeleken met wimperextensions van satijn en synthetisch materiaal. Naast het materiaal van de wimperextensions kan de lengte en dikte van de wimperextensions zelf worden uitgekozen. Ook de vorm van de krul in de wimper kan worden uitgekozen. Op deze manier kan er worden gekozen voor een hele natuurlijke look tot de echte Hollywoodlook. Ook kunnen er speciale wimpers worden aangebracht, bijvoorbeeld gekleurde wimperextensions of met diamantjes.

De behandeling

Tegenwoordig zijn er steeds meer beautysalons die gebruik maken van de one by one techniek en de 2D-8D techniek. Beide technieken duren over het algemeen iets langer vergeleken bij andere technieken maar het effect is natuurlijker. De behandelingen duren ongeveer 90 tot 120 minuten. Een opvulbehandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. De prijzen variëren maar een nieuwe set kost gemiddeld tussen de 60 tot 100 euro en een opvulbehandeling ligt rond de 50 euro. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de werkwijze van de salon. Het belangrijkste is dat er op elk wimperhaartje een extension wordt geplaatst. Sommige salons plaatsen er minder maar dan valt het ook sneller op als er een aantal wimpers zijn uitgevallen. Op deze manier moet er sneller een opvulbehandeling plaats vinden omdat er anders lege plekken te zien zijn in de wimpers.

Onderhoud van de wimpers

De wimperextensions geven een natuurlijk of juist een opvallend effect door het gebruik van deze technieken. Daarnaast is het tijdbesparend doordat er weinig onderhoud (minimaal 1x per maand) nodig is. Doordat de wimpers op eigen smaak worden uitgekozen, is er ook geen mascara meer nodig. Wanneer er toch mascara op de wimperextensions wordt gebruikt, is het belangrijk om mascara te gebruiken die niet op oliebasis is. Daarnaast is het ook belangrijk oogmake-up remover te gebruiken die niet op oliebasis is. Olie kan namelijk de speciale wimperlijm aantasten, hierdoor kunnen de wimperextensions eruit vallen. De wimpers zijn daarentegen wel waterbestendig. Wimperextensions zorgen ook voor minimale schade aan de wimpers vergeleken met andere producten. Zo kan het eraf halen van waterproof mascara en het gebruik een wimperkrultang de wimpers beschadigen. De wimperextensions kunnen er met een speciale vloeistof af worden gehaald. Dit kan worden gedaan bij een beautysalon. Het is niet de bedoeling om de wimperextensions er zelf uit te halen, hiermee kunnen de wimpers wel worden beschadigd.

Niet iedereen kan echter wimperextensions dragen. Wanneer je snel last hebt van geïrriteerde of droge ogen zijn de wimperextensions niet aan te raden. Wanneer wimpers in zijn geheel missen, zijn wimperimplantaten nodig. De wimperextensions worden bij beide technieken namelijk rechtstreeks op de wimper geplakt. Bij de beautysalon kunnen de stylisten kijken of jouw wimpers geschikt zijn voor de one by one techniek of de 2D-8D techniek.

Voordelen van deze technieken

  • Natuurlijke look
  • Weinig onderhoud
  • Waterbestendig
  • Blijft lang zitten
  • Geen mascara meer nodig
  • Geen wimperstrips meer nodig

Nadelen van deze technieken

  • Niet geschikt voor zwakke wimpers
  • Niet geschikt als je veel in je ogen wrijft
  • Niet geschikt als er lege plekken zijn in de wimpers
© 2015 - 2024 Kennisje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wimperverlenging: semi-permanente wimperextensionsLange en volle wimpers lijken de laatste jaren steeds meer aan populariteit te winnen. Lange wimpers maken je ogen niet…
Wimperextensions: waar moet je rekening mee houden?Wimperextensions: waar moet je rekening mee houden?Steeds meer vrouwen (en soms ook mannen) kiezen voor extensions vanwege het gemak om geen oogmake-up meer te hoeven drag…
Lange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpersLange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpersDroom jij van lange wimpers waarmee je verleidelijk kunt knipperen? Helaas is niet iedeereen gezegend met volle wimpers,…
Wimpers verlengen / Wimpers dikker makenWimpers verlengen / Wimpers dikker makenVolle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn…

Klei voor een mooie en gezonde huidDe helende werking van klei is al duizenden jaren een bekend fenomeen. De Egyptische farao’s gebruikten klei al als huid…
Zilvershampoo tegen oranje gloed in je haarZilvershampoo tegen oranje gloed in je haarAls er iets fout gaat tijdens het blonderen van je haar kan het haar aan blonderen een oranje gloed overhouden. Tijdens…
Kennisje (6 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.