Wimperverlenging: semi-permanente wimperextensions

Lange en volle wimpers lijken de laatste jaren steeds meer aan populariteit te winnen. Lange wimpers maken je ogen niet alleen groter, ze geven je ook een sexy uitstraling. Helaas beschikt niet iedereen over zulke lange en volle wimpers. Zijn wimperextensions een goede oplossing? Hoe lang blijven die zitten, en hoe duur is dat? Waar kan je dit laten doen? Kan je dat misschien ook zelf?

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions werken eigenlijk net als gewone haarextensions. Er worden kleine haartjes op je eigen wimpers geplakt met een speciale lijm. Dit zijn meestal synthetische haartjes, die kunnen variëren in kleur, dikte en lengte. Het haartje is dikker aan de basis en wordt dunner aan het uiteinde. Valse nepwimpers verschillen van wimperextensions omdat deze per haartje worden geplakt aan de eigen wimpers, en dus niet op de huid. Bovendien gaan gewone nepwimpers maar één dag mee, waarna je ze weer moet verwijderen. Bij wimperextensions wordt er een natuurlijker effect gecreëerd, je ziet geen aanhechting omdat de extensions aan je eigen haartjes geplakt worden. De periode dat de extensions blijven zitten hangt van je eigen groeicyclus af. Je eigen wimpers vernieuwen zich regelmatig. Dit gebeurt ongeveer één keer in de twee maanden. Hierdoor zal op den duur het wimperhaartje met de extension ook uitvallen. Over het algemeen blijven de wimperextensions één tot drie maanden zitten, maar dit kan ook variëren met enkele weken.

De behandeling

Een wimperextensions-behandeling kun je bijvoorbeeld laten doen in een schoonheidssalon die daarin gespecialiseerd is. Een wimperspecialiste hoort altijd serieuze trainingen gehad te hebben alvorens ze behandelingen mag aanbieden. Een wimperextension-behandeling duurt ongeveer één tot twee uur. Tijdens deze twee uur moeten de ogen gesloten blijven. Er worden ongeveer 30-80 wimperhaartjes aangebracht. Deze worden aangebracht met een speciale lijm. Van tevoren is het noodzakelijk te overleggen wat voor effect je creëren wilt. Zo kun je gaan voor een natuurlijke, volle look, waarbij er kortere wimperhaartjes aangebracht worden. Ook zijn er variaties mogelijk in kleur en dikte. Geliefd is de zogenaamde ‘cat-eye look’, hierbij worden aan de buitenste kanten van de ogen langere haartjes aangebracht.

Kun je ook zelf wimperextensions aanbrengen?

Over het algemeen is het aan te raden een wimperextension-behandeling bij een specialist te laten doen. Hierdoor loop je het minste risico dat de behandeling mislukt of dat je schade toebrengt aan je ogen. Toch zijn er tegenwoordig ook speciale wimperextensions kits op de markt, waarmee je zelf de extensions aan kunt brengen. Deze kits kun je vaak online kopen. Deze wimpers kun je dan thuis aanbrengen, of een vriend of vriendin kan dit voor je doen.


Hoe duur is zo’n behandeling?

Prijzen variëren per behandeling en hangen af van de hoeveelheid wimpers, de lengte en de soort. Meestal is de prijs van een behandeling ongeveer 50 euro.

Waar moet je voor oppassen?

In principe kun je alles met de extensions doen, zoals je normaal ook doet. Douchen, zwemmen en slapen moet geen probleem zijn. Door de speciale lijm versmelten de extensions als het ware met je eigen wimpers, waardoor ze dus pas verloren gaan wanneer je eigen wimpers zich vernieuwen. Dit heeft als voordeel dat de wimperextensions geleidelijk uitvallen, en niet in één keer. Over het algemeen wordt er afgeraden mascara te dragen op de wimperextensions. Ze mogen namelijk niet teveel blootgesteld worden aan producten met olie. Make-up remover bevat meestal olie. Oogpotlood moet dus altijd verwijderd worden met producten op waterbasis, dus vet- en olievrije producten. Door de olie kunnen de wimperextensions weken en uiteindelijk loslaten. Het dragen van mascara is bij wimperextensions ook niet echt meer nodig. Wanneer je per se mascara wilt opdoen, kun je dit doen op de puntjes van de wimpers. Vermijd daarbij de aanhechting van de extensions.

Beperkingen

Met wimperextensions kunnen alleen de bestaande haartjes verlengd worden, er kunnen dus niet meer wimpers toegevoegd worden aan lege plekken. Je eigen wimpers worden natuurlijk wel dikker van het haartje wat wordt toegevoegd. Wanneer je dus maar weinig wimperhaartjes hebt, kunnen deze niet worden aangevuld.

Volle en lange wimpers

Wimperextensions zijn dus een goede manier om je wimpers te voller en langer te laten lijken. Het kan je heel wat tijd besparen, omdat je bijna geen make-up meer hoeft te dragen om toch een sensuele blik te krijgen.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpersLange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpersDroom jij van lange wimpers waarmee je verleidelijk kunt knipperen? Helaas is niet iedeereen gezegend met volle wimpers,…
Het aanbrengen en afhalen van nepwimpersHet aanbrengen en afhalen van nepwimpersHeb je korte wimpers? Dan kunnen nepwimpers een uitkomst voor je bieden. Nepwimpers namelijk zorgen voor een extra mooie…
Blauwe mascara en de juiste make-upBlauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee cr…
Wimperextensions: One by one & 2D-8D techniekWimperextensions: One by one & 2D-8D techniekWimperextensions zorgen voor een frisse en open uitstraling. Om de ogen meer sprekend te maken, kan er gebruik worden ge…

Beauty: Verzorging hoofdhaarBeauty: Verzorging hoofdhaarDe verzorging van het hoofdhaar is belangrijk. Enerzijds voor een frisse look en anderzijds de haar in goede conditie te…
Hoe geef je een rugmassage?De rug van de mens is een van de gebieden die het belangrijkste is wanneer je het hebt over een massage. In je rug bevin…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Eyelash_extensions
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 28-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.