Beauty: Verzorging hoofdhaar

Beauty: Verzorging hoofdhaar De verzorging van het hoofdhaar is belangrijk. Enerzijds voor een frisse look en anderzijds de haar in goede conditie te houden. “Als je haar maar goed zit” gaat voor velen echt op. Wat kunnen we doen om het haar in zo optimale conditie te houden.

Verzorgen

Een vette hoofdhuid is niet slecht, het beschermt, maar we vinden het er niet uitzien en wassen daarom ons haar. Dagelijks je haar wassen hoeft, met een zachte shampoo, vervolgens helemaal niet slecht te zijn. Vooroordelen die mensen klaar hebben, maar geen gedegen grondslag hebben.

Dat neemt niet weg dat verzorging meer is dan zo nu en dan een dot shampoo op het hoofd. Immers, als je je haar verft of permanent heb je altijd verzwakt haar. Dit kan van licht tot zwaar verzwakt zijn, maar dit soort materialen is altijd een aanslag op je haar. Er zijn speciale producten die je haar redelijk in balans houden. Om te weten of je haar verzwakt is, trek je een haar uit en wind deze om de wijsvingers van beide handen. Trek de haar kapot en als de uiteinden opkrullen is het haar verzakt.

Verzwakt haar

De mate van verzwakt haar kan verschillend zijn en de kapper kan hierin adviseren, maar bij verzwakt haar is het goed een voedende shampoo en conditioner te gebruiken. Er zijn uiteenlopende merken in de drogisterij en bij de kapper te vinden. Het is goed om de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn te nemen. Deze producten zijn op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan. Een aantal merken heeft ook een masker in de lijn. Maskers verzorgen intensief en eenmaal per week een masker voor je haar is voldoende. Neem er de tijd voor en als je bijvoorbeeld in bad zit kan het masker goed in je haar trekken en z’n werk doen. Doe er desgewenst nog een warme handdoek overheen en het is nog heerlijk rustgevend ook.

Dit neemt niet weg dat verzwakt haar niet plots weer gezond is, haar is immers dode materie. Maar je haar in zo goed mogelijk conditie houden is wel belangrijk.

Overigens heb je ook voor verf nu materialen te koop die geen ammoniak bevatten maar op oliebasis zijn gemaakt. De aanslag op je hoofdhuid is beduidend milder. O.a. Kerastase heeft deze producten.

Niet verzwakt haar

Ook als je niet verzwakt haar hebt, is het nog steeds belangrijk je haar in conditie te houden. Als je haar in goede conditie is, maar je wilt wat meer glans dan zijn hier ook speciale shampoos en conditioners voor. Krul haar wil nog wel eens ‘dwars’ zijn en het onder controle houden van dit type haar kan met speciaal hiervoor gemaakte producten.

Zo is er voor bijna ieder haartype wel een speciaal product, maar dat neemt de basis niet weg. De basis is een zachte shampoo – zodat je je haar zo vaak kunt wassen als je maar wilt – met producten die hierop afgestemd zijn.

Van binnen uit verzorgen

Zoals gezegd is haar dood en kan je zo goed en zacht mogelijk behandelen. Wil je dat de basis goed komt, dan is een verzorging van binnenuit belangrijk. Zo is het vitaminepreparaat omega 3/6/9 (3 en 6 zijn belangrijker dan 9) een prima aanvulling. Maar Vichy en Kerastase hebben ook vitaminepreparaten speciaal voor het haar. Enerzijds gericht op de kwaliteit van het haar en anderzijds het uitvallen van haar tegen te gaan.

Het uitvallen van haar kan door uiteenlopende oorzaken komen. Zoals het hebben met stress, rigoureus afvallen of een afwijkende hormoonspiegel. Belangrijk is de oorzaak te weten en deze aan te pakken, maar de groei van je haar kan je op eerder genoemde wijze ondersteunen.

Tenslotte

De finishing touch toch echt een goede coupe. Zowel bij mooi als minder mooi haar is een goede coupe van essentieel belang om het totaalplaatje te maken. Als je dit tenminste belangrijk vindt. Je bepaald immers zelf wat je wel niet aan je uiterlijk wilt doen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…
Haarverzorging manIn de supermarkten staan complete rekken met allerlei soorten gel, shampoo en dergelijke. Wat zijn deze producten en wat…
Tips voor de verzorging van uw haarBeste verzorging voor uw haar. Welke shampoo, crème of masker te gebruiken bij welk haar. Hier enkele tips voor de keuze…
Alternatieve manieren om het haar te wassenAlternatieve manieren om het haar te wassenSteeds meer mensen kiezen ervoor om hun haar op andere manieren te wassen dan met de gebruikelijke shampoos. Deze shampo…

Vitamine gezichtmaskersDe vitaminen A, B en E worden het meest verwerkt in gezichtsmaskers, heerlijk om uw huid eens extra te verwennen.
Wimperverlenging: semi-permanente wimperextensionsLange en volle wimpers lijken de laatste jaren steeds meer aan populariteit te winnen. Lange wimpers maken je ogen niet…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.