Lange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpers

Lange wimpers: 10 tips voor prachtige volle wimpers Droom jij van lange wimpers waarmee je verleidelijk kunt knipperen? Helaas is niet iedeereen gezegend met volle wimpers, de lengte en het volume verschillen per persoon. Krijg duizelingwekkend lange wimpers met volume en krul. Zelfs als je korte wimpers hebt, kunnen bepaalde oplossingen echt verschil maken. Je kunt dit zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor nepwimpers of wimperextensions die direct effect hebben. Ook met een klein budget en wat geduld kun jij prachtige lange wimpers krijgen. Binnen enkele weken heb jij een hele andere oogopslag met je verleidelijk lange wimpers.

Korte wimpers met weinig volume?

Hoe lang, dik en vol jouw wimpers zijn, wordt onder meer bepaald door je genen. Is genetisch bepaald dat jij lange, volle wimpers hebt? Dan ben je een geluksvogel. Voor alle anderen onder ons zijn er gelukkig diverse methodes om je wimpers voller en langer te maken of laten lijken

Haargroei

Je wimpers groeien en vallen uit, net als de haren op je hoofd. De haargroeicyclus van je oogharen is zo'n drie maanden, een stuk korter dan de zesjarige groeicyclus van je hoofdhaar. Daarom zijn wimpers veel korter en kunnen ze nooit zo lang worden als de haren op je hoofd. De groeicycli bestaan wel uit dezelfde fases: de anagene, catagene en telogene fase. In de anagene of groeifase groeit je haar. In de catagene of overgangsfase stopt de haar met groeien. In de telogene of rustfase laat de haar gemakkelijk los en is deze klaar om uit te vallen. Er staat op dit moment alweer een nieuwe haar klaar om de oude te vervangen.

Functie van je wimpers

Je oogharen beschermen je ogen. Vuil, zweet en water komt bijvoorbeeld niet snel in je ogen terecht, omdat de wimpers een groot deel opvangen. Je wenkbrauwen hebben dezelfde functie, maar omdat deze verder van je ogen zitten, zijn wimpers noodzakelijk.

Methodes om je wimpers te verlengen

Met deze 10 tips krijg je langere wimpers.

Langere wimpers met olie of vaseline

Breng met een schoon mascaraborsteltje olie of vaseline aan op je wimpers om ze langer en voller te maken. Je kunt verschillende soorten olie gebruiken, zoals amandelolie of olijfolie. De olie of vaseline hecht zich aan je wimpers en maakt deze sterker. Zo breken en slijten de haren minder snel met prachtige lange wimpers als resultaat. Breng de olie dicht op de wimperrand aan. Pas wel op dat het niet in je ogen komt om traanogen te voorkomen.

Wimperserum

Maak je wimpers langer en voller met een wimperserum. Sommige serums zijn hartstikke duur, maar er zijn ook goede wimperserums vanaf € 10,-. Je zult wel even geduld moeten hebben, want een wimperserum helpt niet na één dag. Je moet het wekenlang elke dag gebruiken voordat je langere wimpers krijgt. Maar het resultaat mag er zijn: je wimpers zijn langer en voller. Je kunt zo prima de deur uit zonder mascara en ziet er toch verzorgd uit. Draag je wel graag mascara, dan zijn je wimpers langer en voller dan voordat je wimperserum gebruikte.

Ingrediënten

De ingrediënten van het serum, zoals BioPeptin Complex en vitamine E, zijn erop gericht om de haargroei in de catagene fase te versnellen en de haar sterker te maken. Gebruik geen serum met bimatoprost, dit kan gevaarlijk zijn. Wimperserums met dit middel voldoen niet aan de Europese veiligheidseisen. Bimatoprost is namelijk een geneesmiddel en alleen nog verkrijgbaar op recept. Enkele mogelijke bijwerkingen van dit ingrediënt zijn zwellingen, droge ogen en overgevoeligheid.

Gezicht zorgvuldig reinigen

Voordat je 's avonds naar bed gaat, moet je je oogmake-up er altijd afhalen. Doe je dit niet, dan wordt mascara hard en breken je wimpers sneller. Maak je gezicht goed schoon en zorg dat er geen achtergebleven restjes mascara meer op je wimpers zitten. Een goede make-upremover is hierbij essentieel, want dan hoef je niet zo hard te boenen om je make-up er af te halen. Moet je wel hard over je wimpers vegen? Ga dan op zoek naar een betere make-upremover, want met hard wrijven beschadig je je wimpers en de huid rondom je ogen.

Geen waterproof mascara

Waterproof mascara hecht zich meer aan je wimpers dan gewone mascara. Het moet er immers beter op blijven zitten als het regent of als je gaat zwemmen. Het is echter ook lastiger te verwijderen, wat ervoor zorgt dat je je wimpers telkens een beetje beschadigt. Ook breken je wimpers gemakkelijker, omdat waterproof mascara hard wordt als het opdroogt. Zo krijg je nooit lange volle wimpers, kies dus altijd voor een gewone mascara.

Bron: Bru NO, PixabayBron: Bru NO, Pixabay

De juiste mascara voor een verbluffend effect

Elke mascara heeft zijn eigen beloftes, van duizelingwekkend lange wimpers tot spectaculair volume en een prachtige krul. Maar welke laten je wimpers nou daadwerkelijk langer lijken? Een volume mascara bevat siliconen die een laagje om je wimpers vormen. Zo lijken je wimpers voller. Long lash mascara bevat synthetische vezels die je wimpers voller én langer laten lijken. En met een curl mascara blijven je wimpers met een mooie krul omhoog staan. Van de voorkant gezien lijken je wimpers daardoor langer.

Wimperkruller voor de perfecte krul

Een wimperkrultang heeft hetzelfde effect als een curl mascara. Je wimpers krullen meer, waardoor je een open blik krijgt en je wimpers langer lijken. Verwarm de wimperkruller met een föhn of wat warm water om je wimpers nog beter in model te krijgen.

Niet in je ogen wrijven

Het lijkt zo onschuldig, in je ogen wrijven als je 's morgens wakker wordt of omdat er vuil in je oog zit. Je wimpers breken gemakkelijk af als je in je ogen wrijft en ze vallen sneller uit. Het is beter om even flink met je ogen te knipperen om vuil uit je oog te krijgen. Dit wordt door het knipperen naar je binnenste ooghoek gedrukt, waarna je het voorzichtig met je vinger weg kunt halen.

Wimperverf voor lange, donkere wimpers

Als je wimpers donkerder zijn, lijken ze voller en langer. Dit komt simpelweg omdat de puntjes van je wimpers lichter van kleur zijn en daardoor minder opvallen. Zeker als je blond bent, zijn je wimpers vaak wat lichter van kleur. Een donkerbruine of zwarte wimperverf is dan de perfecte oplossing voor langere wimpers. Je kunt je wimpers laten verven in een schoonheidssalon, maar je kunt ook wimperverf kopen bij de drogist. Dit bespaart je de moeite om elke dag mascara te moeten aanbrengen, handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en niet elke dag met make-up in de weer wilt.

Nepwimpers

Wil je direct resultaat zien, dan kun je voor wimperextensions gaan. Valse wimpers plak je met een lijmlaagje op je wimpers, je hebt hier speciale wimperlijm voor. Ook hiervoor geldt dat je het zelf kunt doen, maar ook bij een schoonheidssalon kunt laten doen. Nepwimpers zijn er in vele varianten, van een subtiele natuurlijke look tot wimpers in opvallende kleuren van vele centimeters lang. Je kunt ze bovendien krijgen als hele wimpers of als losse deeltjes die je stuk voor stuk op je oogrand plakt.

Bron: Agustino, PixabayBron: Agustino, Pixabay

Wimperextensions

Vind je bovenstaande oplossingen te veel werk? Dan kun je ook nog kiezen voor wimperextensions. Dit lijkt wel op nepwimpers, maar wimperverlengingen worden haartje voor haartje op je wimpers geplakt. Het resultaat blijft wel twee maanden goed. Bovendien zijn wimperextensions flexibel en beschadigen ze je eigen wimpers niet. Voor het laten verlengen van je wimpers ga je naar een schoonheidsspecialiste.
© 2018 - 2024 Brk301, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wimpers verlengen / Wimpers dikker makenWimpers verlengen / Wimpers dikker makenVolle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn…
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…

Baardgroei stimuleren en kale plekken in baard bestrijdenBaardgroei stimuleren en kale plekken in baard bestrijdenVeel mannen dromen van een mooie, volle en dekkende baard maar het is maar weinigen van nature gegeven. Wat veel mannen…
Donkere kringen onder de ogen: verwijderen en behandelenDonkere kringen onder de ogen: verwijderen en behandelenDonkere kringen onder de ogen verwijderen kan op meerdere manieren. Donkere kringen onder de ogen kunnen je een vermoeid…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Angeljana, Pixabay (bewerkt)
  • https://rubriek.nl/beauty-mode/10-tips-voor-mooie-lange-wimpers
  • https://www.esthetichealth.nl/mooie-wimpers-krijgen
  • https://www.cosmopolitan.com/nl/beauty/a148905/lange-wimpers/
  • https://www.esthetichealth.nl/het-wimperserum
  • https://rubriek.nl/beauty-mode/8-feiten-over-wimpers
  • Afbeelding bron 1: Bru NO, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Agustino, Pixabay
Brk301 (19 artikelen)
Laatste update: 20-08-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.