Beauty: Je handen als blikvanger

Beauty: Je handen als blikvanger Er zijn van die beroepen waar je handen je “handelsmerk” zijn, waar je handen veel in het zicht zijn en waar verzorging belangrijk is. Veel mensen letten hierop, maar niet iedereen is zich er bewust van en dan heb je daarnaast nog de groep mensen die er niet echt mee bezig is. In dit laatste geval kan het enig afbreuk doen aan hetgeen je (professioneel) aan het doen bent. Hoe kan je nu op een eenvoudige manier goed voor de handen zijn?

Eyecatchers

Niet iedereen zit te wachten op uitgebreid, en dit met enige regelmaat, met de handen aan de slag te moeten … en daar is wel iets voor te zeggen. Dat neemt niet weg dat je met wat eenvoudige middelen ook al goed verzorgde handen kunt hebben. Beroepen waar de handen veelvuldig in beeld zijn en waar naar "gekeken wordt", zijn onder meer:
  • Aan de kassa, de balie … in de winkel
  • De kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure, masseur etc.
  • De bediening in het restaurant of de bar
  • De stewardess/purser
  • Bankpersoneel in de filialen

…en zo zijn er nog wel een aantal beroepen te noemen. Daar waar de handen in het oog springen, is het zakelijk gezien van belang om de handen verzorgd te hebben. Los van het gegeven of je dit privé, of wanneer je een beroep hebt met minder relevantie in deze, ook nog steeds belangrijk kunt vinden.

De handen zeggen iets over je

Dat handen iets over je zeggen is bij de meeste mensen wel bekend. Maar veel mensen interesseert het niet heel veel en laten de handen voor wat ze zijn. In dat geval is wassen zo’n beetje het enige wat er plaatsvindt. Als je verder niets doet, kan dit gevolgen hebben voor de zachtheid van de handen (veel zeepsoorten drogen de handen in meer of mindere mate uit), maar ook voor de nagels. Nagels moet je, wil je ze een beetje netjes houden, minimaal af en toe vijlen (in wat voor vorm dan ook). Dit voorkomt haaltjes en scheuren of splijten van nagels. Verder kan je eventueel eelt verwijderen. Daar zijn eenvoudige apparaatjes voor op de markt.

Hydrateren

Hydrateren is er voor zorgen dat de vochtbalans van je handen op niveau blijft en dat is haalbaar door na het wassen van de handen, de handen met een voedende/hydraterende handcrème in te smeren. Er zijn ook wat zachte zeepsoorten die het uitdrogen na het wassen tegengaan.
Verder kan je met een handmasker, wat je bijvoorbeeld éénmaal per week gebruikt, de vochtbalans en een stukje voeding voor de handen garanderen. Er zijn handmaskers die je voor het slapen opbrengt en op de lakens geen vettige film achterlaten.

De nagels kunnen ook uitdrogen en dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld lagen ietwat loslaten, er een schilfering ontstaat of de nagels scheuren/splijten. Voor de nagels heb je als eerste nagelriemenolie. Met een penseel of een pen zorg je dat de nagelriemen soepel blijven en het geeft wat voeding aan de nagels. Het geeft verder enige soepelheid en voorkomt (verdere) uitdroging.
Nagellak kan de nagels ook “afsluiten”. Dit geeft de nagel wat meer sterkte, wat zeker bij zwakke nagels heel prettig kan zijn om de nagels te kunnen laten groeien. Voor vrouwen óf mannen die verzorgde nagels willen hebben maar geen zichtbare uitingen willen, is er ook een matte doorzichtige nagellak. Deze zie je niet, maar geeft wel de sterkte.
Wil je wel wat glans maar geen nagellak, een glansvijl kan de nagels netjes doen glanzen. Gebruik deze niet te vaak, want dan maak je de nagel dunner en kan deze gemakkelijker afbreken.

Wat is “not done”?

Wat not done is, zijn rouwranden. Je kunt op zijn minst het fatsoen opbrengen om zakelijk gezien de handen netjes te hebben. Verder zijn afgebrokkelde nagels onverzorgd en soms zelfs viezig. Er kan immers van alles achter blijven hangen.

Handen die vies zijn is natuurlijk ook not done. Frisheid en verzorgd zijn is ook een stukje respect naar de man of vrouw die je zakelijk gezien tegenover je hebt. Bovendien behoort het heden ten dage tot de algehele verzorging.

Teveel kan ook not done zijn, want nagels met een heel kunstwerk kan teveel afleiden of is te weinig neutraal, wat in een zakelijke setting altijd als prettig ervaren wordt. Heel lange nagels zijn ook niet altijd gewenst of zelfs onhandig. Zorg dat je de nagels op een lengte hebt, wat met bijvoorbeeld een glazen vijl eenvoudig in in te vullen.

Conclusie

Een verzorgde hand is echt geen hand welke tegen een behoorlijk bedrag gemanicuurd moet zijn, maar is er wel een die gewassen en fris is. Verzorgde nagels doen het altijd goed en dat maakt het totaalplaatje compleet. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je professie.
© 2015 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Manicure en droge handenManicure en droge handenWanneer je last hebt van droge handen, kan dat natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Wat kun je hier zoal tegen doen? Eé…
Wat te doen tegen droge handen? TipsWat te doen tegen droge handen? TipsDroge handen, wanneer je er last van hebt, wil je er uiteraard zo snel mogelijk vanaf komen. Droge handen kunnen erg jeu…
Beauty: handverzorging in enkele minutenBeauty: handverzorging in enkele minutenEr wordt met enige regelmaat in deze rubriek aandacht besteed aan de verzorging van de handen. Wel of geen dure middelen…

Hair Wavz. Zo werken zeHair Wavz. Zo werken zeHair Wavz zijn een moderne methode om haar in te krullen, zonder gebruik van een hittebron. Je haar krullen kon voorheen…
Litteken in gezicht camoufleren: welk product gebruik je?Litteken in gezicht camoufleren: welk product gebruik je?Een litteken in het gezicht camoufleren. Het gezicht is de vervelendste plek voor een litteken, juist omdat het moeilijk…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.