Wat te doen tegen droge handen? Tips

Wat te doen tegen droge handen? Tips Droge handen, wanneer je er last van hebt, wil je er uiteraard zo snel mogelijk vanaf komen. Droge handen kunnen erg jeuken en voor allerlei irritaties zorgen. Wanneer je handen echt heel droog zijn, kan het zelfs pijn gaan doen. Wat kun je doen tegen droge handen? Welke middelen kunnen jou helpen om minder last te hebben van je droge handen?

Droge handen

Het is enorm vervelend om last te hebben van droge handen. Het kan gaan jeuken en ook is het mogelijk dat er wondjes op je handen ontstaan en dit is natuurlijk erg pijnlijk. Er zijn gelukkig verschillende tips om van je droge handen af te kunnen komen.

Winter

Kou kan ervoor zorgen dat je handen veel sneller uitdrogen dan wanneer het buiten warm is. In huis is de luchtvochtigheid in huis niet al te hoog tijdens de wintermaanden. Dit is heel gemakkelijk op te lossen. Het enige dat je hoeft te doen is wat bakjes met water op de verwarming zetten of aan de verwarming hangen. Dit verbetert de luchtvochtigheid en zal werken tegen je droge handen. In de winter kan het ook helpen om niet al te warm en te lang te douchen. Probeer je douchebeurt te beperken, want het warme water kan voor problemen zorgen.

Vaseline tegen droge handen

Vaseline is een perfect middel om te gebruiken tegen droge handen. Het is niet duur en vrijwel overal te verkrijgen. Smeer je handen in met vaseline voordat je naar bed gaat en je zult zeker merken dat je handen een stuk minder droog aanvoelen. Ook gedurende de dag kun je je handen insmeren met vaseline. Probeer het echter niet té vaak te doen, gebruik het enkel wanneer het daadwerkelijk nodig is.

Handcrème

Een goede handcrème is een must voor mensen die last hebben van droge handen. Kies dan wel voor een crème waar geen zeep in zit. Zeep kan je huid namelijk juist uitdrogen en dat is nu precies wat je niet wilt. Het is vooral raadzaam om echt te testen welke handcrème voor jou goed werkt. Dit kan namelijk per persoon erg verschillen. Vraag bijvoorbeeld in de winkel om proefverpakkingen, zodat je tenminste geen miskoop maakt. Handcrème is te koop bij drogisterijen en apotheken.

Manicure

Een manicure is iemand die gespecialiseerd is in handverzorging. Veel mensen denken dat een manicure alleen te maken heeft met je vingernagels, maar dit hoeft dus niet het geval te zijn. Je kunt ervoor kiezen om geregeld naar een manicure te gaan. Hij of zij kan je helpen om van je droge handen af te komen. De kans is wel groot dat je aanvullende producten moet kopen en een behandeling wordt meestal niet vergoed bij het ziekenfonds. Ook moet je er rekening mee houden dat één behandeling doorgaans niet genoeg is. Je zult dus vaker terug moeten komen en dit kan uiteindelijk behoorlijk prijzig zijn.

Dermatoloog tegen droge handen

Een dermatoloog is een huidspecialist en is vooral handig wanneer je droge handen hebt vanwege eczeem of een andere huidaandoening. Een dermatoloog mag daarnaast medicatie voorschrijven die kan helpen tegen je droge huid. Behandelingen bij een dermatoloog kunnen vergoed worden door het ziekenfonds, maar het ligt volledig aan de behandeling en aan de verzekering die je hebt.

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips tegen droge handenTips tegen droge handenDroge handen hebben is heel vervelend, je handen voelen grof en ruw aan, wat kun je doen tegen droge handen?
Droge handen: oorzaak en tipsDroge handen: oorzaak en tipsDroge handen vormen vooral in de droge winterperiode bij veel mensen klachten. Droge handen kunnen echter het hele jaar…
Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan?Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan?Het is weer winter en veel mensen hebben er last van: Kapotte nagelriemen, pijnlijk en het ziet er onverzorgd uit. Doorm…

Spijsvertering onder de loep  de leverSpijsvertering onder de loep de leverDe lever heeft een spilfunctie in de spijsvertering. De poortader transporteert immers het zeer voedingsstofrijke bloed…
Bewegingsvlakken en assen van het menselijk lichaamBewegingsvlakken en assen van het menselijk lichaamDe bewegingen van een mens lopen over verschillende vlakken. Ieder mens gebruik alle bewegingsvlakken en bewegingsassen.…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.