Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan?

Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan? Het is weer winter en veel mensen hebben er last van: Kapotte nagelriemen, pijnlijk en het ziet er onverzorgd uit. Doormiddel van crèmes, oliën en een goede algehele verzorging van de nagels kan het barsten van de nagelriemen voorkomen worden. De invloed van kapotte handen, nagelriemen en nagels kan groot zijn. Een goed verzorging is dan ook vaak noodzakelijk en voorkomt eventuele problemen.

Gebarsten nagelriemen

De eerste indruk daar gaat het vaak om bij sollicitatiegesprekken, zakelijke en sociale contacten. Een slechte verzorging kan leiden tot onzekere momenten en dat is juist iets wat we op deze momenten niet willen. Gebarsten nagelriemen zijn een klein detail maar kunnen er vaak erg onverzorgd uitzien bovendien is het vaak pijnlijk en kunnen ontstekingen leiden tot grotere problemen. Een goede verzorging van de handen, nagels en nagelriemen heeft dus invloed op meerdere aspecten en moet daarom niet worden vergeten.

Het voorkomen van gebarsten nagelriemen

Gebarsten nagelriemen kunnen worden voorkomen door het goed verzorgen van de handen. Een manicure (voor de handen) of pedicure (voor de voeten) kan veel betekenen voor iemand met gebarsten nagelriemen. Een manicure is gespecialiseerd in het verzorgen van de handen en vaak zijn de handen binnen een geringe tijd weer als vanouds. Natuurlijk is een bezoek aan een manicure niet direct nodig. De volgende tips voorkomen het achteruitgaan van de handen, nagelriemen en nagels:

Het insmeren van de handen met een verzorgende crème of olie

Omdat gebarsten nagelriemen vaak een gevolg zijn van een droge huid is het belangrijk de huid soepel te houden. Er zijn hiervoor verschillende crèmes en oliën te krijgen. Een handcrème of vaseline kan goed werken maar er zijn ook speciale crèmes en oliën voor de nagelriemen. Het resultaat van deze speciale crèmes is vaak goed.

Knip de nagels op de juiste manier

Ga niet peuteren aan de losse velletjes of nagels

Het peuteren aan losse velletjes kan leiden tot bloedingen en infecties met Paronychia, ontsteking van de nagelriemen (of nagelwallen) als gevolg. In een vergevorderd stadium kan Paronychia leiden tot beschadiging van de nagelwortel en deze onherstelbaar beschadigen.

Was de handen niet te vaak

Door het vele wassen droogt de huid uit contact met water kan voorkomen worden door het dragen van handschoenen.

Gebruik bij het wassen van de handen een zeepvrije waslotion

Zeep ontvet de huid en droogt de huid en nagelriemen uit. Ook reinigingsmiddelen en andere chemische stoffen kunnen de huid uitdrogen.

Wind, koude en droge lucht

Dat het gebarsten nagelriemen veel voorkomen in de winter is geen wonder. Veel contact met wind, koude en droge lucht droogt de huid uit. Smeer de handen dus goed in, vooral in de winter.

Eet gezond en krijg voldoende vitamines binnen

Onze voeding is van invloed op ons gehele lichaam. De huid is het grootste orgaan en logischer wijs heeft onze voeding hier een grote invloed op. Het is belangrijk gevarieerd te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen door het eten van groente en fruit. Een tekort kan eventueel aangevuld worden vitaminesupplementen . Vitamines die van invloed zijn op de huid zijn onder anderen:
  • Vitamine A, B2, B5 en B8.
  • Vitamine A zit vooral in lever, vis, melkproducten en boter.
  • Vitamine B2 zit vooral in zuivel, eieren en groente.
  • Vitamine B5 zit vooral in vlees en aardappelen.
  • Vitamine B8 zit vooral in noten, lever en melk.

Ander oorzaken

Gebarsten nagelriemen kunnen ook andere oorzaken hebben. Een bestaande ziekte kan hier van invloed op zijn zoals:
  • Een vorm van eczeem
  • Psoriasis

Een huidspecialist kan hier de juiste behandeling voor opstellen.
© 2010 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstyling: nagelriemen verzorgenNagelstyling: nagelriemen verzorgenBij een goede verzorging van handen en nagels hoort ook de verzorging van de nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen erv…
De verzorging van je nagelriemenDe verzorging van je nagelriemenIedereen wil wel prachtige nagels. Dan is het ook noodzaak om je nagelriemen goed te verzorgen. Veel mensen slaan juist…
Ingescheurde en droge nagelriemen kunnen pijnlijk zijnIngescheurde en droge nagelriemen kunnen pijnlijk zijnIngescheurde nagelriemen maken uw handen en nagels er niet mooier op, maar behalve dat is een ingescheurde nagelriem alt…
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…

Bruine ogen: een dominante verschijning!Bruine ogen: een dominante verschijning!Ieder mens is uniek in zowel het uiterlijk als het innerlijk. De oogkleur is een fenomeen waar men maar al te graag over…
Persoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsPersoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsNiet alleen vrouwen maar ook mannen willen er goed uitzien! Steeds meet mannen besteden aandacht aan hun uiterlijk. Vers…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.