Er als gerimpelde man met oude huid, jaren jonger uitzien

Er als gerimpelde man met oude huid, jaren jonger uitzien Vrouwen weten precies wat ze moeten doen en laten, om er jonger en aantrekkelijker uit te zien dan ze in werkelijkheid zijn. De meeste mannen willen vanaf een bepaalde leeftijd natuurlijk ook graag een jeugdige oogopslag, en veel jonger geschat worden. Maar in tegenstelling tot vrouwen weten mannen vaak niet zo goed hoe ze hun echte leeftijd kunnen verbloemen. Vandaar enige verhelderende tips om ook als man een veel jongere uitstraling te krijgen.

Jongeren

Als kind wil je maar één ding, en dat is zo snel mogelijk ouder zijn dan je bent. Je kunt als basisschoolleerling amper wachten totdat je eindelijk in groep acht zit en je naar het voortgezet onderwijs kan. Vervolgens popel je om de leeftijd van zestien, vervolgens achttien en tenslotte de volwassen eenentwintig jaar te bereiken. En hoop je ook dat men je vooral niet jonger schat dan je bent. Totdat je de leeftijd van vijfentwintig hebt bereikt want dat is een prima getal en vanaf dat moment hoef je eigenlijk niet meer ouder te worden.

Volwassenen

Van je twintigste tot je dertigste levensjaar interesseert het een mens meestal niet dat haar/zijn geschatte leeftijd overeenkomt met de werkelijke situatie. Maar tegen de tijd dat de eerste grijze haren zich rond je dertigste, en soms nog eerder, aandienen wordt de situatie anders. Vanaf die leeftijd hoop je dat men je niet ouder schat dan je in werkelijkheid bent. Maar behalve die eerste grijze haren kunnen ook beginnende rimpels, vermoeide gelaatstrekken enz. behoorlijk wat roet in het eten gooien.

Vrouwen willen jonger ogen

Dames weten vaak heel goed hun leeftijd via allerlei cosmetische producten te maskeren. Ook de andere richting uit trouwens, want als jonge meid van circa dertien kunnen ze zich o.a. via lippen en aangebrachte oogschaduw behoorlijk wat ouder tonen dan ze in werkelijkheid zijn. En na hun dertigste zijn dergelijke producten in combinatie met haarspoelingen ideaal om er tot op hoge leeftijd constant zo’n tien jaar jonger te lijken dan de echte biologische leeftijd.

Mannen willen ook jeugdiger geschat worden

Ook voor mannen komen er steeds meer cosmetische producten zoals antirimpelcrèmes op de markt, waarvan de fabrikanten beweren dat die het verouderingsproces van de huid tegengaan. Maar wat kun je als man nog meer doen om jonger te ogen dan je werkelijk bent, liefst minsten zo’n tien jaar.

Om te beginnen geldt zowel mannen als vrouwen, dat het niet alleen de rimpels en de grijze haren zijn die iemands leeftijd uitstralen. Om een jeugdige indruk te maken is minstens even belangrijk:
  • je manier van doen en laten,
  • praten en luisteren,
  • (vrije)tijdsbesteding,
  • je persoonlijke hygiëne.

Hieronder volgen alle tips voor de heren (die soms ook op dames van toepassing zijn).

Hoofdharen

Van tv-presentator Humberto Tan kunnen we leren dat je niet per definitie over een weelderige haardos hoeft te beschikken om er toch goed uit te zien. Ben je nog wel in het gelukkige bezit van voldoende natuurlijk hoofdhaar, laat je dan door je kapper of een vriendin adviseren wat in jouw specifieke situatie het beste is. Het is absoluut een feit dat grijze haren je ouder doen lijken dan je oorspronkelijke pigmentrijke haarkleur. Maar zorg er wel voor dat je het kapsel niet te stevig gaat kleuren zodat het iedereen direct opvalt dat je een kleur hebt aangebracht. Ben je van oorsprong donker dan scheelt het al vele jaren, door die witte of lichtgrijze haren enigszins donkergrijs te maken. Dan valt het niemand op dat je haar gekleurd is maar oog je door die donkergrijze haren wel veel jonger.

Overige haren

Als er iets is dat een man heel oud maakt, dan zijn het wel te lange wenkbrauwharen, en vieze haartjes uit neus en oren. Het is namelijk ook een teken van gebrek aan lichamelijke verzorging dat typisch bij oude mannen nog wel eens voorkomt. Dus weg met die onsmakelijke haartjes die elke vrouw doen afschrikken.

Lichamelijke conditie

Daar kunnen we simpel over zijn: je houdt een jong lichaam intact door het regelmatig intensief te gebruiken en dus niet door de hele dag te zitten en te hangen. Dus beweeg vaak gezond, via sport of een stevige dagelijkse wandeling. Bewegen in de buitenlucht geeft je tevens een gezonde huidkleur die bij een jonge vent hoort. Als je wandelt, loop dan niet met opgetrokken schouders, maar laat ze hangen. Niet alleen voor de ontspanning maar ook voor een soepele jeugdige lichaamshouding.

Kleding

Daarvan hebben de meeste mannen geen kaas gegeten, maar het is wel een aspect waar vrouwen erg op letten en ook kennis van hebben. Vraag dus aan een vrouw die er verstand van heeft welke kleding je het beste kunt dragen om er wat jonger uit te zien.

Fris gewassen en ruiken

Op een vieze lichaamsgeur, ongewassen zweetoksels e.d. knapt elke vrouw en ook menige man af. Daarbij komt nog dat het reukorgaan van de gemiddelde vrouw beter is ontwikkeld dan van de man. Dus dat jij niets verkeerds aan jezelf ruikt is nog geen garantie dat je niet stinkt.

Gespreksonderwerpen

Je leeftijd kan ook worden afgemeten aan de gesprekken die je voert. Als je elke keer opnieuw oude koeien uit de sloot haalt en het vaak over “vroeger” hebt, is dat misschien interessant voor leeftijdsgenoten, maar die aantrekkelijke potentiële partner heeft het liever over jullie gezamenlijke toekomst.

Weer aantrekkelijk voor een partner

Probeer je aan bovenstaande adviezen te houden en je wordt door menige leuke vrouw (ook je eigen partner) veel jonger geschat dan je bent, met alle gunstige aspecten van dien. Realiseer je wel dat een ander, voor de zekerheid en uit beleefdheid, meestal een vijf jaar jongere leeftijd noemt dan hij/zij jou in werkelijkheid schat.
© 2015 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jonger met yoga!Jonger met yoga!Yogi´s staan bekend om de hoge leeftijd die zij bereiken terwijl ze hun jonge uiterlijk behouden. Hoe komt dat? Wetensch…
Phantosmie: geuren in de neus die er niet zijnPhantosmie is een vreemde aandoening van het reukorgaan. Men ruikt dan geuren die er in werkelijkheid niet zijn. Vaak zi…
Dysosmie - verkeerde functies van het reukorgaanDysosmie is een aandoening aan het reukorgaan. Het kan zijn dat u helemaal niks kunt ruiken vanaf dat u geboren bent. He…
Zuurstofbehandeling tegen rimpels, werkt het?Zuurstofbehandeling tegen rimpels, werkt het?Zuurstofbehandeling of O2 voor de huid, of oxygen therapie, is de nieuwste trend op het gebied van rimpels bestrijding.…

Exfoliatie of peeling van de huid: voor- en nadelenExfoliatie of peeling van de huid: voor- en nadelenExfoliatie of peeling van de huid betekent letterlijk “verwijderen van lagen”. Het is een techniek die wordt gebruikt om…
Haarverf voor vrouwen en mannen: zelf verven of de kapperHaarverf voor vrouwen en mannen: zelf verven of de kapperDe meeste mensen zijn zeer tevreden met hun haarkleur totdat het moment aanbreekt van vergrijzing. Vooral vrouwen maar t…
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 04-12-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.