De cellu-cup: wat is het en werkt het?

Over cellulitis en het voorkomen en bestrijden daarvan, wordt al jaren ontzettend veel geschreven. Crèmes, oefeningen, behandelingen en allerlei apparaten zijn beschreven, aangeraden en uitgetest. In 2016 is de cellu-cup geïntroduceerd, een klein ‘cupje’ van siliconen, dat ervoor moet zorgen dat cellulitis als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Wat is de cellu-cup?

De cellu-cup is een klein cupje, gemaakt van soepele siliconen. Het is bedoeld als een soort massageapparaat tegen cellulitis of cellulite, dat je gewoon zelf kunt gebruiken. De cellu-cup is er in verschillende maten en kleuren en wordt altijd geleverd met een bewaarhoesje.

Hoe werkt het?

De cellu-cup gebruik je handmatig, je hebt geen stroom of andere dingen nodig, alleen de cellu-cup. De cellu-cup gebruik je onder de douche voor het beste resultaat. Je kunt hem ook 'droog' gebruiken, maar dan is de behandeling een stuk pijnlijker en het resultaat minder. Ook glijdt de cellu-cup makkelijk over je huid wanneer deze vochtig is. De huid is onder de douche natuurlijk al nat, maar voordat je de cellu-cup gaat gebruiken smeer je de huid die je wilt behandelen in met massageolie of zeep. Je duwt de cellu-cup op de huid en je drukt, door de vormgeving zal deze zich ‘vastzuigen’ op je huid. De huid onder de cup wordt als het ware een beetje vacuüm getrokken, dit geeft een hard trekkend gevoel. Nu verplaats je de cup over je huid, zonder deze los te maken van de huid. Ook dit zal een hard trekkend gevoel zijn en dit is misschien niet aangenaam, maar wel de bedoeling. Maak een soort rollende beweging over de huid heen, hierdoor wordt vastgekleefd bindweefsel losgerold en de doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd. Doe dit op alle plekken waar je de cellulitis wilt verwijderen, ongeveer één keer per week. Je kunt ook twee cellu-cups tegelijkertijd gebruiken.

Door het vacuüm trekken van de huid wordt het bobbelige, onregelmatige oppervlak als het ware strakgetrokken, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. Het huidoppervlak wordt egaler en putjes worden minder zichtbaar. Na gebruik maak je de cellu-cup schoon, daarna kun je hem weer gebruiken. Door het materiaal en de manier van behandelen slijt de cellu-cup vrijwel niet, je kunt er dus echt jaren mee doen.

Werkt het echt?

Doordat er zoveel verschillende crèmes, instrumenten en andere dingen tegen cellulitis op de markt zijn en er een heleboel niet werken, is het vaak moeilijk om te geloven dat er eindelijk iets is wat echt werkt. In januari 2016 heeft cellu-cup zelf een klinische test gedaan gedurende zes weken onder 67 personen, hier kwam uit dat de cellu-cup bij 85% van de testpersonen werkte. Ongeveer 50% van deze mensen vond de behandeling pijnlijk, maar vonden de resultaten dit waard.

Grote kans dus dat de cellu-cup zal zorgen voor een positief resultaat. Als je cellulitis echt wilt voorkomen of bestrijden, is het van belang om de doorbloeding van je huid regelmatig te stimuleren, heel veel water te drinken, groente en fruit te eten en te sporten.

Waar kun je hem kopen?

De cellu-cup kun je kopen via internet, op www.cellu-cup.com voor ongeveer 19 euro (in 2016). Je kunt de cup ook naar Nederland laten verzenden. Ook op verschillende Nederlandse websites is de cellu-cup te koop, soms onder andere namen. Wanneer je cellulitis cup of cellulitis cup vacuüm googelt, kom je bij verschillende aanbieders uit.

Iets anders proberen?

Lijkt de cellu-cup niet echt wat voor jou maar wil je wel van je cellulitis af? Er zijn talloze producten te koop, zoals speciale apparaten, massageproducten, crèmes, natuurlijke olie en allerlei rollers. De meeste producten tegen cellulitis werken door middel van het stimuleren van de bloedsomloop, wat de cellulitis zou moeten verminderen.
© 2016 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulite en cellulitis: het verschilCellulite en cellulitis: twee woorden die veel op elkaar lijken en vaak door elkaar worden gehaald. Cellulite is een vee…
Cellu M6 - Endermologie / Lipomassage / RolmassageEén van de bekendste methodes om cellulitis te verwijderen is endermologie. Via een LPG-toestel dat Cellu M6 heet, wordt…
Het verschil tussen cellulite en cellulitisHet verschil tussen cellulite en cellulitisLast van cellulite of cellulitis? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Hoe ontstaan deze putjes in je huid…
Vacuum massage - Cellulite, striemen, losse huidBij vacuüm massage wordt de huid door middel van een apparaat zodanig gemasseerd zodat diepliggende onderhuidse vetophop…

Gezicht reinigen met een gezichtsborstelGezicht reinigen met een gezichtsborstelWil je thuis je gezicht grondig kunnen reinigen, zodat je huid aanvoelt alsof je net naar een schoonheidssalon bent gewe…
Natuurlijke alternatieven voor parfumNatuurlijke alternatieven voor parfumDe meeste mensen gebruiken regelmatig parfum want we ruiken allemaal graag lekker. Een vleugje parfum aanbrengen op de h…
Bronnen en referenties
  • www.cellu-cup.com
Loes_e (147 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.