Deep cleansing shampoo: grondige reiniging van het haar

Deep cleansing shampoo: grondige reiniging van het haar Wil je je haar grondig reinigen bijvoorbeeld ter voorbereiding op een haarbehandeling of omdat je haar erg vet is dan kun je hiervoor een deep cleansing shampoo gebruiken. Soms worden voor dit type shampoo ook nog andere namen gebruikt zoals clarify shampoo, detoxing shampoo of purifying shampoo. Een deep cleansing shampoo bevat in tegenstelling tot normale shampoos geen verzorgende ingrediënten maar enkel reinigende ingrediënten. Hiermee kun je je haar voorbereiden op een behandeling waarbij het van belang is dat producten goed intrekken.

Deep cleansing shampoo


Wat is een deep cleansing shampoo?

Wie weleens shampoo koopt bij een drogisterij of webwinkel is vast weleens de term deep cleansing shampoo tegengekomen. Wellicht ben je van plan om je haar thuis zelf een behandeling te geven zoals bijvoorbeeld een keratine-behandeling en word je daarom geadviseerd om eerst gebruik te maken van een deep cleansing shampoo. Wat is een deep cleansing shampoo precies?

Zoals de term al aangeeft is een deep cleansing shampoo een shampoo die je haar en hoofdhuid zeer grondig reinigt. Zo wordt het haar ontdaan van alle resten van stylings- en verzorgingsproducten, siliconen, chloor, zout, vuilstoffen, dode huidcellen en vettigheden. Behandelingen om het haar te kleuren of straighten of zoiets als een keratine-behandeling vereisen vaak dat je het haar eerst zeer grondig reinigt. Een deep cleansing shampoo kan dan uitkomst bieden. Soms worden hiervoor ook nog andere namen gebruikt zoals clarify shampoo, detoxing shampoo of purifying shampoo. Soms moet je deze shampoo tot wel drie keer achter elkaar gebruiken om er zeker van te zijn dat je alle stofjes uit je haar hebt verwijderd.

Verschil met een normale shampoo

Ook een normale shampoo heeft tot doel om het haar te reinigen. Wat is dan het verschil met een deep cleansing shampoo? Het grote verschil is dat een normale shampoo naast reinigende ingrediënten ook verzorgende ingrediënten bevat. Hiermee wordt bijvoorbeeld een lekkere geur achtergelaten en kan het ingrediënten bevatten waardoor het haar beter in model te brengen is. Een deep cleansing shampoo is ontdaan van alle verzorgende ingrediënten en dient echt uitsluitend om het haar zeer gronding te reinigen. Er bestaan ook deep cleansing shampoos met enkel milde ingrediënten. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn wanneer je je haar wel grondig wilt reinigen maar niet direct wilt ontdoen van de essentiële vetten dichtbij de hoofdhuid.

Wanneer gebruik je een deep cleansing shampoo?

Wanneer je naar een professionele kapper gaat dan zal deze vaak kiezen voor een deep cleansing shampoo voorafgaand aan een kleuring, keratine-behandeling of omvormingsbehandeling. Dit zijn allemaal behandelingen waarbij het belangrijk is dat de producten die gebruikt worden goed in het haar kunnen trekken. Onzuiverheden zoals achterblijfselen van verzorgingsproducten of vuilresten kunnen voorkomen dat iets goed intrekt. Is je haar erg vettig dan kan het gebeuren dat bijvoorbeeld haarverf minder goed pakt in de buurt van de hoofdhuid.

Deep cleansing shampoos worden echter niet alleen door kappers gebruikt maar kunnen ook eenvoudig thuis gebruikt worden. Gebruik je bijvoorbeeld veel stylingsproducten en krijg je je haar niet meer goed schoon met een normale shampoo dan kun je ervoor kiezen een keer een deep cleansing shampoo te gebruiken. Dit kan ook raadzaam zijn wanneer je bijvoorbeeld veel zwemt in een zwembad met chloor of wanneer je ergens woont waar hard water uit de douche komt. Andere redenen om een grondig reinigende shampoo te gebruiken kunnen zijn dat je merkt dat een haarmasker of conditioner zijn werk niet goed doet of wanneer je van jezelf erg vet haar hebt en reguliere shampoos voor vet haar niet naar tevredenheid werken.

Verkrijgbaarheid producten

Veel shampoo-merken hebben in hun assortiment ook een deep cleansing shampoo opgenomen. Deep cleansing shampoos zijn zo onder meer verkrijgbaar van de merken Schwarzkopf, Goldwell, L'Oréal, Avalon Organics, Head & Shoulders, L'Anza, Keune, Inoar, Pete and Pedro en Joico. Dit soort shampoos zijn ook vaak verkrijgbaar onder aanduidingen als clarify shampoo, detoxing shampoo of purifying shampoo. Let erop dat deze shampoos doorgaans een stukje duurder zijn dan normale shampoos.
© 2020 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: oftewel, je gezicht reinigen met olie. Deze methode is bij veel mensen erg populair, omdat het…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…
Natura Siberica: chemicaliënvrije en ethische shampooNatura Siberica: chemicaliënvrije en ethische shampooVeel mensen zijn op zoek naar een chemicaliënvrije, biologische en natuurlijk geproduceerde shampoo. Of dit nu uit milie…
Keratine-behandeling herstelt beschadigd haarKeratine-behandeling herstelt beschadigd haarEen keratine-behandeling is een behandeling voor het haar waarbij beschadigd haar hersteld wordt. Haar kan erg futloos o…

De miskende kwaliteiten van harde zeepDe miskende kwaliteiten van harde zeepIs zeep werkelijk slecht voor je huid en heb je beslist al die flesjes en potjes in je badkamer nodig? Misschien heeft z…
Rimpels onder de ogen: behandeling & zelfzorg van oogrimpelsRimpels onder de ogen: behandeling & zelfzorg van oogrimpelsDe eerste rimpels onder de ogen verschijnen meestal in het vierde decennium van het leven, maar soms ook eerder. Oogrimp…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AdoreBeautyNZ, Pixabay
  • https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/g20716291/best-clarifying-shampoo/
  • https://www.haarshop.nl/blog/2016-07-wat-is-een-clarifying-shampoo/
Dessal (1.118 artikelen)
Gepubliceerd: 05-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.