Tips voor mooi haar

Als je haar maar goed zit! Leuk gezegd maar vaak minder makkelijk gedaan. Het is niet altijd eenvoudig om je haar leuk te laten zitten. Toch kan je je haar een handje helpen door het goed te verzorgen. Hieronder een aantal tips om je te helpen hierbij.

Weet wat je eet

Wist je dat wat je eet, invloed kan hebben op de gezondheid van je haar? Door middel van de juiste voeding kan je ervoor zorgen dat je haar glans en vitaliteit krijgt.

Proteïnen zijn heel belangrijk voor je haar. Zorg er daarom voor dat je voeding dit bevat. Als je te weinig proteïnen binnenkrijgt uit zich dat in dof en droog haar en je haar groeit ook minder snel. Voedingsmiddelen als vis (vooral zalm schijnt goed te zijn), vlees, eieren en kaas bevatten veel proteïnen.

Wat ook belangrijk is, is ijzer. Dus ook voedingsmiddelen waar ijzer inzit is een aanrader. Natuurlijk kan je het zelf ook aanvullen met een ijzerpreparaat. Naast de ijzer zijn ook vezels heel gezond voor je haar. Eet hiervoor bij het ontbijt bijvoorbeeld cornflakes of muesli.

Vitaminen en antioxidanten die je vindt in fruit zijn ook heel goed. Ook is het belangrijk om voldoende te drinken. Bij voorkeur water en vruchtensap zonder suiker. Haal tevens eens wat preparaten bij de apotheek als foliumzuur, zink en vitamine B-complex.

Indien je dun en weinig haar hebt dan is het wellicht verstandig om een dieet te kiezen dat rijk is aan calcium, silicium en ijzer. Deze stoffen kunnen haaruitval tegengaan. Ook hier kan fruit veel goeds doen. Voor haar dat niet zo snel groeit kan je preparaten nemen als vitamine B-complex, vitamine C, D en E. Vermijdt te veel vetten, cafeïne en frisdrank met koolzuur.

Behandeling van je haar

Indien je je haar elke dag wil wassen, gebruik dan een hele milde schampoo. Bij een te agressieve schampoo wordt de natuurlijke beschermlaag aangetast. Na het wassen moet je je haar nooit droogwrijven. Dit kan je haar enorm beschadigen. Dep het liever droog. Ook het kammen van nat haar is niet zonder risico. Als je het doet, doe het dan met beleid en ga niet heel hard borstelen.

Spoel je haar op het laatst uit met koud water. Dit zorgt voor een mooiere glans.

Produkten voor je haar

Veel fabrikanten van verzorgingsprodukten voor het haar hebben heel veel verschillende soorten schampoo, maskers en andere dingen. Gebruik regelmatig deze produkten. Indien je gekleurd haar hebt dan kan je bijvoorbeeld een produkt gebruiken dat hier speciaal voor gemaakt is.

Iets dat heel goedkoop is maar ook heel goed voor je haar is ei. Wil je je haar een goede proteïneboost geven dan is het een echte aanrader, zeker voor beschadigd haar. Je kan een ei meteen door je haar doen maar ook mixen met een schampoo. Laat het vervolgens een minuut of 5 inwerken en spoel het goed uit.

Beschermen van je haar

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk gebruik maakt van stylingapparaten als een fohn of stijltang. Doe je het toch dan kan je voor die tijd het beste beschermende produkten gebruiken in je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar enigzins beschermd is tegen alle hitte.

Stel je haar niet onbeschermd en langdurig bloot aan de zon. Smeer je haar goed in met een beschermend produkt. Goede produkten hiervoor zijn te verkrijgen bij de kapper. Ook kan je een hoed dragen om te voorkomen dat je haar gigantisch uitdroogt door de zon.

Zeewater is ook niet best voor je haar. Draag het daarom altijd in een hoge knot als je gaat zwemmen in zeewater. Spoel je haar nadat je erin bent geweest ook altijd heel zorgvuldig uit zodat alle zout- en zandresten uit je haar zijn verdwenen.
© 2008 - 2024 Jidaja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te late…
Hoe moet je je haar wassenHoe moet je je haar wassenDe meeste mensen wassen hun hoofdhaar zonder er eigenlijk bij na te denken, toch kan men het haar onbewust tijdens het w…
Vier tips voor vrouwen met dun haarVier tips voor vrouwen met dun haarVoor velen één van de grootste schrikbeelden: dun haar. Hoe kun je je dunne haarbos voller laten lijken? In dit artikel…
Vijf geheimen van natuurlijk kroeshaarVijf geheimen van natuurlijk kroeshaarEr zijn boekwerken vol geschreven over de oorsprong, structuur en verzorging van kroeshaar. Ook internet bevat veel info…

Wat is Alepzeep?Alep is de oudste zeepsoort dat nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt en dat kan gebruikt worden voor vele doe…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Jidaja (36 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.